Яйчен омлет с плънка

19 юни 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 4 яйца, 1 глава лук, 1 чушка, 1 домат, около 300 г пушен колбас или пушени пилешки гърди, 3 суп. лъж. кетчуп, 20 г твърд кашкавал, сол и черен пипер на вкус, 2 пера зелен лук

Приготвяне: Яйцата се разбиват много добре и от тях се изпържват 4 тънки омлета. Лукът и чушката се нарязват на дребни кубчета и се задушават в мазнина. Месото и домата също се нарязват на дребно и се прибавят към лука. Задушавайте още около 5 минути на средно силен огън.

Разпределете плънката върху четирите омлета и внимателно загърнете пакетчетата. Прехвърлете ги в съд за печене и намажете с кетчуп. Поръсете отгоре с настъргания кашкавал.

Запича се в предварително загрята фурна за 5-7 минути, докато кашкавалът се разтече.

Преди поднасяне украсете с перата зелен лук.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Палачинки от тиквички

Стават много вкусни и сочни Продукти: половин средно голяма тиквичка, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 ч. чаши брашно, 3 яйца, 1 ч. лъжица сол, 1 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. олио, 1 глава лук.

Няма снимка

Бананов хляб

Продукти: 4 много добре узрели банана, 2 големи яйца, 3/4 чаша кленов сироп (може да заместите с 1 чаша захар и 1/4 чаша мляко), 1/2 чаша кокосово масло (или 1/2 чаша маргарин),

Няма снимка

Вкусен ябълков сладкиш

Продукти: 1 зелена, кисела ябълка, 4 яйца, 200 г сладкарска сметана, 1/2 ч. чаша брашно, 1/2 ч. чаша грис, 1 пак. (3 г) ванилия, 10 г бакпулвер, 1/2 ч.

Няма снимка

Асорти от краставици и домати с лимонена киселина

Без стерилизация Продукти (на 3-литров буркан): 1 кг краставици, 500-600 г домати, 4-6 скилидки чесън, 1 малък корен от хрян, 1 голям или 2 средни листа от хрян, 2-3 китки копър (със зелени семена),

Няма снимка

Пилешки бутчета с гъби на фурна

Сочно и нежно пилешко месо с гъби и сирене. Приготвя се лесно! Тази рецепта ще ви помогне да приготвите много вкусни пилешки бутчета, от които всички приятели и роднини ще бъдат доволни.

Няма снимка

Компот от грозде

Само с петминутно варене Подгответе си 500 грама захар и 2 кг грозде. Начин на приготвяне: Почистете оронените гроздови зърна - изберете големи и здрави,

Още от Фермер
Няма снимка

Професионалистите съветват: Важни моменти при есенното зазимяване

В зависимост от силата им пчелните семейства в кошерите система Дадан-Блат и лежак трябва да бъдат осигурени за зимата с по 14-18 кг мед и 2-3 пити цветен прашец,

Няма снимка

Кивито се формира и като асма

На какво разстояние се засажда кивито: . Ако се отглежда на редове, то се засажда на 2.5-3 м между тях и 3-3.5 м вътре в реда. . При асмовидно отглеждане, разстоянието е по-малко 2-2.5 м.

Няма снимка

На 141 дка подпомогнаха растежа на млади горски култури в Тервел

Лесовъдите от ддържавното ловно стопанство „Тервел” подпомогнаха растежа на две- и тригодишни горски култури в землищата на селата Коларци и Ангеларий.

Няма снимка

Разкриха подпалвача на 220 бали сено в монтанско село

Криминалисти разкриха подпалвача на пожар в земеделски масив на стопанин от монтанско село. За времето от 16 часа на 19- ти до 8 часа на 20-ти септември пламнал пожар в нива в местността „Край село“

Няма снимка

Утре настъпва есента, температурите остават летни - до 31 градуса

Утре в 4 ч. и 54 мин. настъпва астрономическата есен, съобщават от НИМХ-БАН. През нощта ще има разкъсана облачност. В Дунавската равнина ще се появи умерен западен вятър.

Няма снимка

Колко тежат старите пити

Новоизградена Дадан-блатова пита тежи 0,140-0,150 кг, но след излюпването на шест поколения пило – двойно повече, а след 15 поколения – почти три пъти повече, информира pchelari.com.