Сладкиш с плодове

12 септември 2017 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Може да се приготви със сини сливи, грозде или кайсии, а ако не разполагате с пресни плодове - със стафиди или различни конфитюри.

Продукти: 2 яйца, 1 ч. ч. захар, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. ч. кисело мляко, 2 ч. ч. брашно, 1/2 пак. бакпулвер, 1 ванилия, 1 ч. л. канела 250 г зърна от грозде, почистени от семките

Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Всички продукти се смесват и се разбъркват добре, докато се получи меко тесто. То се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка. Отгоре се нареждат добре измитите и подсушени плодове. Сладкишът се поръсва със захар.

Пече се при температура 180 градуса около 30-40 минути или докато клечка за зъби излиза свободно от него, без по нея да има полепнало тесто.

Поднася се леко охладен и нарязан на квадрати.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Италианска орехова торта

Продукти: За тестото: 1 ч.л. брашно, 150 г орехи, 150 г захар, 4 белтъка, щипка сол и лимонена киселина; За крема: 80 + 30 + 5 г черен шоколад, 1 суп. лъж. пудра захар, 300 мл сладкарска сметана.

Няма снимка

Шоколадови кексчета с извара

Продукти: 270 г брашно, 2 суп. лъж. какао на прах, захар (100 грама за тесто и 4 супени лъжици за пълнежа), 100 г разтопено масло, 100 г разтопен тъмен шоколад, 200 мл кефир,

Няма снимка

Нежни пилешки топчета със сос от кашкавал и сметана

Продукти: 500 г пилешко филе, 1 глава лук, яйце, 3 скилидки чесън, 200 мл сметана, 150 г кашкавал Приготвяне: Пилешкото филе трябва да бъде леко начукано и ситно нарязано.

Няма снимка

Кексчета с “Нутела”

Продукти: 140 г меко масло, 3/4 ч. чаша захар, 3 яйца, 1/2 ч. лъж. ванилия, 200 г пресято брашно, 1/4 ч. л. сол, 2 ч.л. бакпулвер, 1/3 чаша течен шоколад Nutella Приготвяне: Загрейте фурната до

Няма снимка

Вкусна салата от патладжани

Продукти: 4 патладжана, 4-5 твърдо сварени яйца, 2 средно големи глави лук, оцет, майонеза, сол и захар на вкус, масло за пържене Приготвяне: Патладжаните се режет на сламки, а лукът - на полумесеци.

Няма снимка

Панирано пилешко филе на тиган

Златистите късчета с хрупкава коричка се приготвят за нула време Продукти: 300 г пилешко филе, 3 суп. лъж. брашно, 2 суп. лъж. майонеза, 1/2 лимон, 1/4 ч. лъж. сол, 1/4 ч. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Ниските температури ще държат посевите в покой

Очакваните валежи ще попречат на подхранването на зимните житни култури Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ - БАН През второто десетдневие на февруари агрометеорологичните условия се определяха

Няма снимка

Трус от 4,8 събуди Пловдив

Трус събуди Пловдив преди минути. Земетресението е усетено и в съседни градове. Към момента няма информация за щети и пострадали. По първоначални данни на европейския сеизмологичен център трусът е

Няма снимка

Прегледът на кошерите през февруари е осведомителен, не е задължителен. Освен ако няма признаци, че нещо не е наред

Февруари е последният зимен месец. Времето започва осезателно да се променя. Цъфтят и първите растения: кокиче, минзухар, леска, дрян. Хубаво е да ги имате на пчелина си - това са първите източници

Няма снимка

Напомняме: Заради ниските температури има опасност от конденз по стените на кошера!

Превенция на влагата Една от големите опасности за пчелите през зимата е влагата. Влагата е по-страшна от студа и е в състояние да доведе до заболявания и дори смърт в семейството.

Няма снимка

Анализ обобщава най-честите грешки при тръжните процедури по ПРСР 2014-2020 г.

ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция изготви анализ, в който обобщава най-често допусканите грешки по Закона за обществените поръчки, които правят възложителите при подготовката и провеждането на

Няма снимка

Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“

Фамилията на известния италиански певец Андреа Бочели презентира на зоната „Вкусове от Италия“ за първи път вина и кафе. Марката на световноизвестния тенор, продал повече от 75 милиона плочи по света,