Сладко от бяло грозде с индрише

12 септември 2017 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Приготвя се също и специален сироп, който се вари

Необходими продукти: 500 г бяло грозде, килограм захар, чаена лъжичка лимонена киселина, индрише.

Начин на приготвяне: Избира се добре узряло бяло грозде с по-малко семки.

Измива се, зърната се оронват и се почистват внимателно от семките

Почистеното грозде се пуска в сироп, приготвен от захарта и около 2 чаени чаши вода.

Сладкото се вари без да се разбърква, докато сиропът получи необходимата гъстота.

Към края се добавят лимонената киселина и няколко листа индрише за аромат.

След като изстине напълно, сладкото се насипва в буркани.

Съхранява се на хладно.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Сладък нектар от свежи праскови

Плодовете се пасират, добавя се захар Продукти: 3 кг праскови, добре узрели, килограм захар. Начин на приготвяне: Прасковите се обелват, почистват се от костилките и се попарват с вряла вода.

Няма снимка

Панирано пиле с кашкавал

Предварително се обезкостява Необходими продукти: Едно пиле, 200 г кашкавал, 4 яйца, чашка брашно, чаена чаша растително масло, връзка магданоз, нарязан на ситно, сол и черен пипер на вкус.

Няма снимка

Пълнени патладжани с телешка кайма

Престояват осолени докато добре се отцеди сокът им Необходими продукти: Патладжани - 200 г, лук - 20 г, домати - 50 г, кълцано телешко месо или телешка кайма - 90 г, олио - 25 г, чесън, магданоз,

Няма снимка

Мързелива лютеница

Продукти за една доза: Около 3 кг червени чушки (може да има и зелени измежду тях), 2 кг домати, 1 кг патладжан, 600 гр моркови, 2-3 глави кромид лук, 2/3 ч.ч. захар, 1/3 ч.ч. оцет, 1/3 ч.ч.

Няма снимка

Сладкиш с плодове

Може да се приготви със сини сливи, грозде или кайсии, а ако не разполагате с пресни плодове - със стафиди или различни конфитюри. Продукти: 2 яйца, 1 ч. ч. захар, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. ч.

Няма снимка

Сладко малиново вино

Продукти (за 10 л вино): 6 л малинов сок, 2,6 л вода, 2,4 кг захар, 1 л водка, 300 мл закваска Приготвяне: Първо пригответе закваската. Тя трябва да се направи не по-рано от 10 дни преди

Още от Фермер
Няма снимка

Нови прогнози: С 8,9 млн. т повече ще е добивът на пшеница

Конкуренцията на Черноморския регион потиска пазара в Европа Нови прогнози: Алма Давидова Главните световни анализатори, по които се равняват агропазарите,

Няма снимка

Щe може ли риболовът и в бъдеще да храни 9 млрд. души

Океаните могат да осигурят продукти за 700 млн. порции дневно l 15 процента от животинския протеин са в тях, напомнят от международната екологична организация Oceana Европа провежда правилна

Няма снимка

Алън Матюс: След 2020 г. в ОСП ще трябва да правим повече с по-малък бюджет

Общата аграрна политика на ЕС след 2020 г. не би могла да е същата като досега по никакъв начин, и реформата й не може да е като предишната. Определено ще се наложи да е по-модерна, по-иновативна,

Няма снимка

Само мотивирани и грамотни стопани създават високопродуктивни овцеферми

Това са определящи фактори за ефективността на сектора Проф. Десимир Неделчев Освен правилния избор на порода за ефективното производство на овче мляко с цел реализиране на устойчиви печалби за

Няма снимка

Министър Порожанов: Българският земеделски сектор е на много добро ниво по отношение позиции и анализ на Общата селскостопанска политика

„Българският земеделски сектор е на много добро ниво по отношение позиции и анализ на Общата селскостопанска политика (ОСП). Това каза министърът на земеделието,

Няма снимка

Насоки за кандидатите по мярка 14 от ПРСР 2014-2020 г. пусна фонд "Земеделие

ДФ „Земеделие“ информира животновъдите, че приемът на заявления за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.