Какви видове зимни градини има

05 декември 2017 Цветна градина / Полезни съвети 0     
Няма снимка
1 2
 

* За да се ориентирате какво искате, проучете възможностите

I. Зимни градини според предназначение и вид отопление

* Тип буфер - необитаеми, неотопляеми стаи. Това може да са ложите и терасите или например, оформено като зимна градина антре (особено подходящо за къщи).

* Зимна градина веранден тип -сезонно обитаема, неотопляема, почти необзаведена. В частност, този тип "зимни градини" могат да бъдат определени като приспособени веранди.

* Сезонна зимна градина - сезонно обитаема, частично отоплена, слабо обзаведена.

* Жилищна "зимна градина" - постоянно обитаема, напълно отоплена, обзаведена.

* Оранжерия - почти необитаема, частично отопляема, необзаведена, озеленена.

II. Зимни градини според интеграцията им към жилищната постройка

* Прикрепена към къщата (зимна градина в близост до къщата) - до едната или на ъгъла (до двете) страни.

* Интегрирана в къщата - помещение със стъклен покрив, в общия обем на къщата (може да бъде прикрепена към стените на къщата, но от вътрешната страна). 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Цветна градина / Полезни съвети
Няма снимка

Струя цветя тече от делви

Искате да засадите цветни красоти, но ви се ще това да стане по нестандартен начин? Можете да пресъздадете идеята за течаща вода с цветя, изливащи се от саксии...

Няма снимка

Йод и мляко гонят въшките от розите

Листните въшки са може би най-отвратителните и упорити вредители, които могат да се заселят в градината. Тъкмо сте решили, че сте свършили „черната работа“ и искате само да се любувате на красивите

Няма снимка

Как да се справим с мравките по цветята

Мравките са в състояние да докарат добрия стопанин до лудост. Пълчища от дребните насекоми нападат цветята. Привлича ги сладкият нектар, който отделят цветовете.

Няма снимка

Нова наредба у нас ще третира опасен неприятел по палмовите видове

Засега е внесена проектонаредба от МЗХГ, която трябва да измени наредба 75 от 2006 г. за условията и изискванията за здравно състояние на размножителния материал от декоративни растения.

Няма снимка

Арка за разкош в двора

Градинската арка е безкомпромисен дизайн за вертикално озеленяване или осветление в градината. Аристократични и дори величествени, изглеждат кованите и каменните.

Няма снимка

Езерни растения за малък двор

Ако нямате достатъчно място за голям декоративен воден басейн в градината си, вижте този проект. Той включва малко градинско езерце, около което са засадени много цветя и зеленина.

Още от Фермер
Няма снимка

Избиват 81 000 глигана, за да спасят от чума 620 000 прасета

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

Няма снимка

Ако беритбата е слаба, давайте храна на пчелите само вечер

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

Няма снимка

Пак пресконференция за чумата - на областните дирекции по храните

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

Няма снимка

527 проекта за 4 месеца подадоха общините по подмярка 7.2

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

Няма снимка

Приключи предварителното класиране по подмярка 6.1

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

Няма снимка

Кои са основните вредители по зелето

Зелето се напада от голям брой вредители, сред които от неприятелите по-важни са бяла зелева пеперуда, зелева нощенка, зелев молец и листни въшки и листни бълхи, а от болестите – мана.