Коя подправка за какво да използваме

13 февруари 2018 Кулинария / Полезни съвети 1     
Няма снимка
 

Ястието ви ще се получи вкусно и ароматно, ако знаете какви подправки да използвате

За месо: червен, черен, сладък пипер или карамфил, майоран, мащерка, кимион, куркума, лук, риган.

За домашни птици: мащерка, майоран, розмарин, градинска чай, мащерка, босилек.

За риба: дафинов лист, бял пипер, джинджифил, сладък пипер, лук, кориандър, горчица, копър, мащерка.

За грил: червен пипер, сладък пипер, кардамон, мащерка, майоран, индийско орехче, кимион, джинджифил, чили.

За дивеч: мащерка, обикновен риган, сладък пипер, червен пипер.

За задушено: червен пипер, джинджифил, куркума, кориандър, горчица, кардамон, кимион, черен пипер, сладък пипер, индийско орехче, карамфил.

За зеле: кориандър, копър, кимион, черно синапено семе.

За картофи: кориандър, куркума и асафетида.

За бобови растения: кимион, асафетида, джинджифил, черен пипер, лютива мента и кориандър.

За маринати: дафинови листа, хвойна (плодовете се добавят към маринатата при приготвянето на дивеч и риба ), клончета копър с пъпки, цвят или семена.

За плодове, сокове, компоти: канела, карамфил, джинджифил, анасон, кардамон.

За пастети: бял пипер, канела, джинджифил, дафинов лист, карамфил, канела, анасон, джинджифил, кардамон.

За печива: карамфил, канела, анасон, джинджифил, кардамон, сладък пипер, портокалова кора, сусам, мак, ванилия.

За горещо мляко: канела, кардамон, шафран

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария / Полезни съвети
Няма снимка

Как да си осолите сланина

Ценни рецепти от Троянския край за приготвянето на няколко деликатеса За да стане хубава сланина, трябва да имате студена маза (изба), подходящ съд и да не жалите сол.

Няма снимка

Какво знаем и какво не за видовете лук

Повечето от нас неправилно избират сорта за готвене Сортовете лук са толкова много, че никак не е чудно и да се объркаш! И ако избереш грешния лук кулинарният ти шедьовър може да се превърне в ястие,

Няма снимка

Важни съвети за съхраняване на продуктите

Много голяма част от продуктите запазват или губят своите качества според начина, по който ги съхраняваме. Затова прочетете внимателно тези съвети за съхраняване на продуктите и ги запомнете.

Няма снимка

Какви са триковете за перфектен ориз

На пръв поглед готвенето на ориз звучи като фасулска работа. Истината е, че оризът изисква определени умения и някои готвачи дори казват, че по това как приготвяш ориз могат да познаят колко си

Няма снимка

Не изхвърляйте обелките от мандарините

Мандарините са богати на витамини - С, D и К, фибри и други полезни витамини и минерали. Но това не е всичко! Оказва се, че дори кората на плодоветете е много полезна!

Няма снимка

Как да избираме мед

Медът е един от най-действените антиоксиданти, но само ако е правилно избран. Към закупуването на мед трябва да се отнасяме внимателно и сериозно, а не да посягаме към първия буркан,

Още от Фермер
Няма снимка

Ниските температури ще държат посевите в покой

Очакваните валежи ще попречат на подхранването на зимните житни култури Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ - БАН През второто десетдневие на февруари агрометеорологичните условия се определяха

Няма снимка

Трус от 4,8 събуди Пловдив

Трус събуди Пловдив преди минути. Земетресението е усетено и в съседни градове. Към момента няма информация за щети и пострадали. По първоначални данни на европейския сеизмологичен център трусът е

Няма снимка

Прегледът на кошерите през февруари е осведомителен, не е задължителен. Освен ако няма признаци, че нещо не е наред

Февруари е последният зимен месец. Времето започва осезателно да се променя. Цъфтят и първите растения: кокиче, минзухар, леска, дрян. Хубаво е да ги имате на пчелина си - това са първите източници

Няма снимка

Напомняме: Заради ниските температури има опасност от конденз по стените на кошера!

Превенция на влагата Една от големите опасности за пчелите през зимата е влагата. Влагата е по-страшна от студа и е в състояние да доведе до заболявания и дори смърт в семейството.

Няма снимка

Анализ обобщава най-честите грешки при тръжните процедури по ПРСР 2014-2020 г.

ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция изготви анализ, в който обобщава най-често допусканите грешки по Закона за обществените поръчки, които правят възложителите при подготовката и провеждането на

Няма снимка

Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“

Фамилията на известния италиански певец Андреа Бочели презентира на зоната „Вкусове от Италия“ за първи път вина и кафе. Марката на световноизвестния тенор, продал повече от 75 милиона плочи по света,