Сладолед от ягоди с кисело мляко

04 юли 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Превъзходен на вкус, нискокалоричен

Продукти: 2 чаени чаши ягоди, килограм кисело мляко, 2 чашки захар.

Начин на приготвяне: Киселото мляко се изсипва в тензухена торбичка или кърпа и се отцежда 1-2 часа.

Ягодите се почистват, измиват, нарязват и се посипват с половината от захарта за 1-2 часа. Киселото мляко се подслажда с останалата захар, разбива се добре и се разбърква с ягодите.

Получената смес се поставя в съд, подходящ за хладилна камера. По време на замразяването се разбърква два-три пъти.

Плодовият сладолед се отгребва със специална лъжица и се сервира с украса по желание.

Към него може да се прибави разбита сметана- 100 г. сметана със супена лъжица захар. Вкусът на сладоледа е превъзходен и е ниско калоричен.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Гъби в бекон

Продукти: 8-10 пресни печурки, 8-10 филии бекон, 50 г кашкавал, растително масло, сол и черен пипер на вкус, листа зелена салата за украса Приготвяне: Гъбите се измиват добре и се почистват.

Няма снимка

Рулца от тиквички

Вкусни, деликатни, с леко пикантен вкус. Този ордьовър няма да остави никой равнодушен. Продукти: 1-2 тиквички, 100 г кашкавал, 2-3 домата, 2 яйца, 2 суп. лъж. майонеза, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Запеканка с тиквички

Това вкусно и лесно за приготвяне лятно ястие е подходящо както за семейната вечеря, така и за непредвидени гости. Продукти: 200 г мляно пилешко месо, 200 г кашкавал, 100 мл сметана за готвене,

Няма снимка

Грах на фурна с летни билки

* Ястието е много подходящо за хора с чувствителен стомах Продукти: 150 г грах, 3 яйца, 2 суп. лъж. кисело мляко, 2 счукани скилидки чесън, 1 с.л. горчица, шепа смесени меки билки, като копър, риган,

Няма снимка

Яйчен омлет с плънка

Продукти: 4 яйца, 1 глава лук, 1 чушка, 1 домат, около 300 г пушен колбас или пушени пилешки гърди, 3 суп. лъж. кетчуп, 20 г твърд кашкавал, сол и черен пипер на вкус,

Няма снимка

Зеленчуково предястие с патладжани и домати

Продукти: 2-3 патладжана, 3-4 домата, 2 скилидки чесън, пресен магданоз, майонеза, сол, олио или зехтин Приготвяне: Патладжаните се измиват, подсушават и нарязват на кръгчета.

Още от Фермер
Няма снимка

По какъв начин да си взема восъка и да отделя меда?

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

Няма снимка

През няколко дни е добре медът да се разбърква за по-фина кристализация

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

Няма снимка

Фасулът е ценен при хипертония

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

Няма снимка

Съвети на специалиста: Изваждане и съхранение на пчелен мед

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

Няма снимка

Да опазим плодовете

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

Няма снимка

ЕС: Статистиката за износа на мека пшеница и фуражен ечемик е все по-тъжна

Това констатира онлайн изданието зерно онлайн. Според него страните от ЕС за седмицата от 9 юли до 15 юли са изнесли за трети страни 86 096 тона мека пшеница , което е 2,