Торта “Вулкан”

12 януари 2018 Кулинария 1     
Няма снимка
 

Много вкусна и лесна за приготвяне

Продукти:

За тестото: 1 яйце, 100 г захар, прибл. 300 г брашно, 100 г масло, сода за хляб

За пълнежа: 100 г орехи

За крема: 400-500 г заквасена сметана, 100-150 г захар, 50 г шоколад

Приготвяне:

Тесто: Разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата и загасената сода и разбъркайте. Добавете брашното на порции. Тестото трябва да бъде меко и еластично. Оставете го да почива на студено за около половин час.

Почистете ядките.

Откъснете от тестото не голямо парче, поставете в него парче от ядките и оформете топче. Така се постъпва с цялото тесто и ядките. Печете на 220 градуса около 20-30 минути. Оставете да изстинат.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Рулца от тиквички

Вкусни, деликатни, с леко пикантен вкус. Този ордьовър няма да остави никой равнодушен. Продукти: 1-2 тиквички, 100 г кашкавал, 2-3 домата, 2 яйца, 2 суп. лъж. майонеза, 2 суп. лъж.

Няма снимка

Сладолед от ягоди с кисело мляко

Превъзходен на вкус, нискокалоричен Продукти: 2 чаени чаши ягоди, килограм кисело мляко, 2 чашки захар. Начин на приготвяне: Киселото мляко се изсипва в тензухена торбичка или кърпа и се отцежда 1-2

Няма снимка

Запеканка с тиквички

Това вкусно и лесно за приготвяне лятно ястие е подходящо както за семейната вечеря, така и за непредвидени гости. Продукти: 200 г мляно пилешко месо, 200 г кашкавал, 100 мл сметана за готвене,

Няма снимка

Грах на фурна с летни билки

* Ястието е много подходящо за хора с чувствителен стомах Продукти: 150 г грах, 3 яйца, 2 суп. лъж. кисело мляко, 2 счукани скилидки чесън, 1 с.л. горчица, шепа смесени меки билки, като копър, риган,

Няма снимка

Яйчен омлет с плънка

Продукти: 4 яйца, 1 глава лук, 1 чушка, 1 домат, около 300 г пушен колбас или пушени пилешки гърди, 3 суп. лъж. кетчуп, 20 г твърд кашкавал, сол и черен пипер на вкус,

Няма снимка

Зеленчуково предястие с патладжани и домати

Продукти: 2-3 патладжана, 3-4 домата, 2 скилидки чесън, пресен магданоз, майонеза, сол, олио или зехтин Приготвяне: Патладжаните се измиват, подсушават и нарязват на кръгчета.

Още от Фермер
Няма снимка

Избиват 81 000 глигана, за да спасят от чума 620 000 прасета

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

Няма снимка

Ако беритбата е слаба, давайте храна на пчелите само вечер

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

Няма снимка

Пак пресконференция за чумата - на областните дирекции по храните

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

Няма снимка

527 проекта за 4 месеца подадоха общините по подмярка 7.2

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

Няма снимка

Приключи предварителното класиране по подмярка 6.1

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

Няма снимка

Кои са основните вредители по зелето

Зелето се напада от голям брой вредители, сред които от неприятелите по-важни са бяла зелева пеперуда, зелева нощенка, зелев молец и листни въшки и листни бълхи, а от болестите – мана.