АГРИТЕХНИКА 2017 : Най-важният световен форум за бъдещето на агросектора

09 ноември 2017 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

От 12 до 18 ноември 2900 изложители от 52 страни ще покажат най-новото от своите производствени листи, иновационни модели на машини, които ще работят с висок капацитет и ефективност в дигиталната ера

Тазгодишното издание на водещото в света на техниката международно изложение Агритехника ще се проведе от 12 до 18 ноември в Хановер, Германия, където световни компании ще демонстрират своите най-нови постижения в производството на машини за земеделието.

В продължение на седем дни 2900 изложители от 52 страни ще покажат на площ над 40 хектара най-новото от своите прозводствени листи, иновационни модели на машини, които вече работят и ще работят с висок капацитет и ефективност в дигиталната ера.

Техните щандове ще бъдат разположени в 23 зали и открити площи. Там хилядите посетители /очакват се над 500 000 души профи земеделци/ от петте континента на планетата ще могат на живо с помощта на супер специалисти от фирмите да разгледат и оценят иновационните разработки и дизайнерски изделия на най-изявените инженери, конструктори и дизайнери в сферата на техниката за земеделие. Това прави Агритехника 2017 огромен търговски център за земеделски машини и производството на свързаните с тях отрасли в индустрията. Ще бъдат изложени модели на автоматични системи за управление, модули, компоненти и принадлежности за технопарковете на фермерите.

Ще бъдат представени секторите:

- техника за обработка на реколтата, за обработка на почвата, сеитба, торене, напояване

- трактори, транспортни средства, подемна техника

- горска и комунална техника, съоръжения за опазване на околната среда

- машини за плодове, специални култури, винопроизводство

- машини за прибиране на фураж, царевица, кореноплодни култури

- електроника, аграрен софтуер, прецизно земеделие

- биоземеделие и оборудване за други важни сектори.

В съпътстващата техническа програма на изложението се планират различни международни събития, форуми, семинари и технически срещи.

Ще бъдат показани образци от най-високи технологични решения за селското стопанство и неговото бъдещо развитие.

Всички те са насочени към главната цел: да се повиши производителността на земеделския труд, така че той да се адаптира по най-успешен начин към изискванията на цифровизацията на агропроизводството. Не случайно на това сериозно изложение ще се състои и европейският дебют на множество нови високопроизводителни селскостопански машини.

Другият основен акцент в цялостната работа на изложението са усилията на фирмите да предлагат екологично чисти продукти и машини, предназначени както за екологичното земеделие, така и за прецизното земеделие. Затова един от главните слогани на Агритехника 2017 е "Зелено бъдеще с умните технологии". Специалистите в тази област с основание нарекоха панаира "един от най-важните форуми за екологичното бъдеще на агросектора", който ще осигурява и екосъществуването на човечеството. На биоземеделието, тази особено актуална тема днес, са посветени и голяма част от конференциите, работни групи, кръгли маси и дискусии, предвидени в програмата на панаира от организаторите - Германското земеделско дружество /DLG/.

Специалното жури на изложението огледа и обсъди иновативния принос за техническия прогрес на над 300 технологични решения, предложени от водещи компании в сектора. Журито награди две тях

CLAAS и KEMPER-JOHN DEERE със златен медал

Още 29 разработки получиха сребърни отличия за висок професионализъм и оригинален подход към различни селскостопански дейности и усъвършенстване на техниката, с която ще работят в следващите месеци и години земеделските стопани от Европа и света.

Сред различните премиери на нови уникални технологични продукти се нареждат и двата експоната от щанд В 66 в 12-та панаирна палата- специални плугове на РАЛОМЕКС от гр. Завет в Лудогорието. Това е единствената българска фирма, която сама разработва машините си, предлагани на агропазара. Те са напълно оргинални, съобразени са с агротехническите и климатични условия, както и с новите тенденции в развитието на модерния инвентар за обработка на почвата.

Фирмата гарантира високото европейско качество и надеждност на произвежданите в нейния завод продукти. Без тези предварителни условия тя не би могла да издържи на силната конкуренция на брандовете, предлагащи свои машини и на панаира, и на балканския, и на европейския агропазар.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Как да изберем дискова брана

Подготовката на почвата и качествената сеитба са основата за добра реколта На какво трябва да се обърне внимание, кои технологии са най-подходящи и как правилно да се подберат селскостопанските

Няма снимка

Еуфорията е кратка, нарастването - трайно

Отскок 612 стана без европари Поглед към пазара на нова агротехника в края на първото шестмесечие на 2018 г. Регистрациите потвърдиха очакваното оживление и разбъркаха традиционни класации Любомир

Няма снимка

Ще работят ли на полето електрически трактори

Тези машини вече от няколко години се появяват по изложенията, но дали ще навлязат в практиката e въпрос, който все още не е получил своя отговор Когато се замислиш за новостите в съвременните

Няма снимка

Спешна телефонна линия по време на жътва за клиентите на New Holland

Официалният вносител на New Holland за България, ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ, отвори спешна телефонна линия 0700 46 666 по време на жътва за клиентите на New Holland.

Няма снимка

Хит в прецизната сеитба на дребносеменни култури

Vaderstad представя Tempo L 24, изцяло новата, най-голяма, високоскоростна и точна сеялка за захарно цвекло и маслодайна рапица Премиера по време на канадското изложение за агротехника Прогрес на

Няма снимка

Основни препоръки при избор и работа със сламопреси

Кои са най-разпространените грешки и как да не ги допускате - съвети на специалисти на компаниите производители CNH Industrial, John Deere, Kverneland, Claas, AGCO, Krone,

Още от Фермер
Няма снимка

По какъв начин да си взема восъка и да отделя меда?

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

Няма снимка

През няколко дни е добре медът да се разбърква за по-фина кристализация

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

Няма снимка

Фасулът е ценен при хипертония

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

Няма снимка

Съвети на специалиста: Изваждане и съхранение на пчелен мед

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

Няма снимка

Да опазим плодовете

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

Няма снимка

ЕС: Статистиката за износа на мека пшеница и фуражен ечемик е все по-тъжна

Това констатира онлайн изданието зерно онлайн. Според него страните от ЕС за седмицата от 9 юли до 15 юли са изнесли за трети страни 86 096 тона мека пшеница , което е 2,