Актуално в овощната градина

05 януари 2018 Овошки 1     
Няма снимка
 

. В по-топлите райони на страната започва зимната резитба на овощните дръвчета.

. Ако през есента не е внесен оборски тор, може да се направи и сега.

. Събират се калеми за присаждане през пролетта. Резниците се вземат от южната страна на короната. Етикетират се и се съхраняват в хладни помещения или в градината.

. Определя се мястото за засаждане на нови овощни насаждения. Отсега може да се изкопаят посадъчните ямки.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Овошки
Няма снимка

Как да разберете има ли измръзване в градината

Мразоустойчивостта на овощните видове зависи от много фактори - вид, сорт, време на настъпване на студовете и тяхната продължителност, състояние на растенията от предходната година.

Няма снимка

Сухите ловни пояси са много полезни

Вредителите зимуват в тях Благодарение на сухите ловни пояси насекомите не зимуват в кората на дръвчетата. И тук условие е да се почисти стволът от напуканата кора.

Няма снимка

Снабдете се с калеми

Режат се едногодишни леторасли Сега е подходящото време да си набавите калеми от овощните видове, които ще присаждате по-късно. Събирането може да продължи до набъбването на пъпките,

Няма снимка

Здравите дръвчета по-трудно мръзнат

Грижите през вегетацията са много важни Грижите за овошките през вегетацията са много важни, за да може дръвчетата да са в добро здравно състояние и правилно да се подготвят за презимуването.

Няма снимка

Кога да се реже орехът

По принцип ореховите дръвчета имат по-чувствителна дървесина. Затова е препоръчително, особено в по-студените, както и планинските райони на страната, резитбата да се извършва възможно по-късно.

Няма снимка

Отгледайте си червена боровинка

Червената боровинка, както всички останали овощни видове, може де се засажда както през есента, така и през пролетта, когато се преминали големите студове.

Още от Фермер
Няма снимка

Цветя, които се сеят/садят сега

Ето някои от цветята, които трябва да бъдат засадени/ засети през януари, за да ви радват с красотата си през топлите месеци. Пеларгония Може да се сее от ноември до април.

Няма снимка

Румен Порожанов: ОСП трябва да остане силна и адекватно финансирана политика

Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си, категоричен е министърът Председателят на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство Румен Порожанов представи

Няма снимка

Рекордно ниски температури в Северен Китай, термометрите показаха -44,5 градуса

Рекордно ниски температури бяха измерени в Североизточен Китай, предаде ТАСС, като се позова на националната метеорологична служба. Термометрите в провинция Хейлунцзян показаха тази нощ 44,

Няма снимка

Внимание! Нов вид телефонна измама, кликват и очакват обратно обаждане

Нов вид телефонна измама става все по-популярна, съобщи Нова телевизия. При нея измамниците кликват веднъж на телефона, колкото да се появи пропуснато повикване,

Няма снимка

Земетресение разлюля района край селата Кестен и Жребево

Земетресение с магнитуд 2.2 по Рихтер е регистрирано тази нощ в близост до селата Кестен и Жребево. Това става ясно от сайта на Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География (НИГГГ) при БАН,

Няма снимка

Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между -2° и 3°

Днес ще бъде предимно слънчево. По-значителна ще е облачността в Северозападна България, а преди обяд на места в западните райони на Дунавската равнина ще е с мъгла.