Какви свойства приписват на цветята

17 декември 2017 Цветя 0     
Няма снимка
 

Отдавна хората приписват на цветята и растенията магически свойства. Едни цветя носели на своите стопани успех в работата и богатство, други – мир и спокойствие у дома, трети прогонвали злите сили, на четвърти помагали да намерят дългоочакваната любов.

Кактус

Този бодлив гост от субтропиците е истински страж на дома. На всички растения имащи бодли се приписва свойството да пазят дома от нечисти сили. Затова се смята, че кактусът е пазител на мира и спокойствието. Той трябва да се разположи "на пътя на тъмните сили" – до вратата или на прозореца. Кактусът поглъща компютърното излъчване, затова се препоръчва да се постави около монитора.

Циклама

Това цвете е получило названието миротворец. То помага за преодоляване на конфликтите, успокоява капризните деца. Цикламата помага на стопанина си да преодолее комплексите си, затвореност и излишна стеснителност. Дарява вяра в доброто и надежда на отчаяния.

Лимон

Този представител на семейството на цитрусовите влияе положително на настроението. Стопаните на дом, в който има лимон не страдат от депресия, нямат проблем с финансиите. И ако говорим не за мистичните, а за реалните свойства на лимона, то той отлично дезинфекцира въздуха в помещенията, убива микробите, ароматизира приятно помещението.

Традесканция

Счита се за най-проверено средство за прогонване на недоброжелатели. Това е цветето източник на радост и оптимизъм. Зарежда обитателите на дома с енергия, дарява ги с чувство за хумор и самоирония, пази от заболявания на горните дихателни пътища.

Азалия

Това красиво цвете създава около себе си положителна енергия. Действа благотворно на съпружеската любов, затова се подарява на младоженци. Помага да се намери правилното решение и да се решат спорни въпроси.

Теменужки

Теменужкете се приемат за символ на нежност, девственост и скромност, закрилят романтичната любов.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Цветя
Няма снимка

Експериментирайте с едногодишните цветя

 Почистете многогодишните Почистването на многогодишните цветя и около тях е задача номер едно. Цветове и леторасти, останали от миналата година, се отстраняват,

Няма снимка

Малко познато у нас цвете - тигридия

То не е претенциозно и капризно и лесно се отглежда Красиво и много пъстро цвете без почти никакви изисквания, тигридията тепърва се изкачва по стълбицата на славата.

Няма снимка

Един по-различен гладиол

Известен е като абисинска звезда с аромат на парфюм Gladiolus callianthus murielae е по-известен като абисинска звезда, паунова орхидея или просто ацидантера.

Няма снимка

Розите обичат слънце, въздух и топлина

Преди да ги засадим, трябва да знаем техните изисквания За да се радваме на обилен, качествен и продължителен цъфтеж на розите, трябва да се съобразим с някои правила: мястото за засаждане,

Няма снимка

Листни въшки по цветята

Те изтощават растенията Листните въшки нападат много видове растения отглеждани при стайни или при градински условия. На цвят въшките са зелени, черни, розови, кафяви.

Няма снимка

Как да отглеждаме астри

Астрите могат да са красив акцент във всяка градина. Обикновено отглеждането на тези цветя не изисква специални грижи. В домашни условия астри могат да се отгледат както от семена, така и от разсад.

Още от Фермер
Няма снимка

Амилум България ще прави нова инвестиция в Разград

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на земеделието Румен Порожанов, посланикът на САЩ в България и множество представители на българското правителство и местната власт ще открият нова

Няма снимка

Намаляването на административната тежест обсъдиха общините

Екипът на ДНСК обърна внимание на най-честите причини за отменяне на разрешение за строеж Тази тема бе във фокуса на дискусиите по време на седмата национална среща на главните архитекти и

Няма снимка

Кога да се отстраняват росните корени на лозите

Отговаряме на читателя Атанас Павлов от Варна Една от основните грижи след засаждането на малките лози е постоянната проверка за покарването им. Трябва да знаете, че те са много нежни.

Няма снимка

През уикенда и в началото на новата седмица ще бъде слънчево

През нощта облачността ще намалее, вятърът ще отслабне, на места в западната половина на страната и ще стихне. Утре ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно над

Няма снимка

Кои култури са най-подходящи около дръвчетата

Да се предпочитат ранните видове или подправките Около дърветата може да се отглеждат по-ранни култури, както и тези, които имат по-къса вегетацията.

Няма снимка

Над 200 български животновъди ще участват в най-голямото изложение за животни у нас

Над 200 български животновъди ще вземат участие в най-голямото Национално изложение по животновъдство, което ще се проведе от 27 до 29 април т.г. Домакин на събитието ще е град Сливен.