Създадоха нов - четвърти вид шоколад

07 септември 2017 Новини 3     
Няма снимка
 

Швейцарска сладкарска компания съобщи, че за първи път от 80 години е успяла да създаде нов - четвърти вид шоколад. Сега освен млечен, черен и бял шоколад вече можем да си купуваме и розов.
От една от най-големите компании на пазара на шоколад - Barry Callebaut, обясняват, че за новия вид са използвали рубинени какаови зърна, за да създадат шоколад розов цвят и ягодов вкус, съобщава Independent.
Новият шоколад Ruby е от какаови и зърна, отглеждани в Кот д'Ивоар, Еквадор и Бразилия. В шоколада не се добавят никакви оцветители или плодове.
Специалистите наричат създаването на розовия шоколад истински пробив в сладкарската индустрия. Последен е изобретен през 30-те години на миналия век белият шоколад от швейцарската компания Nestlе.
Специалистите, които вече са опитали новия шоколад, твърдят, че той не прилича нито на млечен, нито на черен, нито на беля шоколад. Той е много по-лек, затова може да се яде по-голямо количество от него.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Новини
Няма снимка

Облачно, но почти без валежи и с максималните температури до 15°

Днес над страната ще преобладава облачно време, но ще е почти без валежи. Това съобщи за Агенция "Фокус" Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

Няма снимка

Здравното министерство: Няма радиоактивно замърсяване в България

Към момента няма данни за пренос на рутений-106 на територията на страната, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, цитирани от БТА.

Няма снимка

Домакинската работа замества фитнеса

Домакинската работа замества тренировката във фитнеса, доказа проучване на експерти от университета на Калифорния, цитирано от Нюзру. Ако човек изпълнява редовно домакинските си задължения,

Няма снимка

Уникална рокля от 5 888 есенни листа представиха в Китай

Веднага след като в Южен Китай започва листопадът, четирима моделиери събират точно 5 888 листа и сътворяват само за една седмица невероятна рокля, съобщава Синхуа.

Няма снимка

Утре облачността намалява, започва да се затопля

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. През нощта на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, в планините - сняг. През деня от запад облачността ще се разкъсва и намалява.

Няма снимка

Облачно, но без съществени валежи днес

Днес над страната ще има променлива облачност, след обяд често значителна, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10°.

Още от Фермер
Няма снимка

Ползата от стайните растения

Зелените листа, нежните цветове и чудесните аромати подобряват настроението, разтоварват и успокояват, способстват за пълноценен отдих. Растенията не само украсяват интериора и предизвикват

Няма снимка

За да са здрави дръвчетата при засаждането

* Добре е корените да се обработят с пресен говежди тор За да се ускори зарастването на отрезите, което прави по-сигурно прихващането на дръвчета, корените се потапят в каша от 1 част пресен говежди

Няма снимка

Кога пчелата носи товар, два пъти по тежък от нея и колко тежат пчелите

Пчелата носи товар, два пъти по тежък от нея, когато изнася търтеи от кошера, съобщава pchelata.com В резултат на изследвания са получени следните данни за теглото на пчелите: 0 пчела,

Няма снимка

Катеричка “кара” такси вместо да събира лешници

Необикновено такси вози пътници по улиците на беларуската столица Минск. Шофьорът Пьотр Панкратов всеки ден ходи на работа с домашния си любимец - катеричето Масик.

Няма снимка

За любители: Кои пчели хранят пчелната майка и с каква храна

При младите пчели между 6-12 дни са развити глътъчните жлези. Отделяният от тях секрет служи за храна на пчелната майка, пилото, включително и за майката в стадий ларва.

Няма снимка

Палачинки с месо и гъби

Вкусно и оригинално ястие, което спокойно можете да предложите на изискани гости Продукти: 500 мл прясно мляко, 300 г кайма, 150 г брашно, 3 печурки, 2 яйца, глава лук, 5 суп. лъж. олио, 1 суп. лъж.