Стартирайте сеитбата с Амино Експерт Старт

14 септември 2017 Растениевъдство 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5
 

Биостимулатор ще осигури нужните хранителни вещества и енергия на семената, за да поникнат по-лесно

Ваня Велинска

На старта на сеитбата на есенниците фермерите са изправени пред предизвикателството, каква технология да изберат, за да са максимално успешни в производството си.

Отдавна това да засееш и да чакаш да прибереш реколтата остана в миналото. Съвременното земеделие изисква много знания и прилагане на добри практики, които да гарантират не само високи добиви, но и качествена продукция.

Разбира се, използването на качествен посевен материал си остава в основата на успешното производство.

За да се провокира разгръщането на добивния потенциал, заложен в съвременните сортове, трябва да се спазят още изисквания.

Сред тях са добре обработена почва, балансирано торене, навременна растителна защита. За съжаление, понякога климатичните условия не позволяват една или друга агротехническа дейност да се приложи навреме или по максимално добър начин.

Целият текст - в новия брой на в. "Български фермер" от 14-20 септември

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Растениевъдство
Няма снимка

Тревните смеси оползотворяват слабите почви в стопанствата

Подходящи са и за засушливи райони, както и за планински терени Ваня Велинска Отглеждането на растения, които са специално предназначени за приготвяне на фураж на животните,

Няма снимка

Появиха се много аматьори в производството на ягоди заради субсидиите

Това влияе зле на сектора, защото смъква нивото на качеството, твърди Иван Чубрин, който отглежда 70 дка с ягоди и 30 дка с малини Жени Владинова с.Мало Конаре, общ.

Няма снимка

Тревни смеси имат много приложения

Отглеждането на растения, които са специално предназначени за приготвяне на фураж на животните, през последните години стана все по-ясно обособяващ се подотрасъл на растениевъдството.

Няма снимка

За 96 хил. дка с картофи се взимат субсидии

Но само 29 хил. са под контрол на БАБХ и "Растителна защита" - останалите 67 хил. се работя от "пирати", алармира Тодор Джиков, председател на Националната асоциация на картофопроизводителите на

Няма снимка

Аспержи може да се отглеждат навсякъде в България

Най-подходящи са дълбоки, леки почви, с рН близо до неутралното или леко кисело Гергана Младенова Твърди се, че България е била сред най-големите производители на аспержи в началото на ХХ век.

Няма снимка

Сигурна защита за пролетниците от Байер

Царевицата е една от най-важните култури, а Байер е водеща компания за опазване на културата от вредители. Почвените хербициди Мерлин Флекс и Аденго са добре познати на родните производители.

Още от Фермер
Няма снимка

Подготовка на терена за охлювната ферма

Циклите по открития метод започват през пролетта Подготовката на терена се състои в засаждане и изграждане на ламаринена ограда. После се извършва химическа обработка срещу вредители.

Няма снимка

Следете влажността на въздуха и почвата във фермата за охлюви

 особено по време на летните горещини За да се развиват добре охлювите, трябва да следите още за: * състоянието на растителността; * при необходимост да се додават растения за дохранване.

Няма снимка

Ефектни висящи столове от подръчни материали

Висящите столове са перфектно място за отдих и почивка, независимо дали сте ги сложили на двора или на балкона. Още по-хубави и удобни стават, ако сами си ги направите.

Няма снимка

При много нектар пчелите стигат до пълно изтощение

За по-бързото изпаряване на водата от нектара пчелите вентилират усилено с крила. Те застават на входа на кошера, по дъното и по долните части на питите и непрекъснато махат с крилата си.

Няма снимка

Разплащателните агенции в ЕС сами ще определят критериите, по които ще работят след 2020 г.

Успешно приключи 43-тата конференция на директорите им, чиито домакин беше ДФ „Земеделие“ Успешно приключи 43-тата конференция на директорите на РА в ЕС която се състоя от 23-ти до 25-ти май в НДК и

Няма снимка

Ако искате да отглеждате охлюви

Съобразете се с почвата - тя е основен фактор За да изградите семейна ферма за охлюви, ви трябват от 1 до 5 дка земя и воден източник. Но предварително трябва да изследвате и почвата, и водата.