Сочно ястие от пилешки гърди

01 юни 2018 Кулинария 1     
Няма снимка
 

Който го опита ще поиска допълнително

В последно време все по-често се налага да прибягваме до пилешкото месо - хем е месо, хем цената му не гони космическите стойности на свинско, телешко и агне.

Когато ви омръзне традиционното печено или варено пиле, можете да опитате тази несложна, но затова пък много вкусна рецепта.

Някои предпочитат пилешкото заради ниската калоричност. За други, напротив, бялото месо е прекалено сухо. Днес ще задоволим всички желания.

Продукти: 1 кг пилешко филе, 5 картофа, 3 домата, 200 мл прясно мляко, 2 глави лук, 2 яйца, 200 г кашкавал, 3 суп. лъжици сметана, 3 скилидки чесън, 2 суп. лъж. олио, сол, черен пипер и зелени подправки на вкус, станиолени форми за печене.

Приготвяне: Филето се реже на кубчета. Залейте го с прясното мляко и оставете го в хладилника да се маринова за около час. Така филето ще остане меко и сочно. Металните формички се намазват с олиото и се подреждат върху тавата на фурната.

Картофите се обелват и се нарязват на тънки филии. Разпределете ги на дъното на формичките. Посолете и поръсете с черен пипер. По същия начин постъпваме и с лука. Най-отгоре разпределяме месото, което също е посолено и поръсено с черен пипер. Разбийте яйцата и сметаната и с получената смес полейте месото. Следват доматите, които също са нарязани на филии, смачканият чесън и настърганият кашкавал.

Фурната се загрява до 180 градуса. Ястието се пече около 40 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Палачинки от тиквички

Стават много вкусни и сочни Продукти: половин средно голяма тиквичка, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 ч. чаши брашно, 3 яйца, 1 ч. лъжица сол, 1 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. олио, 1 глава лук.

Няма снимка

Бананов хляб

Продукти: 4 много добре узрели банана, 2 големи яйца, 3/4 чаша кленов сироп (може да заместите с 1 чаша захар и 1/4 чаша мляко), 1/2 чаша кокосово масло (или 1/2 чаша маргарин),

Няма снимка

Вкусен ябълков сладкиш

Продукти: 1 зелена, кисела ябълка, 4 яйца, 200 г сладкарска сметана, 1/2 ч. чаша брашно, 1/2 ч. чаша грис, 1 пак. (3 г) ванилия, 10 г бакпулвер, 1/2 ч.

Няма снимка

Асорти от краставици и домати с лимонена киселина

Без стерилизация Продукти (на 3-литров буркан): 1 кг краставици, 500-600 г домати, 4-6 скилидки чесън, 1 малък корен от хрян, 1 голям или 2 средни листа от хрян, 2-3 китки копър (със зелени семена),

Няма снимка

Пилешки бутчета с гъби на фурна

Сочно и нежно пилешко месо с гъби и сирене. Приготвя се лесно! Тази рецепта ще ви помогне да приготвите много вкусни пилешки бутчета, от които всички приятели и роднини ще бъдат доволни.

Няма снимка

Компот от грозде

Само с петминутно варене Подгответе си 500 грама захар и 2 кг грозде. Начин на приготвяне: Почистете оронените гроздови зърна - изберете големи и здрави,

Още от Фермер
Няма снимка

Разширени вени

Не бързайте да искате операция Д-р Емилия Бенова Терминът разширени вени или варикоза (на латински: varicose - разширение) е заболяване, обозначаващо състояние на разширение,

Няма снимка

Изнасяме повече пшеница и ечемик

Експортът на пшеница и ечемик нараства съответно с 10,6% и 24,5%, в сравнение с предходния пазарен сезон, докато този на рапица намалява с 12,3% за 2017/18 пазарна година.

Няма снимка

По-високи добиви от трайните насаждения

При почти всички трайни насаждения и етерично-маслени култури, в средата на септември, експертите от земеделското министерство отчитат ръст на производството на годишна база - с 2,

Няма снимка

Слънчево и без валежи през почивните дни, температурите ще са до 32 градуса

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

Няма снимка

Подновете поне половината пити в гнездото

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

Няма снимка

Съвети за беритбата на грозде

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.