Какви свойства приписват на цветята

17 декември 2017 Цветя 0     
Няма снимка
 

Отдавна хората приписват на цветята и растенията магически свойства. Едни цветя носели на своите стопани успех в работата и богатство, други – мир и спокойствие у дома, трети прогонвали злите сили, на четвърти помагали да намерят дългоочакваната любов.

Кактус

Този бодлив гост от субтропиците е истински страж на дома. На всички растения имащи бодли се приписва свойството да пазят дома от нечисти сили. Затова се смята, че кактусът е пазител на мира и спокойствието. Той трябва да се разположи "на пътя на тъмните сили" – до вратата или на прозореца. Кактусът поглъща компютърното излъчване, затова се препоръчва да се постави около монитора.

Циклама

Това цвете е получило названието миротворец. То помага за преодоляване на конфликтите, успокоява капризните деца. Цикламата помага на стопанина си да преодолее комплексите си, затвореност и излишна стеснителност. Дарява вяра в доброто и надежда на отчаяния.

Лимон

Този представител на семейството на цитрусовите влияе положително на настроението. Стопаните на дом, в който има лимон не страдат от депресия, нямат проблем с финансиите. И ако говорим не за мистичните, а за реалните свойства на лимона, то той отлично дезинфекцира въздуха в помещенията, убива микробите, ароматизира приятно помещението.

Традесканция

Счита се за най-проверено средство за прогонване на недоброжелатели. Това е цветето източник на радост и оптимизъм. Зарежда обитателите на дома с енергия, дарява ги с чувство за хумор и самоирония, пази от заболявания на горните дихателни пътища.

Азалия

Това красиво цвете създава около себе си положителна енергия. Действа благотворно на съпружеската любов, затова се подарява на младоженци. Помага да се намери правилното решение и да се решат спорни въпроси.

Теменужки

Теменужкете се приемат за символ на нежност, девственост и скромност, закрилят романтичната любов.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Цветя
Няма снимка

Какво е необходимо да знаем за ранната сеитба на цветя?

Идва времето да сеем семена на закрито. Какво е необходимо да знаем за ранната сеитба? Съдовете да са чисти. Независимо в какво (саксийки, чашки, терини с гнезда, пластмасови табли и т.н.

Няма снимка

Торфена почва за стайните цветя

Торфената почва се приготвя от торф с произход от планини, низини или средно високи места. Торфът, произхождащ от низини, е богат с хранителни вещества, има малка киселинност и не изисква варуване.

Няма снимка

Кои семена как се засяват

Първи са едногодишните цветя като агератума, бегонията, карамфила Шабо, кобеята, лобелията, пеларгонията, петунията Агератумът, бегонията, лобелията и петунията най-добре прорастват на светло,

Няма снимка

Мадагаскарският жасмин e ароматен, но капризен

Стефанотисът е популярно стайно цвете у нас, а в някои райони на света и градинско. Можем само да завиждаме за ароматните огради или арки от по-топлите страни.

Няма снимка

Внимание и за мушкатата

Така обичните ни мушката и сакъзи през периода на покой също имат нужда от внимание. Температурите навън не са чак толкова ниски, така че най-вероятно почвата е суха.

Няма снимка

Проверяваме грудки, луковици и цветя

Гниенето е най-големият враг Време да проверим цветните грудки и луковици на съхранение в мазето или килера, както и зазимените мушката и сакъзи. Ако всичко е наред,

Още от Фермер
Няма снимка

Намалява износът на мека пшеница от ЕС

От Strategie Grains за пореден път понижават прогнозата си за износа на мека пшеница от ЕС през 2017/18. Последната прогноза е на ниво 21.6 млн. тона и е със 750,

Няма снимка

Колко семена ви трябват

Най-нетърпеливите градинари от най-топлите райони на страната вече се захванаха с разсадите. А през февруари предстои масовото засяване. Ето какво трябва да си припомните,

Няма снимка

Преразглеждане на бюджетните разходи на ЕС за селското стопанство след 2020 г.

Анализ на проф. Алън Матюс, Trinity College, Дъблин Eврокомисарят по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер очерта насоките, по които върви ЕК при изготвяне на своето предложение за Многогодишната

Няма снимка

Евродепутатът Момчил Неков внася в ЕП становище за „Двойното качество на продуктите на единния пазар“

Евродепутатът Момчил Неков обсъди днес с предсатвители на българските институции, браншови и неправителствени организации становище за двойния стандарт при храните в Европейския съюз,

Няма снимка

Спад в производството на царевица

В януарския си доклад USDA повиши прогнозата си за производството на груби зърнени храни през 2017/18 с 0.3 млн. тона до 1,324.2 млн. тона. Според данни от доклада световният износ на царевица през

Няма снимка

USDA повиши прогнозата си за реколтата от пшеница

В своя януарски отчет анализатори от USDA отново повишиха прогнозата си за реколтата от пшеница до 757 млн. тона при 755.2 млн. тона в декемврийската прогноза.