Препоръки за и от лозаря

06 юли 2018 В лозята 0     
Няма снимка
1 2
 

Как да се използва лактофол за лозя

Фаза "предцъфтежно" 400 мл/дка

Фаза "следцъфтежно" 400 мл/дка

След 10-14 дни 600 мл/дка

След 10-14 дни 600 мл/дка

Честно казано, този съвет е на наш читател-любител, който е много доволен от тази марка торове и ни ги препоръчва редовно.

И той предупреждава при съвместно приложение с РЗ препарати да се внимава. Казва на колегите си любители, че към водния разтвор на лактофол трябва да се добавят разтворените фунгициди и инсектициди. И препоръчва да не се смесва с шавит.

А по препоръка на рз-експертите

Приложен през вегетацията този тор стимулира растежа и развитието на растенията и е предпоставка за получаване на високи добиви.

През периода на формирането на репродуктивни органи подобрява качеството на получената продукция.

Торовете от тази серия са смесими и съвместими с продуктите за растителна защита (с изключение на тези, за които е изрично указано, че не се смесват с листни торове).

Обичайна схема на работа е: към водния разтвор на лактофол да се добавят разтворените във вода пестициди.

Приложение:

При лозови култури - 400-600 мл/дка - четирикратно.

Първо пръскане - преди цъфтеж, второ - след цъфтеж, и два пъти през вегетацията - ти през 10-14 дни.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята
Няма снимка

Съвети за беритбата на грозде

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.

Няма снимка

Калиев метабисулфит или серниста киселина за виното

На пазара у нас се предлагат както серниста киселина 6%, така и калиев метабисулфит. Серният двуокис в тях се свързва с багрилната материя, вследствие на което мъстта избледнява.

Няма снимка

Пробата е като руска “брага”

Любопитно е за желаещи да опитат домашна алкохолна напитка по руски стари рецепти Най-важните съставки в производството на т.нар. руска “брага” са пресована мая, вода и захар.

Няма снимка

За чиста серпентина на казана водата е майсторът

Конструкцията на серпентината не позволява друг начин на почистване освен измиване или изплакване с вода.

Няма снимка

Какви грешки се допускат при производството на ракия

Какви грешки се допускат при производството За ракия с добри вкусови качества не забравяйте: Задължително проверявайте състоянието на джибрите. Ако са вкиснати и миришат на оцет,

Няма снимка

От кои сортове какво вино става

Важно е гроздето винаги да е брано и транспортирано хладно Вино се произвежда от прясно грозде, знаят добрите майстори. Но е важно и да знаем от кои сортове какво да очакваме и от кои сортове какво

Още от Фермер
Няма снимка

Разширени вени

Не бързайте да искате операция Д-р Емилия Бенова Терминът разширени вени или варикоза (на латински: varicose - разширение) е заболяване, обозначаващо състояние на разширение,

Няма снимка

Изнасяме повече пшеница и ечемик

Експортът на пшеница и ечемик нараства съответно с 10,6% и 24,5%, в сравнение с предходния пазарен сезон, докато този на рапица намалява с 12,3% за 2017/18 пазарна година.

Няма снимка

По-високи добиви от трайните насаждения

При почти всички трайни насаждения и етерично-маслени култури, в средата на септември, експертите от земеделското министерство отчитат ръст на производството на годишна база - с 2,

Няма снимка

Слънчево и без валежи през почивните дни, температурите ще са до 32 градуса

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

Няма снимка

Подновете поне половината пити в гнездото

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

Няма снимка

Кога горчат зеленчуците

Понякога се случва плодовете на тиквичките и на краставиците да горчат. И двата зеленчука са от едно семейство, като за тях е характерно да натрупват горчиви вещества в плодовете,