Нова и полезна техника за фермерите предлага Ростселмаш

21 декември 2017 Агротехника 6     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Машините и технологиите бяха представени на Агритехника 2017 в Хановер

Агритехника 2017 протече под знака на екологията - централна тема бе "Зеленото бъдеще - умните технологии".

Оправдан е интересът към технологиите, които пестят ресурси и не вредят на околната среда и този девиз напълно отговаря на развойната политика на Ростселмаш. Целта е повишаване на добивите и качеството на обработваемата земя, минимизация на загубите, снижаване на негативното въздействие върху околната среда и разумно управление на селското стопанство. Само през настоящия сезон 2017/2018 Ростселмаш пуска на пазара 30 нови продукта като общото помежду им е поддържането на ново, умно селско стопанство.

Дистанционно следене на техниката и параметрите на работа, автоматизацията и интелектуализацията на техниката и точното земеделие са трите обединяващи направления за технологичните примери, които бяха демонстрирани на хановерското изложение. А какво ново от Ростселмаш?

Най-дългоочаквана бе премиерата на комбайна NOVA най-съвременният в света комбайн от компактния клас. NOVA е машина в клас 3, създадена за прибиране на зърно на неголеми площи със сложен релеф и нестандартни контури. Лек, бърз и маневрен, комбайнът е универсален и се агрегатира с разширен набор хедери за бяла жътва, бобови и окопни култури.

NOVA е комбайн с класическа система на вършитба, с плавна и икономична работа, осигурена от нестандартния вършачен барабан с диаметър 600 мм, снабден с уникален контрабарабан с обхват 154 градуса. Това решение осигурява плавна постоянна работа даже при високи добиви, като при това качеството на зърното е отлично. Всички възли на комбайна са унифицирани, а глобалната платформа осигурява надеждност и бърза подмяна на компонентите, както и възможност да се контролират много процеси и да се облекчи труда на оператора.

Редом до иновативния "мъник" се нареждат и по-производителните машини роторният TORUM 770 и вече

Известният RSM 161 който е любима "рожба" на същата глобална платформа.

RSM 161 вече промени представите на европейците за това, каква трябва да бъде производителността на комбайн с двубарабанна система на вършитба и на Агритехника успехът му да се затвърди още повече. Той е способен да ожъне до 20 000 дка различни култури в сезон, производителността му е около 40 тона в час, а при създаването на машината са вложени 22 патента. На самостоятелен стенд беше демонстрирана работата на уникалната система за очистване при RSM 161. 5D - очистването на зърното изглеждаше внушително: освен традиционните движения на сламотръсите, те могат да се движат и в трета равнина - диагонално, още 2 равнини осигурява вентилатора с променлива скорост на въртене в зависимост от наклона и отворите на ситата, които могат да се променят също в зависимост от наклона и обема на подаваната маса по особени нелинейни алгоритми.

През миналата година този комбайн предизвика голям интерес на европейските пазари поради съчетаването на високи технологии с относителна непретенциозност и оптимална стойност за придобиване.

TORUM 770 с 9-метров хедер бе друг интересен комбайн на изложението - машина за големи полета с високи добиви, способни да захранят напълно уникалния роторен вършачно-сепариращ апарат с въртящ се контрабарабан.

Новото поколение TORUM е с обновена електроника и е отличен избор за големи стопанства. Наличието на роторен комбайн в продуктовата гама на Ростселмаш задоволява напълно голям сегмент в търсенето на европейските пазари. Способността му да прибира широк спектър от култури, неговата простота, стабилност и техническо оборудване на високо ниво осигуряват голям интерес към "руския гигант". Европейските дилъри и клиенти са впечатлени от показателите му - над 45 тона зърно в час, над 20 000 дка за сезон.

Разбира се, машините на Ростселмаш прибират не само зърно.

Два принципно нови силажокомбайна също бяха представени на Агритехника 2017. RSM F 1300 - силажокомбайн от трети мощностен клас и RSM F 2650 - от пети мощностен клас, бяха един до друг, за да подчертаят своето сходство - идентичността на технологичното им устройство. И двете машини демонстрират новите съвременни тенденции в използването на оборудване за събиране на силаж. Машините се агрегатират с нови адаптери For Up 300 и Maize Header 750 и показват как Ростселмаш вижда развитието в отрасъла.

RSM F 1300 с двигател 330 к.с. работи с 4 различни големини на нарязване 4/7/10/14 мм и е снабден със система за бързо навесване и агрегатиране на хедери, с роторен подаващ апарат. RSM F 2650 е в средния пети мощностен клас и предлага набор от преимущества: дължина на частиците от 4 до 22 милиметра; универсална система за внасяне на консерванти, осигуряваща и влажността на масата и равномерността на разпределянето на консерванта в силоза; система за видеонаблюдение; улеснено агрегатиране и настройка на хедера. Машината разполага с голям арсенал от автоматизации - комбайнът се предлага със система автопилот, управление с GPS.

Техниката, представена в Хановер, е само част от продуктовата гама на компанията, показваща актуалните трендове в земеделския бизнес. Днес Ростселмаш осигурява селскостопански машини за целия комплекс от земеделски операции.

Ростселмаш не само прибира реколтата, но и обработва почвата, сее, внася добавки, подхранва, претоварва и обработва зърното.

Подробности за техниката и изгодни предсезонни предложения за поръчки на комбайни търсете при вносителя за България - Оптиком ООД.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Телеметрични системи поемат управлението на агротехниката - II

Те са основата на прецизната работа на полето Комбинация от технология Компания Case IH също е разработила собствена телеметрична система, наречена AFS Connect,

Няма снимка

Два нови модела на тракторите-воини Warrior

Те са създадени за земеделци с максимално високи изисквания Тракторите на Deutz-Fahr от специалната лимитирана серия WARRIOR успешно се използват в селското стопанство от 2015 година.

Няма снимка

Три полезни съвета за добър добив плюс

Тороразпръсквачка на голямата немска фирма AMAZONE с предно окачване прецизно разпръсква два различни вида тор в един работен процес Специално за в."Български фермер" Възможността за работа с

Няма снимка

Хилядният Fendt 1000 Vario отива в Канада

Мощните машини от серията пожънаха небивал успех сред фермерите и поставиха нови рекорди по икономичност Ася Василева Среия 1000 на Fendt надмина всички очаквания на своя производител.

Няма снимка

Телеметрични системи поемат управлението на агротехниката I

Те са основата на прецизната система на работа Телеметричните системи са едни от най-иновативните технологии в прецизното земеделие и представляват механизъм за автоматично дистанционно събиране и

Няма снимка

Какво прави дронът в земеделието

Радина Иванова Макар че изглеждат сякаш са пристигнали от бъдещето, дроновете са помощници в аграрната индустрия още през 1980 г. Тогава японските фермери са ги използвали за разнасянето на торове,

Още от Фермер
Няма снимка

На какво се дължат тежките разстройства в пчелните семейства през зимно-пролетния сезон

Осигуряването на пчелните семейства с доброкачествена (медна) храна, както и с млади, неизтощени пчели е най-сигурна застраховка от неприятен, фатален край.

Няма снимка

Заразените пчелни майки с тютюнев вирус снасят и заразени яйца

Това  убеждава учените, че TRSV (тютюневият вирус) може да се предава вертикално от майката на нейното потомство. Как патогенният растителен вирус "скочи" до медоносните пчели, е въпросът,

Няма снимка

Еврокомисарят Фил Хоган подкрепи работния план на българското председателство в сектор „Земеделие“

Европейският комисар по земеделие Фил Хоган подкрепи плана на българското председателство да изготви заключения на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство,

Няма снимка

Къде вече не изкупуват сурово мляко, произведено с фуражи с глифозат?

Немската фермерска асоциация (DBV) съобщава, че производителите на хранителни стоки изискват от животновъдите да се откажат от изхранване на фуражи, при производството на които е използван хербицидът

Няма снимка

Пчелите са способни да се учат, но само срещу вкусна награда пред очите

Те могат да имат малки мозъци, но пчелите са способни на някои забележителни уроци, особено когато те могат да получат вкусна награда, сочат две проучвания на изследователите на Университета на Гуелф,

Няма снимка

Уволниха робот-продавач в супермаркет в Шотландия

Създаденият в Япония робот-продавач Pepper остана без работа в Шотландия. Той трябваше да помага да купувачите да намират нежните им продукти и въ същото време да ги развлича с разговори,