Нова и полезна техника за фермерите предлага Ростселмаш

21 декември 2017 Агротехника 6     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Машините и технологиите бяха представени на Агритехника 2017 в Хановер

Агритехника 2017 протече под знака на екологията - централна тема бе "Зеленото бъдеще - умните технологии".

Оправдан е интересът към технологиите, които пестят ресурси и не вредят на околната среда и този девиз напълно отговаря на развойната политика на Ростселмаш. Целта е повишаване на добивите и качеството на обработваемата земя, минимизация на загубите, снижаване на негативното въздействие върху околната среда и разумно управление на селското стопанство. Само през настоящия сезон 2017/2018 Ростселмаш пуска на пазара 30 нови продукта като общото помежду им е поддържането на ново, умно селско стопанство.

Дистанционно следене на техниката и параметрите на работа, автоматизацията и интелектуализацията на техниката и точното земеделие са трите обединяващи направления за технологичните примери, които бяха демонстрирани на хановерското изложение. А какво ново от Ростселмаш?

Най-дългоочаквана бе премиерата на комбайна NOVA най-съвременният в света комбайн от компактния клас. NOVA е машина в клас 3, създадена за прибиране на зърно на неголеми площи със сложен релеф и нестандартни контури. Лек, бърз и маневрен, комбайнът е универсален и се агрегатира с разширен набор хедери за бяла жътва, бобови и окопни култури.

NOVA е комбайн с класическа система на вършитба, с плавна и икономична работа, осигурена от нестандартния вършачен барабан с диаметър 600 мм, снабден с уникален контрабарабан с обхват 154 градуса. Това решение осигурява плавна постоянна работа даже при високи добиви, като при това качеството на зърното е отлично. Всички възли на комбайна са унифицирани, а глобалната платформа осигурява надеждност и бърза подмяна на компонентите, както и възможност да се контролират много процеси и да се облекчи труда на оператора.

Редом до иновативния "мъник" се нареждат и по-производителните машини роторният TORUM 770 и вече

Известният RSM 161 който е любима "рожба" на същата глобална платформа.

RSM 161 вече промени представите на европейците за това, каква трябва да бъде производителността на комбайн с двубарабанна система на вършитба и на Агритехника успехът му да се затвърди още повече. Той е способен да ожъне до 20 000 дка различни култури в сезон, производителността му е около 40 тона в час, а при създаването на машината са вложени 22 патента. На самостоятелен стенд беше демонстрирана работата на уникалната система за очистване при RSM 161. 5D - очистването на зърното изглеждаше внушително: освен традиционните движения на сламотръсите, те могат да се движат и в трета равнина - диагонално, още 2 равнини осигурява вентилатора с променлива скорост на въртене в зависимост от наклона и отворите на ситата, които могат да се променят също в зависимост от наклона и обема на подаваната маса по особени нелинейни алгоритми.

През миналата година този комбайн предизвика голям интерес на европейските пазари поради съчетаването на високи технологии с относителна непретенциозност и оптимална стойност за придобиване.

TORUM 770 с 9-метров хедер бе друг интересен комбайн на изложението - машина за големи полета с високи добиви, способни да захранят напълно уникалния роторен вършачно-сепариращ апарат с въртящ се контрабарабан.

Новото поколение TORUM е с обновена електроника и е отличен избор за големи стопанства. Наличието на роторен комбайн в продуктовата гама на Ростселмаш задоволява напълно голям сегмент в търсенето на европейските пазари. Способността му да прибира широк спектър от култури, неговата простота, стабилност и техническо оборудване на високо ниво осигуряват голям интерес към "руския гигант". Европейските дилъри и клиенти са впечатлени от показателите му - над 45 тона зърно в час, над 20 000 дка за сезон.

Разбира се, машините на Ростселмаш прибират не само зърно.

Два принципно нови силажокомбайна също бяха представени на Агритехника 2017. RSM F 1300 - силажокомбайн от трети мощностен клас и RSM F 2650 - от пети мощностен клас, бяха един до друг, за да подчертаят своето сходство - идентичността на технологичното им устройство. И двете машини демонстрират новите съвременни тенденции в използването на оборудване за събиране на силаж. Машините се агрегатират с нови адаптери For Up 300 и Maize Header 750 и показват как Ростселмаш вижда развитието в отрасъла.

RSM F 1300 с двигател 330 к.с. работи с 4 различни големини на нарязване 4/7/10/14 мм и е снабден със система за бързо навесване и агрегатиране на хедери, с роторен подаващ апарат. RSM F 2650 е в средния пети мощностен клас и предлага набор от преимущества: дължина на частиците от 4 до 22 милиметра; универсална система за внасяне на консерванти, осигуряваща и влажността на масата и равномерността на разпределянето на консерванта в силоза; система за видеонаблюдение; улеснено агрегатиране и настройка на хедера. Машината разполага с голям арсенал от автоматизации - комбайнът се предлага със система автопилот, управление с GPS.

Техниката, представена в Хановер, е само част от продуктовата гама на компанията, показваща актуалните трендове в земеделския бизнес. Днес Ростселмаш осигурява селскостопански машини за целия комплекс от земеделски операции.

Ростселмаш не само прибира реколтата, но и обработва почвата, сее, внася добавки, подхранва, претоварва и обработва зърното.

Подробности за техниката и изгодни предсезонни предложения за поръчки на комбайни търсете при вносителя за България - Оптиком ООД.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Как да изберем дискова брана

Подготовката на почвата и качествената сеитба са основата за добра реколта На какво трябва да се обърне внимание, кои технологии са най-подходящи и как правилно да се подберат селскостопанските

Няма снимка

Еуфорията е кратка, нарастването - трайно

Отскок 612 стана без европари Поглед към пазара на нова агротехника в края на първото шестмесечие на 2018 г. Регистрациите потвърдиха очакваното оживление и разбъркаха традиционни класации Любомир

Няма снимка

Ще работят ли на полето електрически трактори

Тези машини вече от няколко години се появяват по изложенията, но дали ще навлязат в практиката e въпрос, който все още не е получил своя отговор Когато се замислиш за новостите в съвременните

Няма снимка

Спешна телефонна линия по време на жътва за клиентите на New Holland

Официалният вносител на New Holland за България, ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ, отвори спешна телефонна линия 0700 46 666 по време на жътва за клиентите на New Holland.

Няма снимка

Хит в прецизната сеитба на дребносеменни култури

Vaderstad представя Tempo L 24, изцяло новата, най-голяма, високоскоростна и точна сеялка за захарно цвекло и маслодайна рапица Премиера по време на канадското изложение за агротехника Прогрес на

Няма снимка

Основни препоръки при избор и работа със сламопреси

Кои са най-разпространените грешки и как да не ги допускате - съвети на специалисти на компаниите производители CNH Industrial, John Deere, Kverneland, Claas, AGCO, Krone,

Още от Фермер
Няма снимка

Избиват 81 000 глигана, за да спасят от чума 620 000 прасета

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

Няма снимка

Ако беритбата е слаба, давайте храна на пчелите само вечер

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

Няма снимка

Пак пресконференция за чумата - на областните дирекции по храните

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

Няма снимка

527 проекта за 4 месеца подадоха общините по подмярка 7.2

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

Няма снимка

Приключи предварителното класиране по подмярка 6.1

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

Няма снимка

Кои са основните вредители по зелето

Зелето се напада от голям брой вредители, сред които от неприятелите по-важни са бяла зелева пеперуда, зелева нощенка, зелев молец и листни въшки и листни бълхи, а от болестите – мана.