5 неща, които обиждат котката

06 юли 2018 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Постарайте се да не ги допускате

Какво може да обиди любимата котка?

1. Мълчанието и равнодушието на стопанина й

В тези случаи животното се чувства абсолютно ненужно и това може да му нанесе психологична травма. Вследствие на нея котката може да се затвори в себе си и да стане некомуникативна или пък обратното - агресивна. И двете реакции водят до нарушаване на атмосферата вкъщи, а котката ви може сериозно да се разболее.

Обидите и виковете от страна на стопанина може силно да изплашат домашното животно. Котката може да се скрие и дълго време да не излиза.

2. Удар или ритник съвсем естествено ще обиди котката и дори може да я травмира. След подобни действия е много трудно да възвърнете доверието на животното.

3. Хващането и повдигането за врата някои котки приемат за много обидно. За възрастните котки това хич не е приятно и фактът, че мяукащите майки пренасят по този начин котетата не е повод да го правите. За котките това е много унизително. Според специалисти котката може да приеме подобно отношение единствено от малко дете, което я обича.

Котките обичат да контролират всяка ситуация, а когато ги хващат и повдигат за врата, те стават безпомощни и неспособни да реагират. За котката това може да се превърне в голямо психологично изпитание. Котката може силно да се изплаши и да престане да ви се доверява.

4. Ако принуждавате котката да прави нещо против волята ѝ

Например силно да я стискате или да я държите насила. В отговор на това следващата минута животното може да одере ръката ви и дори лицето.

5. Дългото ви отсъствие от дома

Дори купичките на котката да са препълнени с храна и тя да разполага с всичко необходимо, животното дълго време ще се сърди.

Трябва да мине доста време, докато котката ви прости, че сте я оставили дълго време сама.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Котката не спи на случайно място

То се определя от два фактора Навярно всеки стопанин на котка е забелязвал, че понякога тя спи на съвсем неочаквани места. Какви са причините за това?

Няма снимка

Хотел за пострадали таралежи откриха във Франция

Истински приют за таралежи се появи близо до град Рен в Северна Франция, съобщава Quest-france. В него ранени или болни таралежи ще получават медицинска помощ, ще се възстановяват,

Няма снимка

Декоративни зайчета проявяват агресия

Държаните постоянно в клетка започват да хапят Зайците са доста упорити животни и никога няма да правят нещо, което не искат. Тези животни прекарват голяма част от времето си в ядене.

Няма снимка

Осиновените улични котки страдат от много паразити

Инвазираните животни - със симптоми на бронхопневмония Д-р Валентин Иванов, квмн Освен добре познатите тении и глисти в стомашно-чревния тракт котките страдат и от други паразити.

Няма снимка

Подстригването на куче нула номер е вредно

Ветеринарни специалисти твърдят, че подстригването на кучето с цел по-леко да понесе горещините не само е безсмислено, но и опасно. И се обосновават.

Няма снимка

Ако кучето на съседите влиза в градината ви

Ще ви помогнат силни подправки Поръсете периметъра й със смес от подправки - горчица на прах с натрошени сухи люти чушки Но това може да свърши работа само в сухо време.

Още от Фермер
Няма снимка

Отново дъждове днес, температурите ще са до 33 градуса

В сутрешните часове над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево и топло. Над Северна България още преди обяд, а над Южна - по-късно през деня,

Няма снимка

Градушки във вторник, крийте колите

Цяла седмица дъжд, и мълнии, по морето се оправя в четвъртък Седмицата ще е облачна и дъждовна с температури, по-ниски от обичайното за края на юли, съобщиха от синоптичната фирма TV-MET.

Няма снимка

Производители от Пловдивско: Вземат ни зарзавата за стотинки, продават го 4 пъти по-скъпо

В разгара на лятото ядем скъпи тиквички, домати, патладжани, домати Пенсионерката Велика Василева посегна към сергията с тиквички и сложи шест бройки в чантата. Когато видя цената им от 1,80 лв.

Няма снимка

Роми от България - новите роби на полето в Италия

Изместили работниците от Сенегал и Гана Те печелят между 50 и 75 евроцента на час и са деца роби – става дума за българчета от ромски етнос, пише обширно изследване за мафията в земеделието в Южна

Няма снимка

Порожанов: Умъртвени са всички животни в Шарково

Умъртвени и загробени са всички животни в Шарково, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов, цитиран от БГНЕС. Порожанов добави, че се надява изолацията на Шарково вече да е приключила.

Няма снимка

Свръхпроизводство на картофи очакват в Европа

Но в прогнозата за реколтата все още може да се намеси сушата Асоциацията на производителите на картофи картофеля NEPG, която включва редица страни от Северозападна Европа,