Американските млекопроизводители преминават на биопроизводство

02 януари 2018 Животновъдство 0     
Няма снимка
 

Американските млекопроизводители масово преминават на биопроиводство. Ерик Шефър е шесто поколение говедовъд, съобщава Times Union. Семейството му е собственик на млечната ферма Sheffer’s Grassland Dairy в село Хусик Фолз (щата Ню Йорк) от 1774 г. И въпреки колосалния опит в традиционното млекопроизводство, предаван от поколение на поколение, Ерик решава да премине на биологично производство. Целият процес отнема 3 години, като едва през октомври 2017 г. му е издаден сертификат за биопроизводител.

Исках фермата ми да оцелее, казва 31-годишният млекопроизводител. Смятам, че ферма с такъв размер (225 млечни крави) и на такова място може да е конкурентоспособна на млечния пазар, казва Ерик Шефър. И допълва, че биомлякото съставлява една 5% от общия млечен обем, произвеждан в Щатите.

И допълва, че основната причина за прехода му към биопроизводство са все по-трудните условия за традиционните млекопроизводители. В същото време цените на биомлякото са значително по-високи, което е добре за производителя.

Но според прогнозите на Департамента по земеделие на САЩ през 2018 г. се очаква пренасищане и на пазара на биомлякото. Основни играчи на този пазар са многобройните биопроизводители от Средния запад на САЩ, с многобройно поголовие и обширни пасища.

Но Ерик Шафер не се притеснява за бизнеса си, защото е сключил доста изгоден договор за 5-годишна доставка с производителя на биомлека Stonyfield Yogurt.

Преходът към биопроизводство не беше много сложен, тъй като ние поначало отглеждаме кравите си пасищно и на практика не използваме хормони и антибиотици. За нас основното средство за производството беше тревата, а тя е основен елемент от органичното фермерство, обяснява Ерик Шефър.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

2000 австралийски долара седмично получава добър стригач на овце

В една от най-големите овцеферми в австралийския щат Нов Южен Уелс от сутрин до вечер кипи усилена работа в цеха за стригане. Работният ден продължава 9 часа и работата не е лесна.

Няма снимка

Африканската чума по свинете се разпространява в ЕС с увеличени темпове

От началото на 2018 г. се наблюдават увеличени темпове на разпространение на опасното заразно заболяване африканската чума по свинете. Регистрираните огнища в ЕС са двойно повече в сравнение с

Няма снимка

Опасни патогени оцеляват при дълъг транспорт на комбинирани фуражи

Заразените комбинирани фуражи могат да станат причина за разпространение на заболявания в много ферми, тъй като някои опасни вируси имат способност да оцеляват в периода на транспортиране.

Няма снимка

Как да опазите здравето на птичите стада

На подрастващите всеки месец в продължение на 3 до 5 дни да се дават витамини, микро- и макроелементи Ангел Рангелов Наши читатели се интересуват какви профилактични програми могат да използват за

Няма снимка

Балансирано мляко от пасищни крави

Животновъдите могат да увеличат печалбите си и пазарния си дял заради нарастващото потребителско търсене на биологични млечни продукти Учени от Университета в Минесота са установили, че кравите,

Няма снимка

Първа партида ваксини срещу птичи грип - през пролетта на 2020 г.

Шест месеца след откриването на новото френско седалище на Центъра за здравеопазване на животните към Университета Клод-Бернар Лион-1 от научноизследователската фармацевтична компания Boehringer

Още от Фермер
Няма снимка

Пазете пчелите от третиране на земеделските култури с препарати

Трябва да се вземат мерки за опазване на пчелите, когато предстои третиране на селскостопанските култури или горите с отровни препарати. Открийте паразитите в кошера През април,

Няма снимка

Утре - слънце и максимални темепратури до 29 градуса

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса, предаде БТА.

Няма снимка

Сиво гниене по ягодите

При ягодата в началото на цъфтежа трябва да се извърши третиране срещу една от най-важните болести - сиво гниене. Болестта се характеризира със загниване на зелените плодове,

Няма снимка

От 8 до 10 юни Горна Оряховица посреща гости за ХІІ Празник на суджука

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който тази година ще се проведе от 8 до 10 юни.

Няма снимка

Как да предпазите пчелите от болести

Голямо значение за предпазването на пчелите от болести има спазването на мерките при подвижното пчеларствуване и покупко-продажбата на пчелни семейства, майки и пчаларски инвентар.

Няма снимка

Как да успокоим ставните болки

Д-р Емилия Бенова Ставните болки могат да бъдат наистина досадни. Понякога, изглежда че няма облекчение на мъчителната болка, която пълзи в ставите и се установява там.