Ранни ягоди в оранжерии

14 януари 2018 Растениевъдство 0     
Няма снимка
 

Ако искате да отгледате много ранни ягоди, това може да стане в отопляеми оранжерии, където производството се форсира.

Затоплянето на оранжериите се извършва постепенно

Температурата в оранжериите трябва да се повишава бавно - отначало до 10 градуса и да се поддържа от 10 до 15градуса.

Ако температурата превиши 15 градуса за кратко време, растенията развиват недостатъчен брой листа с изтеглени дръжки, малко цветоноси с недоразвити цветове и непълноценни завръзи.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Растениевъдство
Няма снимка

Открит ден в Кнежа събра водещи земеделци от района

Съвместен открит ден под мотото „Заедно в земеделието“ проведоха Еуралис Семена, БАСФ и КВС България. Форумът се организира за трета поредна година и традиционно събира водещи производители от

Няма снимка

Открит ден в с. Якимово

Съвместен открит ден проведоха фирмите Екофол, Пионер и Дюпон в землището на с. Якимово, Монтанско. Фермерите, присъствали на форума, се запознаха с част от технологията на отглеждане на царевица и

Няма снимка

Дъждовете предопределят успех за пролетниците

Дъждовете, които почти съсипаха есенниците, вещаят успешен сезон за царевицата и слънчогледа. Специалистите са категорични, че картината и при двете пролетни култури в цялата страна, е отлична.

Няма снимка

Площите със слънчоглед нарастват

На фона на продължаващата криза в българското земеделие като цяло и в редица сектори, слънчогледът е най-прогресиращата култура - като площ, средни добиви и производство.

Няма снимка

Институтът Садово с нови предложения

С дълга и богата история в земеделската наука, изследователска и учебна дейност, Институтът по растителни генетични ресурси "Константин Малков" в гр.

Няма снимка

Кипърски учени изследват стари сортове за повече и по-качествен добив

Кипърски учени изследват старинни сортове за повече добив по европейски проект, съобщава Евронюз. Изследователи от Кипър искат да разберат как Европа може да произведе по-голямо биоразнообразие от

Още от Фермер
Няма снимка

По какъв начин да си взема восъка и да отделя меда?

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

Няма снимка

През няколко дни е добре медът да се разбърква за по-фина кристализация

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

Няма снимка

Фасулът е ценен при хипертония

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

Няма снимка

Съвети на специалиста: Изваждане и съхранение на пчелен мед

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

Няма снимка

Да опазим плодовете

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

Няма снимка

ЕС: Статистиката за износа на мека пшеница и фуражен ечемик е все по-тъжна

Това констатира онлайн изданието зерно онлайн. Според него страните от ЕС за седмицата от 9 юли до 15 юли са изнесли за трети страни 86 096 тона мека пшеница , което е 2,