Пшеничните фючърси в Чикаго се понижиха с до 7 цента/бушел

12 септември 2017 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Седмичните проверки за износ на пшеница от САЩ са на ниво 446,957 тона (+53.74% и -39.93%).

В САЩ са ожънати 95% от площите с пролетна пшеница. Вече са засети и 5% от новата реколта от зимна пшеница.

Вчера царевичните фючърси в Чикаго останаха стабилни. В САЩ са ожънати 5% от площите с царевица. В добро и отлично състояние се намират 61% от посевите (61%).

Седмичните проверки за износ на царевица от САЩ са на ниво 662,173 тона (-19% и -30.62%). Очаква се USDA да понижи световните запаси от царевица през новия сезон с 3 млн. тона до 197.8 млн. тона.

Началните запаси през 2017 – 2018г. се очакват да бъдат 10.1 млн. тона, а крайните запаси 12.0 млн. тона.

При царевицата площите се очакват на ниво 88.428 млн. акра, добивът 168.2 бушела/акър, реколтата 356.5 млн. тона, началните запаси 59.4 млн. тона, а крайните запаси 55.4 млн. тона.

Анализаторите са по-уверени в добивите от царевица отколкото тези от соя.

Намираме се в сезон, когато запасите от соя в САЩ нарастват значително до висока стойност. Запасите от царевица намаляват, но нивото им е доста високо.

USDA съобщи за експортна продажба на 352,000 тона соя на неизвестен купувач. Така темпът на продажби на новата реколта бавно се подобрява.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Консумацията на мляко в САЩ е спаднала с 22%

. Като алтернатива на кравето мляко, на американските потребители се предлагат млечни продукти от грах и коноп Според доклада на USDA, между 2000 г. и 2016 г.

Няма снимка

Създадоха още по-полезни домати

Генната модификация води и до увеличаване на полезността на зеленчуците, твърдят учени от САЩ. Повишено е съдържанието на различни витамини, както и на антиоксиданти.

Няма снимка

ЕС подпомогна производителите на плодове и зеленчуци с 490 млн. евро

Помощта от страна на Европейския съюз за производителите на плодове и зеленчуци, лишени от руския пазар, след въведеното от РФ ембарго за внос, е общо 490 млн. евро.

Няма снимка

С 42,7% се увеличават засадените площи с овощни насаждения

С 42,7% са се увеличили засадените площи с овощни насаждения в страната през последните 5 години. Новите насаждения се създават със сортове, които са устойчиви на болести и неприятели.

Няма снимка

Китайски учени разработват тестер за определяне свежестта на зеленчуците

. Новият инструмент за мониторинг ще ви позволи да купувате само пресни продукти Критерият за свежест е много важен както за продавачите на продукти, така и за потребителите.

Няма снимка

За 2016 г. финансовата подкрепа за земеделието ни е 2,319 млрд. лева

Това се отчита в анализ на Министерство на земеделието за състоянието на земеделието ни и влиянието на ОСП върху него. Втората положителна констатация е укрепване на уязвимите сектори през 2016

Още от Фермер
Няма снимка

Ползата от стайните растения

Зелените листа, нежните цветове и чудесните аромати подобряват настроението, разтоварват и успокояват, способстват за пълноценен отдих. Растенията не само украсяват интериора и предизвикват

Няма снимка

Облачно, но почти без валежи и с максималните температури до 15°

Днес над страната ще преобладава облачно време, но ще е почти без валежи. Това съобщи за Агенция "Фокус" Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

Няма снимка

За да са здрави дръвчетата при засаждането

* Добре е корените да се обработят с пресен говежди тор За да се ускори зарастването на отрезите, което прави по-сигурно прихващането на дръвчета, корените се потапят в каша от 1 част пресен говежди

Няма снимка

Кога пчелата носи товар, два пъти по тежък от нея и колко тежат пчелите

Пчелата носи товар, два пъти по тежък от нея, когато изнася търтеи от кошера, съобщава pchelata.com В резултат на изследвания са получени следните данни за теглото на пчелите: 0 пчела,

Няма снимка

Здравното министерство: Няма радиоактивно замърсяване в България

Към момента няма данни за пренос на рутений-106 на територията на страната, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, цитирани от БТА.

Няма снимка

Катеричка “кара” такси вместо да събира лешници

Необикновено такси вози пътници по улиците на беларуската столица Минск. Шофьорът Пьотр Панкратов всеки ден ходи на работа с домашния си любимец - катеричето Масик.