3 сорта червени картофи

01 януари 2018 Зеленчуци 0     
Няма снимка
 

АМОРОЗА

Ранен до средноранен сорт с червена кожица и светложълто месо. Това е един от най-ранните червени сортове с много приятен цвят, изравнени, средно-едри клубени с отлични вкусови качества. Сортът има добра устойчивост на нематоди и много висока устойчивост на Y вирус, мана и добра устойчивост на листно завиване.

РЕД БАРОН

Средноранен сорт с червена кожица и жълто месо. Той формира кръгло-овални клубени със среден размер и много на брой в едно гнездо. Устойчив е на Y вирус, мана, краста и нематода.

Сортът е подходящ за пресни картофи, както и за кухненски цели.

СТЕМСТЕР

Сорт със светлочервена кожица и светложълто месо. Формира клубени с овална форма и се отличава с добра динамика на клубенообразуване. Устойчив е на вирусни заболявания, краста, мана и нематода.

Подходящ е за кухненски цели. Съхранява се добре.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Зеленчуци
Няма снимка

Краставиците се нуждаят от храна

Краставиците се нуждаят от значителни количества органични и минерални торове, тъй като се нарастват изключително бързо. Препоръчително е торенето да става на малки дози.

Няма снимка

Подправки с вкус от Средиземноморието

Босилек Силно миришеща подправка. Засажда се както в леха, така и в саксия. Отглежда се чрез семена, като първо се произвежда разсад. За босилека се избира слънчево място.

Няма снимка

Отгледайте чубрица

Сега засейте семената Чубрицата е сред най-използваните подправки в българските ястия. Тя се отглежда чрез предварително произведен разсад. Може да засеете семената в доста продължителен период от

Няма снимка

Кои култури са най-подходящи около дръвчетата

Да се предпочитат ранните видове или подправките Около дърветата може да се отглеждат по-ранни култури, както и тези, които имат по-къса вегетацията.

Няма снимка

Гергана е най-популярният сорт краставици

Гергана е сред най-предпочитаните сортове краставици за отглеждане в домашната градина. Основните характеристики на сорта са: . Средноранен сорт, с вегетационен период от поникване до първа беритба

Няма снимка

Зеленчуци около овощната градина

Само докато дърветата са по-малки Често любителите с по-малки градини искат да съчетаят отглеждането и на зеленчуци, и на овощни дървета. Ако овощната градина е с повече дървета и те са засадени в

Още от Фермер
Няма снимка

Пазете пчелите от третиране на земеделските култури с препарати

Трябва да се вземат мерки за опазване на пчелите, когато предстои третиране на селскостопанските култури или горите с отровни препарати. Открийте паразитите в кошера През април,

Няма снимка

Утре - слънце и максимални темепратури до 29 градуса

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса, предаде БТА.

Няма снимка

Сиво гниене по ягодите

При ягодата в началото на цъфтежа трябва да се извърши третиране срещу една от най-важните болести - сиво гниене. Болестта се характеризира със загниване на зелените плодове,

Няма снимка

От 8 до 10 юни Горна Оряховица посреща гости за ХІІ Празник на суджука

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който тази година ще се проведе от 8 до 10 юни.

Няма снимка

Как да предпазите пчелите от болести

Голямо значение за предпазването на пчелите от болести има спазването на мерките при подвижното пчеларствуване и покупко-продажбата на пчелни семейства, майки и пчаларски инвентар.

Няма снимка

2000 австралийски долара седмично получава добър стригач на овце

В една от най-големите овцеферми в австралийския щат Нов Южен Уелс от сутрин до вечер кипи усилена работа в цеха за стригане. Работният ден продължава 9 часа и работата не е лесна.