344 породи и над 2600 ценни животни за фермерите на изложение в Париж

05 януари 2018 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Това ще представи Международното аграрно изложение, което ще се проведе в Париж Експо от 24 февруари до 4 март и както научаваме ще бъде посетено и от немалко български земеделски производители и фирми.

Какво ще има в палатите на SIA 2018.

В сектора за животновъдство - едър рогат добитък, овце, свине, кози. Специална палата е посветена на конете, на отделни места ще бъдат новостите за растителни култури, зеленчукови градини.

Държавата домакин представя в отделна палата и 13-те френски региона, където ще има земеделски продукти и деликатеси от Бретан, Бургундия- Франш Конте, Гранд Ест, Ил дьо Франс, Корсика, Нова Аквитания, Нормандия, Оверн-Рона-Алпи, О дьо Франс, Окситания, Лоар, Прованс-Алпи-Лазурен бряг, Център - Вал дьо Лоар.

Представени ще бъдат услуги за селскостопанския сектор, горско стопанство, околна среда и енергия, двор с пернати животни, дигиталното "Земеделие 4.0", както и продукти от отвъдморските територии на Франция и земеделие, деликатеси и животни от цял свят, както и кучета и котки.

Ще се видят реномирани продукти от френската гастрономия - 5 249 продукта са фермерски, занаятчийски или индустриални и 16 799 ще бъдат видовете вина.

Животновъдите ще намерят най-доброто от генетиката при животните и най-високия клас селскостопански животни от Франция в областта на говеда, овце, свине, кози, коне, магарета, кучета, котки. Ще се видят 344 породи и над 2600 животни.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

"Напоителни системи" няма да бъде преструктурирано

Предприятието "Напоителни системи" няма да бъде преструктурирано. Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов пред български журналисти по време на изложението "Зелена Седмица" в Берлин.

Няма снимка

Седем тенденции в агробизнеса

Алма Давидова Ако смятате, че тенденциите в агробизнеса са безпилотните машини и GPS - ите, тогава трябва да знаете: това не са тенденции, а реалност.

Няма снимка

ЕК: органичното земеделие става все по-популярно в Европа

Най-голям е ръстът в България, Хърватия, Франция и Кипър Производствените площи с биологично земеделие в Европа постоянно нарастват от началото на 2010 г., показват данните на Европейската комисия.

Няма снимка

"Зелената седмица" в Берлин започва в петък, утре заминава наша делегация

Страната ни за първи път е партньор на Зелена седмица в Берлин, която ще се проведе от 19 до 28 януари.  За 83-ти път на най-голямото изложение за аграрни и хранителни продукти отново се очакват

Няма снимка

10-те успешни фермери в САЩ за 2017 г.

Представяме 10-те успешни фермери за 2017 г. според американското списание "Successful Farming". Критерият, по който ги избират е много простичък: да са иноватори в индустрията със собствени

Няма снимка

Одобрени са 4,7 милиона лева за зимните пръскания

Заявления ще се приемат от 8 февруари до 2 март Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ утвърди годишен финансов ресурс за 2018 г. в размер на 4 700 000 лв.

Още от Фермер
Няма снимка

Румънски холдинг инвестира 10 млн. евро в разширяване на птицепроизводство си

Румънският агрохолдинг Agricola Group планира до вложи 10 млн. евро за разширяване на птицевъдното си производство, съобщава Globalmeatnews. В рамките на планираните инвестиции Agricola Group ще

Няма снимка

Оранжев код за вятър и валежи от дъжд и сняг е в сила за 19 области утре

Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд и сняг е в сила за 19 области в страната. Това сочи справка на сайта на НИМХ. Оранжев код: В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Русе,

Няма снимка

Европейският съюз е вторият по големина световен производител на мед след Китай

Колониите на пчелите са от съществено значение за селското стопанство и околната среда, като осигуряват възпроизводството на растенията чрез опрашване,

Няма снимка

Утре валежи от сняг и дъжд над цялата страна, максимални температури до 3°

През следващото денонощие под влиянието на средиземноморския циклон "Албена", който ще преминава през Гърция, Егейско към Черно море, метеорологичната обстановка ще се усложни.

Няма снимка

Утре ще е ветровито с валежи от сняг и дъжд. В Източна България - виелици!

 През следващото денонощие под влиянието на средиземноморския циклон „Албена“, който ще преминава през Гърция, Егейско към Черно море метеорологичната обстановка ще се усложни,

Няма снимка

Специалисти откриха лек срещу стареенето

Оказа се, че здравословният начин на живот и спазването на диети нямат никакъв принос - човек може да доживее до дълбока старост благодарение на протеин, съобщи Лента.