Американските млекопроизводители преминават на биопроизводство

02 януари 2018 Животновъдство 0     
Няма снимка
 

Американските млекопроизводители масово преминават на биопроиводство. Ерик Шефър е шесто поколение говедовъд, съобщава Times Union. Семейството му е собственик на млечната ферма Sheffer’s Grassland Dairy в село Хусик Фолз (щата Ню Йорк) от 1774 г. И въпреки колосалния опит в традиционното млекопроизводство, предаван от поколение на поколение, Ерик решава да премине на биологично производство. Целият процес отнема 3 години, като едва през октомври 2017 г. му е издаден сертификат за биопроизводител.

Исках фермата ми да оцелее, казва 31-годишният млекопроизводител. Смятам, че ферма с такъв размер (225 млечни крави) и на такова място може да е конкурентоспособна на млечния пазар, казва Ерик Шефър. И допълва, че биомлякото съставлява една 5% от общия млечен обем, произвеждан в Щатите.

И допълва, че основната причина за прехода му към биопроизводство са все по-трудните условия за традиционните млекопроизводители. В същото време цените на биомлякото са значително по-високи, което е добре за производителя.

Но според прогнозите на Департамента по земеделие на САЩ през 2018 г. се очаква пренасищане и на пазара на биомлякото. Основни играчи на този пазар са многобройните биопроизводители от Средния запад на САЩ, с многобройно поголовие и обширни пасища.

Но Ерик Шафер не се притеснява за бизнеса си, защото е сключил доста изгоден договор за 5-годишна доставка с производителя на биомлека Stonyfield Yogurt.

Преходът към биопроизводство не беше много сложен, тъй като ние поначало отглеждаме кравите си пасищно и на практика не използваме хормони и антибиотици. За нас основното средство за производството беше тревата, а тя е основен елемент от органичното фермерство, обяснява Ерик Шефър.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

Бъдещето на 1,3 млн. животни зависи от мерките срещу чумата

Трябва да ограничим чумата по дребните преживни животни във възможно най-малък регион, в противен случай особено опасното заболяване по овцете и козите ще обхване цялата страна,

Няма снимка

Хранителните отпадъци и кръговата икономика

Около 1/3 от произведената в световен мащаб храна се губи - или около 1,3 млрд. т годишно, алармира Организацията по прехрана и земеделие Жени Владинова Няма място за хранителни отпадъци в ЕС,

Няма снимка

Производството на комбинирани фуражи в ЕС се е увеличило

Данните на Европейската федерация на производителите на комбинирани фуражи (European Feed Manufacturers' Federation - FEFAC) сочат, че през в 2017 г. производството на комбинирани фуражи в ЕС-28 е

Няма снимка

Ирландските животновъди стъпват на месния пазар на Катар

Наскоро Катар одобри вноса на говеждо, овче и птиче месо от Ирландия, съобщава Agriland. Според ирландския земеделски министър Макъл Крид отварянето на този нов пазар е отражение на увереността на

Няма снимка

Свободният достъп на кравите до вода увеличава млеконадоя със 7%

Как с помощта на водопоя да доите висококачествена суровина, обяснява холандски експерт Вкусът и миризмата на водата играят водеща роля в процеса на потреблението й от кравата.

Няма снимка

Ваксина против африканска чума по свинете разработват в ЕС

Евросъюзът засилва борбата си с африканската чума по свинете (АЧС), съобщава Pig Progress. Наскоро Еврокомисията обяви, че отделя 10 млн. евро за разработката на ваксина срещу АЧС.

Още от Фермер
Няма снимка

Избиват 81 000 глигана, за да спасят от чума 620 000 прасета

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

Няма снимка

Ако беритбата е слаба, давайте храна на пчелите само вечер

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

Няма снимка

Пак пресконференция за чумата - на областните дирекции по храните

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

Няма снимка

527 проекта за 4 месеца подадоха общините по подмярка 7.2

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

Няма снимка

Приключи предварителното класиране по подмярка 6.1

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

Няма снимка

Кои са основните вредители по зелето

Зелето се напада от голям брой вредители, сред които от неприятелите по-важни са бяла зелева пеперуда, зелева нощенка, зелев молец и листни въшки и листни бълхи, а от болестите – мана.