Как се приготвя шербет

08 юли 2018 Зеленчуци 0     
Няма снимка
 

Шербетът може да се приготви от всякакъв вид оборски тор. Освен това става както с пресен, така и с угнил оборски тор. При пресния тор обаче трябва да протече процесът ферментация.

Ако се използва пресен тор, първо се изсипва в бидон, като се пълни половината от неговия обем. След това торът се залива с вода – кацата се пълни догоре. В продължение на 7-8 дни разтворът се бърка по няколко пъти на ден. След този период шербетът е готов.

Преди да се подхранят растенията, концентрираният шербет се разрежда с вода.

Към всяка 1 част от шербета се добавят 10 части вода.

. Ако за приготвяне на шербет се използва прегорял тор, той може да се използва още на другия ден след разреждането му с вода, без да се оставя да ферментира. И тук се спазва съотношението 1:10 (шербет:водата).

Шербетуването може да започне от началото на плододавнето на зеленчуците и да се приложи 2-3 пъти през две седмици до края на тяхната вегетацията.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Зеленчуци
Няма снимка

Засява се спанак

Важно е да се полива редовно Спанакът има къс вегетационен период - 30-45 дни, затова има време да отгледате една реколта до настъпване на трайното застудяване на времето.

Няма снимка

Кога горчат зеленчуците

Понякога се случва плодовете на тиквичките и на краставиците да горчат. И двата зеленчука са от едно семейство, като за тях е характерно да натрупват горчиви вещества в плодовете,

Няма снимка

Късното зеле иска вода за да завие качествени глави

В момента късното зеле продължава да нараства и затова трябва да полагате добри грижи за растенията. Поддържайте почвата чиста от плевели. Ако има възможност, окопайте около растенията.

Няма снимка

Нощенките все още са много опасни

След доматите нападнаха и зелето И тази година много читатели се оплакаха, че имат проблем с нощенките, които нападнаха зелето и пипера. С напредване на вегетацията на зелето,

Няма снимка

Засейте магданоз

И сега може да засеете магданоз. По-бързо ще се развие магданозът, който е засят в леха, където е торено с оборски тор. От изключително значение е почвата да е рохкава,

Няма снимка

Актуално в лехите

. Веднага щом освободите някоя зеленчукова леха, може да пристъпите към почистването й. За целта изскубете растителните остатъци и ги изхвърлете извън градината.

Още от Фермер
Няма снимка

Професионалистите съветват: Важни моменти при есенното зазимяване

В зависимост от силата им пчелните семейства в кошерите система Дадан-Блат и лежак трябва да бъдат осигурени за зимата с по 14-18 кг мед и 2-3 пити цветен прашец,

Няма снимка

Кивито се формира и като асма

На какво разстояние се засажда кивито: . Ако се отглежда на редове, то се засажда на 2.5-3 м между тях и 3-3.5 м вътре в реда. . При асмовидно отглеждане, разстоянието е по-малко 2-2.5 м.

Няма снимка

На 141 дка подпомогнаха растежа на млади горски култури в Тервел

Лесовъдите от ддържавното ловно стопанство „Тервел” подпомогнаха растежа на две- и тригодишни горски култури в землищата на селата Коларци и Ангеларий.

Няма снимка

Разкриха подпалвача на 220 бали сено в монтанско село

Криминалисти разкриха подпалвача на пожар в земеделски масив на стопанин от монтанско село. За времето от 16 часа на 19- ти до 8 часа на 20-ти септември пламнал пожар в нива в местността „Край село“

Няма снимка

Утре настъпва есента, температурите остават летни - до 31 градуса

Утре в 4 ч. и 54 мин. настъпва астрономическата есен, съобщават от НИМХ-БАН. През нощта ще има разкъсана облачност. В Дунавската равнина ще се появи умерен западен вятър.

Няма снимка

Колко тежат старите пити

Новоизградена Дадан-блатова пита тежи 0,140-0,150 кг, но след излюпването на шест поколения пило – двойно повече, а след 15 поколения – почти три пъти повече, информира pchelari.com.