344 породи и над 2600 ценни животни за фермерите на изложение в Париж

05 януари 2018 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Това ще представи Международното аграрно изложение, което ще се проведе в Париж Експо от 24 февруари до 4 март и както научаваме ще бъде посетено и от немалко български земеделски производители и фирми.

Какво ще има в палатите на SIA 2018.

В сектора за животновъдство - едър рогат добитък, овце, свине, кози. Специална палата е посветена на конете, на отделни места ще бъдат новостите за растителни култури, зеленчукови градини.

Държавата домакин представя в отделна палата и 13-те френски региона, където ще има земеделски продукти и деликатеси от Бретан, Бургундия- Франш Конте, Гранд Ест, Ил дьо Франс, Корсика, Нова Аквитания, Нормандия, Оверн-Рона-Алпи, О дьо Франс, Окситания, Лоар, Прованс-Алпи-Лазурен бряг, Център - Вал дьо Лоар.

Представени ще бъдат услуги за селскостопанския сектор, горско стопанство, околна среда и енергия, двор с пернати животни, дигиталното "Земеделие 4.0", както и продукти от отвъдморските територии на Франция и земеделие, деликатеси и животни от цял свят, както и кучета и котки.

Ще се видят реномирани продукти от френската гастрономия - 5 249 продукта са фермерски, занаятчийски или индустриални и 16 799 ще бъдат видовете вина.

Животновъдите ще намерят най-доброто от генетиката при животните и най-високия клас селскостопански животни от Франция в областта на говеда, овце, свине, кози, коне, магарета, кучета, котки. Ще се видят 344 породи и над 2600 животни.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Слънчевата енергетика в Норвегия показва невероятен ръст

Почти 370% за две години - такова невероятно увеличение се наблюдава при слънчевата енергeтика в Норвегия. Сега инсталираните мощности на норвежките SES достигнаха почти 30 мегавата.

Няма снимка

Зеленчуци се отглеждат директно в залите на ресторант в Бангкок

Лехите със зеленчуци и подправки са разположени в залите на Haoma - нов ресторант в столицата на Тайланд. "Ние отглеждаме това, което готвим, а готвим това, което обичаме. ", казват от ресторанта.

Няма снимка

ЕК ще се произнася по българско питане за изкуствени условия

НАЗ и още няколко браншови организации претендираме за най-простото нещо - в бъдещата наредба за идкуствено създадените условия от фермерите и фирмите за  кандидати с проекти по ПРСР да бъде

Няма снимка

В София през юни - дискусия за младите фермери в ЕС

Зам.-министър Лозана Василева: България е в първите, които подпомагат млади производители България е в топ 10 на държавите, отделящи най-голямо финансово подпомагане за стартиране на бизнес на млади

Няма снимка

Хубавото време стимулира сеитбата на царевица

Вчера ситуацията на пазара на зърно беше неспокойна, въпреки че времето вече не причинява никакви страхове в Европа. Нарастването на температурата в Западна Европа позволява на посевите да

Няма снимка

След 8 май фермерите да очакват зелените плащания

Очертава се парите за зелени дейности на земеделските стопанства да бъдат преведени преди празниците на 6-и май, каза агроминистър Румен Порожанов. Но той допусна като по-вероятно,

Още от Фермер
Няма снимка

Пазете пчелите от третиране на земеделските култури с препарати

Трябва да се вземат мерки за опазване на пчелите, когато предстои третиране на селскостопанските култури или горите с отровни препарати. Открийте паразитите в кошера През април,

Няма снимка

Утре - слънце и максимални темепратури до 29 градуса

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса, предаде БТА.

Няма снимка

Сиво гниене по ягодите

При ягодата в началото на цъфтежа трябва да се извърши третиране срещу една от най-важните болести - сиво гниене. Болестта се характеризира със загниване на зелените плодове,

Няма снимка

От 8 до 10 юни Горна Оряховица посреща гости за ХІІ Празник на суджука

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който тази година ще се проведе от 8 до 10 юни.

Няма снимка

Как да предпазите пчелите от болести

Голямо значение за предпазването на пчелите от болести има спазването на мерките при подвижното пчеларствуване и покупко-продажбата на пчелни семейства, майки и пчаларски инвентар.

Няма снимка

2000 австралийски долара седмично получава добър стригач на овце

В една от най-големите овцеферми в австралийския щат Нов Южен Уелс от сутрин до вечер кипи усилена работа в цеха за стригане. Работният ден продължава 9 часа и работата не е лесна.