Кучето рови в боклука

14 септември 2018 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Как да го отучите?

За ваше голямо разочарование кошчето за боклук може да е за кучето бездънен източник на кулинарни шедьоври. Кучетата много обичат човешка храна, дори изхвърлената. Така че повечето домашни любимци изпадат направо във възторг от възможността на поровят из боклука.

Какви мерки можете да вземете срещу този лош навик?

Кошчето за боклук- недостъпно за кучето

Ограничете достъпа на кучето до боклука. Например в кухнята можете да приберете кошчето в затварящо се шкафче. Ако кучето е толкова съобразително, че може да го отваря, сложете фиксатори, с които затварят шкафове за защита от малки деца.

Ако в други помещения има кошчета, сложете ги на по-високо и недостъпно място.

Напълно прекратете достъпа на кучето в стаите, в които има кошчета за боклук.

Купете си кофа за боклук с такъв капак, който кучето просто да не може да отвори. Не се препоръчват кошчета с педал, тъй като кучето доста бързо научава да го натиска.

Превърнете кошчето за боклук в неприятен и дори в плашещ предмет

Например можете да се снабдите със специални плашещи устройства и уреди, които да сложите край кофата за боклук. Например устройство, напомнящо капан за мишки, което подскача със силен шум, когато кучето го настъпи.

Има и отблъскващи устройства на основата на датчици за движение, които разпръскват въздух под налягане, когато кучето се приближи към кофата за боклук.

Създаването на неблагоприятни условия е най-ефективният вид наказание за кучетата, които са свикнали да проверяват кофата за боклук, когато стопанинът им не е наблизо.

Въпреки че този вид наказания не нанасят на любимеца ви никакъв вид физически травми, не се препоръчва те да се прилагат по отношение на плашливи и нервни кучета.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Новата обстановка плаши папагалчето

Лесна адаптация в 10 стъпки От 10 дни имаме ново папагалче - Ричи. Когато някой от семейството се приближи към клетката му, то започва да потреперва и да диша учестено.

Няма снимка

Хамак или палатка за домашната котка

Те са чудесно място за релаксация и наблюдение Хамакът ще се превърне в любимо място за сън и релаксация на котката. Мъркащите домашни любимци обожават да се крият и да наблюдават от уютното

Няма снимка

Възпитаното куче не лежи на дивана

Осигурете на любимеца си алтернативен вариант Както малките деца, и кученцата трябва да се научат как да се държат вкъщи. С израстването децата в крайна сметка разбират защо не трябва да пипат това

Няма снимка

Британските котки - за семейства с деца

Британските късокосмести котки са много подходящи за домашни любимци в семейства с деца, тъй като са изключително мили животни, които обичат общуването с деца и възрастни.

Няма снимка

Болна ли е немска овчарка, ако носът ѝ е изсветлял?

Според специалисти това не трябва да ви безпокои. С подобна ситуация се сблъскват много собственици на кучета. Веднага трябва да кажем, че повечето кучета имат черен или кафяв нос.

Няма снимка

Осигурете волиера на стайното кученце

Дребните породи кучета са много подходящи за малогабаритни апартаменти, тъй като не се нуждаят от много място за комфортен живот. Зоомагазините вече разполагат с много зооаксесоари,

Още от Фермер
Няма снимка

Разширени вени

Не бързайте да искате операция Д-р Емилия Бенова Терминът разширени вени или варикоза (на латински: varicose - разширение) е заболяване, обозначаващо състояние на разширение,

Няма снимка

Изнасяме повече пшеница и ечемик

Експортът на пшеница и ечемик нараства съответно с 10,6% и 24,5%, в сравнение с предходния пазарен сезон, докато този на рапица намалява с 12,3% за 2017/18 пазарна година.

Няма снимка

По-високи добиви от трайните насаждения

При почти всички трайни насаждения и етерично-маслени култури, в средата на септември, експертите от земеделското министерство отчитат ръст на производството на годишна база - с 2,

Няма снимка

Слънчево и без валежи през почивните дни, температурите ще са до 32 градуса

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

Няма снимка

Подновете поне половината пити в гнездото

Пчелният восък с годините акумулира различни токсини - като тежки метали и пестициди, които оказват отрицателно влияние върху пчелите и качеството на пчелните продукти.

Няма снимка

Съвети за беритбата на грозде

Белези за начало на беритба Отглеждането на грозде е само половината от работата на лозаря. Много важен момент е събирането на реколтата за производството на вино или сок.