Американските млекопроизводители преминават на биопроизводство

02 януари 2018 Животновъдство 0     
Няма снимка
 

Американските млекопроизводители масово преминават на биопроиводство. Ерик Шефър е шесто поколение говедовъд, съобщава Times Union. Семейството му е собственик на млечната ферма Sheffer’s Grassland Dairy в село Хусик Фолз (щата Ню Йорк) от 1774 г. И въпреки колосалния опит в традиционното млекопроизводство, предаван от поколение на поколение, Ерик решава да премине на биологично производство. Целият процес отнема 3 години, като едва през октомври 2017 г. му е издаден сертификат за биопроизводител.

Исках фермата ми да оцелее, казва 31-годишният млекопроизводител. Смятам, че ферма с такъв размер (225 млечни крави) и на такова място може да е конкурентоспособна на млечния пазар, казва Ерик Шефър. И допълва, че биомлякото съставлява една 5% от общия млечен обем, произвеждан в Щатите.

И допълва, че основната причина за прехода му към биопроизводство са все по-трудните условия за традиционните млекопроизводители. В същото време цените на биомлякото са значително по-високи, което е добре за производителя.

Но според прогнозите на Департамента по земеделие на САЩ през 2018 г. се очаква пренасищане и на пазара на биомлякото. Основни играчи на този пазар са многобройните биопроизводители от Средния запад на САЩ, с многобройно поголовие и обширни пасища.

Но Ерик Шафер не се притеснява за бизнеса си, защото е сключил доста изгоден договор за 5-годишна доставка с производителя на биомлека Stonyfield Yogurt.

Преходът към биопроизводство не беше много сложен, тъй като ние поначало отглеждаме кравите си пасищно и на практика не използваме хормони и антибиотици. За нас основното средство за производството беше тревата, а тя е основен елемент от органичното фермерство, обяснява Ерик Шефър.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

Румънски холдинг инвестира 10 млн. евро в разширяване на птицепроизводство си

Румънският агрохолдинг Agricola Group планира до вложи 10 млн. евро за разширяване на птицевъдното си производство, съобщава Globalmeatnews. В рамките на планираните инвестиции Agricola Group ще

Няма снимка

В кои ферми по света ще продължат да произвеждат повече мляко?

Аналитици очакват, че през 2030 г. световното производство на мляко ще надвиши 1 млрд. т. Това означава ежегоден прираст от 16 млн. т, което е съпоставимо със средногодишния ръст за последното

Няма снимка

Финландска свинеферма печели с креативност

Годишният производствен оборот на Мика Вуринен е 6500 угоени прасета В момента не е лесно да бъдеш свиневъд във Финландия. Поради продължаващата забрана за внос на селскостопански стоки от целия

Няма снимка

Топ-10 на най-големите производители на мляко в света

Milknews е подготвил класация на световните производителите на мляко. В топ-10 влизат както световноизвестни компании, така и рядко появяващите се в новините кооперации.

Няма снимка

1,7% годишен ръст в глобалното производство на краве мляко за преработка

По данни на Международната млечна федерация (IDF) средногодишният растеж на световните доставки на краве мляко е 1,7% за 6-годишен период - 2010-2017 г.

Няма снимка

Водни биоактивни разтвори повишават продуктивността в животновъдната ферма

Продуктивността на селскостопанските животни и птици може да бъде повишена за сметка на използваната вода, но тя трябва да е електроактивирана. Ако се използват биоактивни водни разтвори при поене и

Още от Фермер
Няма снимка

Намалява износът на мека пшеница от ЕС

От Strategie Grains за пореден път понижават прогнозата си за износа на мека пшеница от ЕС през 2017/18. Последната прогноза е на ниво 21.6 млн. тона и е със 750,

Няма снимка

Колко семена ви трябват

Най-нетърпеливите градинари от най-топлите райони на страната вече се захванаха с разсадите. А през февруари предстои масовото засяване. Ето какво трябва да си припомните,

Няма снимка

Преразглеждане на бюджетните разходи на ЕС за селското стопанство след 2020 г.

Анализ на проф. Алън Матюс, Trinity College, Дъблин Eврокомисарят по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер очерта насоките, по които върви ЕК при изготвяне на своето предложение за Многогодишната

Няма снимка

Евродепутатът Момчил Неков внася в ЕП становище за „Двойното качество на продуктите на единния пазар“

Евродепутатът Момчил Неков обсъди днес с предсатвители на българските институции, браншови и неправителствени организации становище за двойния стандарт при храните в Европейския съюз,

Няма снимка

Спад в производството на царевица

В януарския си доклад USDA повиши прогнозата си за производството на груби зърнени храни през 2017/18 с 0.3 млн. тона до 1,324.2 млн. тона. Според данни от доклада световният износ на царевица през

Няма снимка

USDA повиши прогнозата си за реколтата от пшеница

В своя януарски отчет анализатори от USDA отново повишиха прогнозата си за реколтата от пшеница до 757 млн. тона при 755.2 млн. тона в декемврийската прогноза.