Размножаване на смокиня с резници

02 януари 2018 Овошки 0     
Няма снимка
 

Смокинята много лесно се размножава с резници. Те се вземат от дръвчето или храста през невегетационния период – след листопада до пролетното набъбване на пъпките.

Резниците трябва да са с дължина 5-10 см. Препоръчително е да са с т. нар. пета. Горната част от петата трябва да е едногодишна, а долната – двугодишна.

Зимните резници се съхраняват във влажен пясък, в сухо и хладно помещение до засаждането им през пролетта.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Овошки
Няма снимка

Да опазим плодовете

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

Няма снимка

Хлоротични петна около главния нерв е характерно за овощните видове

При недостиг на магнезий през летните месеци по листата на овошките се появяват хлоротични петна, които са разположени симетрично спрямо главния нерв.

Няма снимка

Листно торене на овошките

Листните торове се отразяват изключително благоприятно върху растежа и развитието на растенията. Те се внасят няколко пъти по време на вегетацията на овощните видове: в края на цъфтежа,

Няма снимка

Колоновидна слива "Blue sweet"

Плодовете на сливите "Blue sweet" са много големи и узряват в началото на август. Развитите дърветата достигат височина до 2,20 м, а короната е с диаметър 70-90 см.

Няма снимка

Какви са дозите на торене при овошките

Основното торене на дръвчетата се прави през есента или рано напролет. Тогава е препоръчително да се внасят азотните торове, които са бързо подвижни и лесно се измиват от почвената влага.

Няма снимка

Анализът дава нормите на торене

Да се дадат точни норми на торене при различните овощни видове, е много трудно. Норми на торене на овошките се определят от възрастта на растенията, особеностите на отделните видове, подложките,

Още от Фермер
Няма снимка

По какъв начин да си взема восъка и да отделя меда?

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

Няма снимка

През няколко дни е добре медът да се разбърква за по-фина кристализация

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

Няма снимка

Фасулът е ценен при хипертония

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

Няма снимка

Съвети на специалиста: Изваждане и съхранение на пчелен мед

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

Няма снимка

ЕС: Статистиката за износа на мека пшеница и фуражен ечемик е все по-тъжна

Това констатира онлайн изданието зерно онлайн. Според него страните от ЕС за седмицата от 9 юли до 15 юли са изнесли за трети страни 86 096 тона мека пшеница , което е 2,

Няма снимка

Открит ден в Кнежа събра водещи земеделци от района

Съвместен открит ден под мотото „Заедно в земеделието“ проведоха Еуралис Семена, БАСФ и КВС България. Форумът се организира за трета поредна година и традиционно събира водещи производители от