5 неща, които обиждат котката

06 юли 2018 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Постарайте се да не ги допускате

Какво може да обиди любимата котка?

1. Мълчанието и равнодушието на стопанина й

В тези случаи животното се чувства абсолютно ненужно и това може да му нанесе психологична травма. Вследствие на нея котката може да се затвори в себе си и да стане некомуникативна или пък обратното - агресивна. И двете реакции водят до нарушаване на атмосферата вкъщи, а котката ви може сериозно да се разболее.

Обидите и виковете от страна на стопанина може силно да изплашат домашното животно. Котката може да се скрие и дълго време да не излиза.

2. Удар или ритник съвсем естествено ще обиди котката и дори може да я травмира. След подобни действия е много трудно да възвърнете доверието на животното.

3. Хващането и повдигането за врата някои котки приемат за много обидно. За възрастните котки това хич не е приятно и фактът, че мяукащите майки пренасят по този начин котетата не е повод да го правите. За котките това е много унизително. Според специалисти котката може да приеме подобно отношение единствено от малко дете, което я обича.

Котките обичат да контролират всяка ситуация, а когато ги хващат и повдигат за врата, те стават безпомощни и неспособни да реагират. За котката това може да се превърне в голямо психологично изпитание. Котката може силно да се изплаши и да престане да ви се доверява.

4. Ако принуждавате котката да прави нещо против волята ѝ

Например силно да я стискате или да я държите насила. В отговор на това следващата минута животното може да одере ръката ви и дори лицето.

5. Дългото ви отсъствие от дома

Дори купичките на котката да са препълнени с храна и тя да разполага с всичко необходимо, животното дълго време ще се сърди.

Трябва да мине доста време, докато котката ви прости, че сте я оставили дълго време сама.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Новата обстановка плаши папагалчето

Лесна адаптация в 10 стъпки От 10 дни имаме ново папагалче - Ричи. Когато някой от семейството се приближи към клетката му, то започва да потреперва и да диша учестено.

Няма снимка

Кучето рови в боклука

Как да го отучите? За ваше голямо разочарование кошчето за боклук може да е за кучето бездънен източник на кулинарни шедьоври. Кучетата много обичат човешка храна, дори изхвърлената.

Няма снимка

Хамак или палатка за домашната котка

Те са чудесно място за релаксация и наблюдение Хамакът ще се превърне в любимо място за сън и релаксация на котката. Мъркащите домашни любимци обожават да се крият и да наблюдават от уютното

Няма снимка

Възпитаното куче не лежи на дивана

Осигурете на любимеца си алтернативен вариант Както малките деца, и кученцата трябва да се научат как да се държат вкъщи. С израстването децата в крайна сметка разбират защо не трябва да пипат това

Няма снимка

Британските котки - за семейства с деца

Британските късокосмести котки са много подходящи за домашни любимци в семейства с деца, тъй като са изключително мили животни, които обичат общуването с деца и възрастни.

Няма снимка

Болна ли е немска овчарка, ако носът ѝ е изсветлял?

Според специалисти това не трябва да ви безпокои. С подобна ситуация се сблъскват много собственици на кучета. Веднага трябва да кажем, че повечето кучета имат черен или кафяв нос.

Още от Фермер
Няма снимка

Разширени вени

Не бързайте да искате операция Д-р Емилия Бенова Терминът разширени вени или варикоза (на латински: varicose - разширение) е заболяване, обозначаващо състояние на разширение,

Няма снимка

Изнасяме повече пшеница и ечемик

Експортът на пшеница и ечемик нараства съответно с 10,6% и 24,5%, в сравнение с предходния пазарен сезон, докато този на рапица намалява с 12,3% за 2017/18 пазарна година.

Няма снимка

По-високи добиви от трайните насаждения

При почти всички трайни насаждения и етерично-маслени култури, в средата на септември, експертите от земеделското министерство отчитат ръст на производството на годишна база - с 2,

Няма снимка

Слънчево и без валежи през почивните дни, температурите ще са до 32 градуса

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

Няма снимка

Подновете поне половината пити в гнездото

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

Няма снимка

Съвети за беритбата на грозде

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.