Картофено пюре с бекон и моцарела

03 януари 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Чудесна гарнитура за всяко месо

Необходими продукти: 230 г моцарела, 8 тънки ивици бекон, 1 кг картофи, 125 мл мляко, 60 г масло + за смазване на формата, 150 г твърд настърган кашкавал, 100 г заквасена сметана, 50 г зелен лук,сол, черен пипер

Приготвяне: Моцарелата се настъргва на едро ренде. Беконът се запържва до златисто от двете страни в загрят тефлонов тиган, без мазнина. Прехвърлете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.

Нарежете картофите в средни кубчета и сипете във вряща вода. Варете до готовност. Добавете мляко и масло и смачкайте на пюре. Добавете настъргания твърд кашкавал, половината моцарела, заквасената сметана и нарязания на ситно зелен лук. Посолете и поръсете с черен пипер.

Беконът се нарязва на малки парчета и добавете към картофеното пюре. Добре се разбърква. Прехвърлете в термоустойчива форма, която предварително сте намазали с масло. Поръсете с останалата моцарела и зелен лук.

Печете в предварително загрята до 180°C фурна за 20-30 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ефектна салата

Рулцата от краставица със зеленчуков пълнеж е интересно предястие, с което всеки начинаещ кулинар може да се справи. Продукти: 5-7 чери домати, 10 зелени мариновани маслини, 1/2 чушка,

Няма снимка

Руло Стефани от пиле в кексовата форма

Месното руло с яйце е вкусно и оригинално ястие, което може да се поднесе и на празнична маса. Продукти: Пилешки гърди (обезкостени) и черен пилешки по 300-350 г; 6 яйца, 1 глава лук, 1 морков,

Няма снимка

Пилешко филе с кашкавал

Пилешкото филе с гъби, покрито със сочна кашкавалена коричка и запечено в гюведже. Никой не може да остане равнодушен! Продукти: 200 г пилешко филе, 150 г пресни гъби, 50 г твърд кашкавал,

Няма снимка

Пролетна супа с варени яйца

Предлагаме ви да подготвите лека ароматна супа с много полезни зеленчуци. Варените яйца ще бъдат чудесно допълнение към това почти диетично ястие. Продукти (за 3,

Няма снимка

Салата с варени яйца, кашкавал и макарони

Продукти (за 2-4 порции): 5 варени яйца, 300 г варени макарони (спирали, панделки, мидички), 200 г сирене или настърган кашкавал, 1-2 скилидки чесън, 8-10 листа пресен босилек, майонеза на вкус,

Няма снимка

Агнешка дроб сарма със спанак

Поднася се охладена, със зелена салата Необходими продукти: Килограм изчистени агнешки дреболии - бял и черен дроб, сърце, около килограм агнешко було, 500 г спанак, 2-3 суп. лъж.

Още от Фермер
Няма снимка

Съвети за хоби пчелари: Как да разположите кошерите

Най- важните съвети са няколко: 1) Не се препоръчва да се струпват много кошери на едно място. 2) Кошерите трябва да се поставят на групи от 30 до 50 броя.

Няма снимка

След 2020 г. големите земевладелци ще платят цената за досегашното субсидиране

Всички очакват на 2 май предложението на Брюксел за бюджетната рамка - според POLITIKO и двата стълба на ОСП ще усетят свиване на парите Това, че големите земеделски стопанства и мултикомпании ще

Няма снимка

Защо дюлята не образува завръзи

Със сигурност лошото време в периода на цъфтежа оказва влияние върху по-малкото образувани завръзи, а съответно и плодове. Друга причина може да е болестта - загиване на завръзите на дюлята.

Няма снимка

Кабинетът утвърди агроспоразумение със Саудитска Арабия

Министерски съвет утвърди споразумението за сътрудничество в областта на земеделието, животновъдството и рибарството между българското Министерство на земеделието и Министерството на околната среда,

Няма снимка

Над 1000 лв. за декар нива в 33 населени места

През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 872 лв., което е с 14.6% повече, в сравнение с 2016 г. Данните на НСИ сочат, че за миналата година средната сделка със земя е била за

Няма снимка

Гответе се за по-скъпо вино, глобалното винопроизводство удари 60 годишно дъно

Цената на виното вероятно ще се повиши, тъй като през 2017-а година световното винопроизводство се срина до 60-годишно дъно, съобщава Ройтерс. Парижката международна организация по лозята и виното