Направете си лесен парник

28 декември 2017 Зеленчуци 0     
Няма снимка
1 2 3 4
 

По-сръчните градинари могат да си измайсторят парник, в който да отгледат ранни зеленчуци, както и разсади.

Вече няма правила за това как да си направите парник. По принцип парникът се състои от трап, каса, рамка, стъкла и рогозки. Но вие може да използвате всякакви подръчни материали, с каквито разполагате.

Парникът може да изградите направо върху почвата, или с полиетиленово платно да покриете висока леха.

Напоследък се използват парници, сковани от дъски и покрити с дограма от стари прозорци.

Вариантите са много

Изграждането на парниците може да стане по различни начини. Градинарите могат да сковат няколко рамки и да ги покрият с полиетилен, т. е. като скрин. На същия принцип може да се направи сандък, които е изцяло от дърво и е подходящ за разсади. Вечер той се затваря, за да не измръзват младите растенията.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Зеленчуци
Няма снимка

Краставиците се нуждаят от храна

Краставиците се нуждаят от значителни количества органични и минерални торове, тъй като се нарастват изключително бързо. Препоръчително е торенето да става на малки дози.

Няма снимка

Подправки с вкус от Средиземноморието

Босилек Силно миришеща подправка. Засажда се както в леха, така и в саксия. Отглежда се чрез семена, като първо се произвежда разсад. За босилека се избира слънчево място.

Няма снимка

Отгледайте чубрица

Сега засейте семената Чубрицата е сред най-използваните подправки в българските ястия. Тя се отглежда чрез предварително произведен разсад. Може да засеете семената в доста продължителен период от

Няма снимка

Кои култури са най-подходящи около дръвчетата

Да се предпочитат ранните видове или подправките Около дърветата може да се отглеждат по-ранни култури, както и тези, които имат по-къса вегетацията.

Няма снимка

Гергана е най-популярният сорт краставици

Гергана е сред най-предпочитаните сортове краставици за отглеждане в домашната градина. Основните характеристики на сорта са: . Средноранен сорт, с вегетационен период от поникване до първа беритба

Няма снимка

Зеленчуци около овощната градина

Само докато дърветата са по-малки Често любителите с по-малки градини искат да съчетаят отглеждането и на зеленчуци, и на овощни дървета. Ако овощната градина е с повече дървета и те са засадени в

Още от Фермер
Няма снимка

Пазете пчелите от третиране на земеделските култури с препарати

Трябва да се вземат мерки за опазване на пчелите, когато предстои третиране на селскостопанските култури или горите с отровни препарати. Открийте паразитите в кошера През април,

Няма снимка

Утре - слънце и максимални темепратури до 29 градуса

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса, предаде БТА.

Няма снимка

Сиво гниене по ягодите

При ягодата в началото на цъфтежа трябва да се извърши третиране срещу една от най-важните болести - сиво гниене. Болестта се характеризира със загниване на зелените плодове,

Няма снимка

От 8 до 10 юни Горна Оряховица посреща гости за ХІІ Празник на суджука

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който тази година ще се проведе от 8 до 10 юни.

Няма снимка

Как да предпазите пчелите от болести

Голямо значение за предпазването на пчелите от болести има спазването на мерките при подвижното пчеларствуване и покупко-продажбата на пчелни семейства, майки и пчаларски инвентар.

Няма снимка

2000 австралийски долара седмично получава добър стригач на овце

В една от най-големите овцеферми в австралийския щат Нов Южен Уелс от сутрин до вечер кипи усилена работа в цеха за стригане. Работният ден продължава 9 часа и работата не е лесна.