Какви видове зимни градини има

05 декември 2017 Цветна градина / Полезни съвети 0     
Няма снимка
1 2
 

* За да се ориентирате какво искате, проучете възможностите

I. Зимни градини според предназначение и вид отопление

* Тип буфер - необитаеми, неотопляеми стаи. Това може да са ложите и терасите или например, оформено като зимна градина антре (особено подходящо за къщи).

* Зимна градина веранден тип -сезонно обитаема, неотопляема, почти необзаведена. В частност, този тип "зимни градини" могат да бъдат определени като приспособени веранди.

* Сезонна зимна градина - сезонно обитаема, частично отоплена, слабо обзаведена.

* Жилищна "зимна градина" - постоянно обитаема, напълно отоплена, обзаведена.

* Оранжерия - почти необитаема, частично отопляема, необзаведена, озеленена.

II. Зимни градини според интеграцията им към жилищната постройка

* Прикрепена към къщата (зимна градина в близост до къщата) - до едната или на ъгъла (до двете) страни.

* Интегрирана в къщата - помещение със стъклен покрив, в общия обем на къщата (може да бъде прикрепена към стените на къщата, но от вътрешната страна). 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Цветна градина / Полезни съвети
Няма снимка

Не изхвърляйте черупките от великденските яйца

Те са големи помощници в цветната градина. Ето няколко приложения за тях: Черупките на яйцата съдържат много калции. Стрити на прах те са чудесен подхранващ материал не само за цветята,

Няма снимка

Кога и как да засадите гладиолите

През пролетта, месец преди да се пристъпи към засаждане, клубените на гладиолите се изваждат от избата, почистват се и се подреждат в щайги или кутии на един ред.

Няма снимка

Идеи за великденски декорации в градината

Вече имате ясен план как и колко яйца да боядисате, какви техники за разкрасяването им да използвате. А някои от вас са направили и генерална репетиция с месенето на козунаци.

Няма снимка

7 нестандартни идеи за използването на габионите в градината

1. Обособяване на етажи В дворове с голяма денивелация можем да се възполваме максимално от наличната площ като изградим етажи, които да раздвижим с използването на габиони. 2.

Няма снимка

Габиони в двора

Ограждат, укрепват, декорират и излизат евтино Габионите са мрежи запълнени с камъни. Те дават възможност за укрепване и декорация в градината. Използват се при наклонени терени, огради,

Няма снимка

Мулч от шишарки

Мулчът не бива да бъде недооценяван. В градината той изпълнява много важна роля. На първо място мулчираната почва може да задържа много по-дълго влагата.

Още от Фермер
Няма снимка

Пазете пчелите от третиране на земеделските култури с препарати

Трябва да се вземат мерки за опазване на пчелите, когато предстои третиране на селскостопанските култури или горите с отровни препарати. Открийте паразитите в кошера През април,

Няма снимка

Утре - слънце и максимални темепратури до 29 градуса

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса, предаде БТА.

Няма снимка

Сиво гниене по ягодите

При ягодата в началото на цъфтежа трябва да се извърши третиране срещу една от най-важните болести - сиво гниене. Болестта се характеризира със загниване на зелените плодове,

Няма снимка

От 8 до 10 юни Горна Оряховица посреща гости за ХІІ Празник на суджука

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който тази година ще се проведе от 8 до 10 юни.

Няма снимка

Как да предпазите пчелите от болести

Голямо значение за предпазването на пчелите от болести има спазването на мерките при подвижното пчеларствуване и покупко-продажбата на пчелни семейства, майки и пчаларски инвентар.

Няма снимка

2000 австралийски долара седмично получава добър стригач на овце

В една от най-големите овцеферми в австралийския щат Нов Южен Уелс от сутрин до вечер кипи усилена работа в цеха за стригане. Работният ден продължава 9 часа и работата не е лесна.