Листен тор със скален произход вдига добивите до 50-60%

15 декември 2017 Растениевъдство 0     
Няма снимка
 

Това се доказа в много стопанства в България през 2017 година

Какво представлява Панамин Агро, интересуват се много фермери, които са чували за продукта, но не са го използвали още.

Това е 100% биологичен продукт за листно подхранване от ново поколение, който от близо година се предлага в България.

В какво се състои неговата уникалност и защо се смята за революционен и в световен мащаб?

Панамин Агро е вид листен тор - смес от скални брашна, добити от най-висококачествени австрийски вулканични скали, минерали и варовици по иновативна технология. С него вече и у нас са постигнати отлични резултати във фермерските стопанства, които са го прилагали.

Благодарение на иновацията за смилане, размерът на частиците, които го съставят, е сведен до нанониво, което пък допринася за лесното разтваряне и максималното усвояване от различните видове култури на полето.

По този начин торът е приложим за реминерализация на растенията и дори на почвите при всички видове култури след листното торене.

Основните компоненти на продукта са калциев и магнезиев карбонат, както и силициев диоксид. Чрез тях Панамин Агро осигурява на земеделските култури необходимите им запаси от естествено свързан въглероден диоксид и по този начин помага за удължаването и ускоряването на фотосинтезата, както и благоприятства и рН нивата на почвата.

Микро и макроелементите, които се съдържат в него, помагат за укрепване на клетъчните стени, а запасът на СО2 помага на растенията да държат устицата си затворени през по-голямата част от денонощието, което е фатално важно, защото допринася за намаляване на транспирацията на влага и

осигурява толерантност към суша, слани, измръзване

както и възпрепятства проникването на гъбни патогени и заразяването с тях. Това естествено намалява и приложението на фунгициди.

Според специалистите от компанията, към които се обърнахме, всички тези изредени екстри на съставките гарантират редовно да има положителни резултати от прилагането на Панамин Агро.

Тази година ефектът от него се е доказал в България в много стопанства и се изразява в 3 икономически важни аспекта, според фермерите, докладвали резултатите си:

- намалена себестойност на продукцията - чрез редуциране и дори пълно елиминиране на нуждата от употреба на други торове и снижаването на употребата на препарати за растителна защита,

- в чувствително повишени добиви с над 50%,

- в завишени показатели за качество на продукцията.

Повече подробности за иновационния продукт очаквайте в новия брой на в."Български фермер" от 28 декември

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Растениевъдство
Няма снимка

ЕК прехвърля отговорността за оценката на глифозат от Германия към Франция

Стремежът на Монсанто да запази продукта си за борба с плевелите на европейския пазар е изправен пред друго предизвикателство. Франция вече планира поетапно да прекрати действието на активната

Няма снимка

Запознаха казахстански учен с растителната селекция в Садово

Подписване на научно сътрудничество в областта на растителните генетични ресурси между Аграрния университет в Казахстан и Института по растителни генетични ресурси "К.

Няма снимка

Открит ден в Кнежа събра водещи земеделци от района

Съвместен открит ден под мотото „Заедно в земеделието“ проведоха Еуралис Семена, БАСФ и КВС България. Форумът се организира за трета поредна година и традиционно събира водещи производители от

Няма снимка

Открит ден в с. Якимово

Съвместен открит ден проведоха фирмите Екофол, Пионер и Дюпон в землището на с. Якимово, Монтанско. Фермерите, присъствали на форума, се запознаха с част от технологията на отглеждане на царевица и

Няма снимка

Дъждовете предопределят успех за пролетниците

Дъждовете, които почти съсипаха есенниците, вещаят успешен сезон за царевицата и слънчогледа. Специалистите са категорични, че картината и при двете пролетни култури в цялата страна, е отлична.

Няма снимка

Площите със слънчоглед нарастват

На фона на продължаващата криза в българското земеделие като цяло и в редица сектори, слънчогледът е най-прогресиращата култура - като площ, средни добиви и производство.

Още от Фермер
Няма снимка

Съветник на земеделския министър: Избива се само заразеното стадо (Видео)

Със стадото ще се процедира така, както с всички останали стада, които са заразени. При положение, че всички животни са сложени на оборен режим и помежду им няма контакти, избива се само стадото,

Няма снимка

Пренасяне на данни от едни на други телематични системи

Новата технология улеснява работата на операторите, като ликвидира проблема с несъвместимостта чрез обединяване на информацията от всички машини на едно място JCB пуска в действие нова версия на

Няма снимка

Майдел: България е четвърта в ЕС по привлечени инвестиции по плана „Юнкер“

„България е четвърта в ЕС по привлечени инвестиции по плана „Юнкер“. У нас има подписани споразумения за 423 млн. евро, които ще доведат до над 1 милиард и 700 милиона евро допълнителни инвестиции.

Няма снимка

Нова регулация в земеползването

Предвижда се нов ред за разпределяне на държавните и общински пасища, мери и ливади Диана Ванчева Министерство на земеделието, храните и горите стъпи смело на съвсем нова почва,

Няма снимка

Баба Дора от Шарково: Никой не е взел втора проба

"Никой не е взел втора проба. Никога няма да дам стадото за евтаназия - само през трупа ми", каза баба Дора от Шарково пред Нова тв относно констатираната положителна проба за чума в стадото й.

Няма снимка

Експерти: България се бави с монтирането на малки слънчеви инсталации върху покривите на домовете

България се бави с монтирането на малки фотоволтаици върху покривите на домовете, алармираха експерти от "Грийнпийс" пред БТА. В Европейския съюз около 5 млн.