Нова и полезна техника за фермерите предлага Ростселмаш

21 декември 2017 Агротехника 6     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Машините и технологиите бяха представени на Агритехника 2017 в Хановер

Агритехника 2017 протече под знака на екологията - централна тема бе "Зеленото бъдеще - умните технологии".

Оправдан е интересът към технологиите, които пестят ресурси и не вредят на околната среда и този девиз напълно отговаря на развойната политика на Ростселмаш. Целта е повишаване на добивите и качеството на обработваемата земя, минимизация на загубите, снижаване на негативното въздействие върху околната среда и разумно управление на селското стопанство. Само през настоящия сезон 2017/2018 Ростселмаш пуска на пазара 30 нови продукта като общото помежду им е поддържането на ново, умно селско стопанство.

Дистанционно следене на техниката и параметрите на работа, автоматизацията и интелектуализацията на техниката и точното земеделие са трите обединяващи направления за технологичните примери, които бяха демонстрирани на хановерското изложение. А какво ново от Ростселмаш?

Най-дългоочаквана бе премиерата на комбайна NOVA най-съвременният в света комбайн от компактния клас. NOVA е машина в клас 3, създадена за прибиране на зърно на неголеми площи със сложен релеф и нестандартни контури. Лек, бърз и маневрен, комбайнът е универсален и се агрегатира с разширен набор хедери за бяла жътва, бобови и окопни култури.

NOVA е комбайн с класическа система на вършитба, с плавна и икономична работа, осигурена от нестандартния вършачен барабан с диаметър 600 мм, снабден с уникален контрабарабан с обхват 154 градуса. Това решение осигурява плавна постоянна работа даже при високи добиви, като при това качеството на зърното е отлично. Всички възли на комбайна са унифицирани, а глобалната платформа осигурява надеждност и бърза подмяна на компонентите, както и възможност да се контролират много процеси и да се облекчи труда на оператора.

Редом до иновативния "мъник" се нареждат и по-производителните машини роторният TORUM 770 и вече

Известният RSM 161 който е любима "рожба" на същата глобална платформа.

RSM 161 вече промени представите на европейците за това, каква трябва да бъде производителността на комбайн с двубарабанна система на вършитба и на Агритехника успехът му да се затвърди още повече. Той е способен да ожъне до 20 000 дка различни култури в сезон, производителността му е около 40 тона в час, а при създаването на машината са вложени 22 патента. На самостоятелен стенд беше демонстрирана работата на уникалната система за очистване при RSM 161. 5D - очистването на зърното изглеждаше внушително: освен традиционните движения на сламотръсите, те могат да се движат и в трета равнина - диагонално, още 2 равнини осигурява вентилатора с променлива скорост на въртене в зависимост от наклона и отворите на ситата, които могат да се променят също в зависимост от наклона и обема на подаваната маса по особени нелинейни алгоритми.

През миналата година този комбайн предизвика голям интерес на европейските пазари поради съчетаването на високи технологии с относителна непретенциозност и оптимална стойност за придобиване.

TORUM 770 с 9-метров хедер бе друг интересен комбайн на изложението - машина за големи полета с високи добиви, способни да захранят напълно уникалния роторен вършачно-сепариращ апарат с въртящ се контрабарабан.

Новото поколение TORUM е с обновена електроника и е отличен избор за големи стопанства. Наличието на роторен комбайн в продуктовата гама на Ростселмаш задоволява напълно голям сегмент в търсенето на европейските пазари. Способността му да прибира широк спектър от култури, неговата простота, стабилност и техническо оборудване на високо ниво осигуряват голям интерес към "руския гигант". Европейските дилъри и клиенти са впечатлени от показателите му - над 45 тона зърно в час, над 20 000 дка за сезон.

Разбира се, машините на Ростселмаш прибират не само зърно.

Два принципно нови силажокомбайна също бяха представени на Агритехника 2017. RSM F 1300 - силажокомбайн от трети мощностен клас и RSM F 2650 - от пети мощностен клас, бяха един до друг, за да подчертаят своето сходство - идентичността на технологичното им устройство. И двете машини демонстрират новите съвременни тенденции в използването на оборудване за събиране на силаж. Машините се агрегатират с нови адаптери For Up 300 и Maize Header 750 и показват как Ростселмаш вижда развитието в отрасъла.

RSM F 1300 с двигател 330 к.с. работи с 4 различни големини на нарязване 4/7/10/14 мм и е снабден със система за бързо навесване и агрегатиране на хедери, с роторен подаващ апарат. RSM F 2650 е в средния пети мощностен клас и предлага набор от преимущества: дължина на частиците от 4 до 22 милиметра; универсална система за внасяне на консерванти, осигуряваща и влажността на масата и равномерността на разпределянето на консерванта в силоза; система за видеонаблюдение; улеснено агрегатиране и настройка на хедера. Машината разполага с голям арсенал от автоматизации - комбайнът се предлага със система автопилот, управление с GPS.

Техниката, представена в Хановер, е само част от продуктовата гама на компанията, показваща актуалните трендове в земеделския бизнес. Днес Ростселмаш осигурява селскостопански машини за целия комплекс от земеделски операции.

Ростселмаш не само прибира реколтата, но и обработва почвата, сее, внася добавки, подхранва, претоварва и обработва зърното.

Подробности за техниката и изгодни предсезонни предложения за поръчки на комбайни търсете при вносителя за България - Оптиком ООД.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Нови измервателни уреди за сено, слама и зърно

Отпада ръчното и често неточно въвеждане на плътността на балата като корекционен фактор Съдържанието на влага играе решаваща роля при професионалната

Няма снимка

Идеалният комбайн на AGCO

Моделите от новата продуктовата гама IDEAL на американския гигант предлагат най-голям капацитет на бункера, най-бързо разтоварване на зърното и най-голяма площ на вършитба Американският гигант за

Няма снимка

Всяко стопанство има нужда от телескопичен товарач II

Тайните на умната работа с тази машина споделят специалистите от компаниите производителки Manitou, MERLO, JCB, Faresin и Claas (Продължение от 1374 бр.

Няма снимка

Безопасност при работа с тракторите

Темата е особено актуална за машини, които не са “първа младост” Селското стопанство винаги е бил един от най-рисковите отрасли от гледна точка на безопасността,

Няма снимка

Коя система на почвообработка да предпочетем

Изборът е индивидуален и комплексен, необходимо е да се вземат предвид всички предимства и недостатъци на двата технологични метода - орен и безорен Сергей Карабинеш,

Няма снимка

Даниел Минев, председател на БАТА: Очакваме повече продажби на нова техника

Прогнозира председателят на Българската асоциация на търговците с агротехника ДАНИЕЛ МИНЕВ   Интервюто взе Ася Василева - С какво спечелихте доверието на своите колеги и признание за какво е Вашият

Още от Фермер
Няма снимка

След 2020 г. големите земевладелци ще платят цената за досегашното субсидиране

Всички очакват на 2 май предложението на Брюксел за бюджетната рамка - според POLITIKO и двата стълба на ОСП ще усетят свиване на парите Това, че големите земеделски стопанства и мултикомпании ще

Няма снимка

Защо дюлята не образува завръзи

Със сигурност лошото време в периода на цъфтежа оказва влияние върху по-малкото образувани завръзи, а съответно и плодове. Друга причина може да е болестта - загиване на завръзите на дюлята.

Няма снимка

Кабинетът утвърди агроспоразумение със Саудитска Арабия

Министерски съвет утвърди споразумението за сътрудничество в областта на земеделието, животновъдството и рибарството между българското Министерство на земеделието и Министерството на околната среда,

Няма снимка

Над 1000 лв. за декар нива в 33 населени места

През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 872 лв., което е с 14.6% повече, в сравнение с 2016 г. Данните на НСИ сочат, че за миналата година средната сделка със земя е била за

Няма снимка

Гответе се за по-скъпо вино, глобалното винопроизводство удари 60 годишно дъно

Цената на виното вероятно ще се повиши, тъй като през 2017-а година световното винопроизводство се срина до 60-годишно дъно, съобщава Ройтерс. Парижката международна организация по лозята и виното

Няма снимка

Ветропарковете в зона "Калиакра" се обединиха в система за следене на птиците

Дванайсет ветропарка, които работят в защитената зона "Калиакра", се обединиха в обща Система за ранно предупреждение за прелитащи птици. Как ще работи новата система,