Сладко малиново вино

06 септември 2017 Кулинария 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Продукти (за 10 л вино): 6 л малинов сок, 2,6 л вода, 2,4 кг захар, 1 л водка, 300 мл закваска

Приготвяне: Първо пригответе закваската. Тя трябва да се направи не по-рано от 10 дни преди приготвянето на виното. В противен случай ще прокисне.

В бутилка с широко гърло смачкайте 2 ч. чаши немити малини. Прибавете 1 чаша вода и 1/2 ч. чаша захар. Разбъркайте добре, покрийте с кърпа или марля и оставете на топло и тъмно място да ферментира. След 4 дни прецедете през няколко слоя марля. Закваската е готова за ползване.

Вземете предварително толкова зрели, здрави и почистени малини, че да получите 6 л сок. Не мийте плодовете, за да не изгубите така нужните за ферментацията бактерии. Смачкайте плодовете и отделете сока както ви е най-лесно.

В тенджера смесете сока, водата и 1,6 кг захар. Разпределете получения разтвор в бутилки и добавете от закваската. Общият обем на течността не трябва да превишава 2/3 от обема на съда, за да има място за пяната, която ще се появи по време на ферментацията. Затворете плътно и оставете на тъмно място да ферментира. Температурата в помещението не трябва да превишава 25 градуса.

След 7-10 дни ферментацията трябва да е свършила. Стабилизирайте виното с качествена водка. Налейте я в бутилките и добре разбъркайте. Оставете за 5 дни. Прецедете през хартиен филтър за кафе, добавете останалата захар и след старателно разбъркване разлейте в бутилките. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Грах на фурна с летни билки

* Ястието е много подходящо за хора с чувствителен стомах Продукти: 150 г грах, 3 яйца, 2 суп. лъж. кисело мляко, 2 счукани скилидки чесън, 1 с.л. горчица, шепа смесени меки билки, като копър, риган,

Няма снимка

Яйчен омлет с плънка

Продукти: 4 яйца, 1 глава лук, 1 чушка, 1 домат, около 300 г пушен колбас или пушени пилешки гърди, 3 суп. лъж. кетчуп, 20 г твърд кашкавал, сол и черен пипер на вкус,

Няма снимка

Зеленчуково предястие с патладжани и домати

Продукти: 2-3 патладжана, 3-4 домата, 2 скилидки чесън, пресен магданоз, майонеза, сол, олио или зехтин Приготвяне: Патладжаните се измиват, подсушават и нарязват на кръгчета.

Няма снимка

Пилешки дробчета на фурна

Ароматни пилешки дробчета с картофи и гъби запечени в гюведже на фурна. Вкусна вечеря, която ще хареса и на гостите. Продукти: 300 г пилешки дробчета, 150 г гъби, 3-4 картофа, 1 морков, 1 глава лук,

Няма снимка

Сочно ястие от пилешки гърди

Който го опита ще поиска допълнително В последно време все по-често се налага да прибягваме до пилешкото месо - хем е месо, хем цената му не гони космическите стойности на свинско, телешко и агне.

Няма снимка

Салата от домати и маслини със зехтин

Настърган зеленчук се смесва със зехтина Необходими продукти: 2 домата, 5-6 едри маслини, супена лъжица зехтин, лимонов сок, магданоз, сол. Начин на приготвяне: Доматите се измиват и почистват,

Още от Фермер
Няма снимка

Интензивната работа по защита на означението „Странджански манов мед“ дава резултати

Манол Тодоров, Пчелар №1 на България за 2000 г., Царево: Много хора в България вече знаят за качествата на мановия мед от Странджа. Добри експериментални научни резултати излязоха и при изследванията

Няма снимка

Десет собственици на земя в България имат по над 100 000 декара

Десет собственици на земя в България имат по над 100 000 декара. Това  сочи справка на Министерството на земеделието, съобщава БНР. Според нея 1 861 410 граждани и фирми притежават общо близо 44

Няма снимка

Износът на зърно от Черноморския регион се забави

На черноморския пазар операторите се готвят за новия сезон, а напоследък дейността в пристанищата се забави. Украйна миналата седмица изнесе 75 000 тона пшеница и 65 000 тона царевица.

Няма снимка

САЩ и Китай отново покачиха напрежението на агропазарите

Напрежението в търговските отношения между САЩ и Китай се покачи до нови висоти и зададе тон за движението на пазара по-рано през изминалата седмица,

Няма снимка

Предупреждават за опасност от валежи и градушки в Монтанско

Във връзка с постъпилата в Националния оперативен център на ГДПБЗН-МВР прогноза за времето на 26.06.2018 г. от НИМХ–БАН и Метеорологичен център на ВВС за очакване на краткотрайни,

Няма снимка

Въпроси за начинаещи пчелари: Различавате ли маточниците?

Предлагаме ви съветите на опитни пчелари как да ги разпознавате: * Свищевите маточници се намират в плоскостта на питата, по средата, захранвани са личинки за работнички и това предопределя