Какви свойства приписват на цветята

17 декември 2017 Цветя 0     
Няма снимка
 

Отдавна хората приписват на цветята и растенията магически свойства. Едни цветя носели на своите стопани успех в работата и богатство, други – мир и спокойствие у дома, трети прогонвали злите сили, на четвърти помагали да намерят дългоочакваната любов.

Кактус

Този бодлив гост от субтропиците е истински страж на дома. На всички растения имащи бодли се приписва свойството да пазят дома от нечисти сили. Затова се смята, че кактусът е пазител на мира и спокойствието. Той трябва да се разположи "на пътя на тъмните сили" – до вратата или на прозореца. Кактусът поглъща компютърното излъчване, затова се препоръчва да се постави около монитора.

Циклама

Това цвете е получило названието миротворец. То помага за преодоляване на конфликтите, успокоява капризните деца. Цикламата помага на стопанина си да преодолее комплексите си, затвореност и излишна стеснителност. Дарява вяра в доброто и надежда на отчаяния.

Лимон

Този представител на семейството на цитрусовите влияе положително на настроението. Стопаните на дом, в който има лимон не страдат от депресия, нямат проблем с финансиите. И ако говорим не за мистичните, а за реалните свойства на лимона, то той отлично дезинфекцира въздуха в помещенията, убива микробите, ароматизира приятно помещението.

Традесканция

Счита се за най-проверено средство за прогонване на недоброжелатели. Това е цветето източник на радост и оптимизъм. Зарежда обитателите на дома с енергия, дарява ги с чувство за хумор и самоирония, пази от заболявания на горните дихателни пътища.

Азалия

Това красиво цвете създава около себе си положителна енергия. Действа благотворно на съпружеската любов, затова се подарява на младоженци. Помага да се намери правилното решение и да се решат спорни въпроси.

Теменужки

Теменужкете се приемат за символ на нежност, девственост и скромност, закрилят романтичната любов.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Цветя
Няма снимка

Как хризантемите да са по-пищни

Хризантемите са едни от най-непретенциозните цветя. Отглеждат се лесно, а цъфтят изобилно от края на август до (а и след) първите слани през есента. Сортовете и хибридите при тези цветя са

Няма снимка

Лупината е цвете с много приложения

Лупината е красиво цвете, което цъфти през летните месеци. У нас е по-известна с името вълчи боб. Приликата в цветовете на двете растения е доста очевидна.

Няма снимка

Грижи за цветята през юли

Климатът се променя, а това не е добре за растенията. Свикнали сме през топлите месеци да се радваме на красотата в градината, а предния месец не ни даде много тази възможност.

Няма снимка

Черни листни петна по розите

Черните листни петна по розите са причинени от фитопатогена Diplocarpon rosae или Marssonina rosae. Заболяването се проявява през лятото и есента. Първите симптоми са червеникаво - черни петна с

Няма снимка

Стрептокарпус за всеки вкус

Първенец на много изложби, стрептокарпусът бавно навлиза и на наша територия предимно чрез внос от Холандия. Измежду над 150 вида стрептокарпуси и неизброимите им хибриди у нас засега се предлагат

Няма снимка

Индийският люляк се обсипва с цвят

Расте доста бързо Индийският люляк (Lagerstroemia indica) през повечето време е доста скучно растение. Най-обикновен храст или дърво с лъскави зелени листа.

Още от Фермер
Няма снимка

По какъв начин да си взема восъка и да отделя меда?

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

Няма снимка

През няколко дни е добре медът да се разбърква за по-фина кристализация

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

Няма снимка

Фасулът е ценен при хипертония

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

Няма снимка

Съвети на специалиста: Изваждане и съхранение на пчелен мед

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

Няма снимка

Да опазим плодовете

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

Няма снимка

ЕС: Статистиката за износа на мека пшеница и фуражен ечемик е все по-тъжна

Това констатира онлайн изданието зерно онлайн. Според него страните от ЕС за седмицата от 9 юли до 15 юли са изнесли за трети страни 86 096 тона мека пшеница , което е 2,