Новини

Няма снимка

Шведските животновъди тънат в отчаяние заради небивала суша

По ливадите няма добитък, нито зелена трева - незапомнена суша изгаря поля и ниви из Швеция, а това вещае трагични последици за животновъдите - някои ще трябва да отведат питомците си в кланицата

Няма снимка

Утре - слънце с облаци и краткотрайни превалявания на места

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее. По-значителна ще се задържи над източните райони. Утре ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността,

Няма снимка

Засилен е контролът по границите ни с Гърция и Румъния заради чумата по свинете

Засилен е контролът на българско-гръцката граница и е въведена забрана за внос на свинско месо. Мерките са предприети, за да не се допусне пренасянето на "африканска чума" по свинете, предаде БНР.

Няма снимка

За отстрел на кои диви свине при групов лов няма да се плаща

Със Заповед N РД 48-62 от 18.07.2018 г. на земеделския министър се утвърждават нови цени за ползване на дивеч за организирания ловен туризъм, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите..

Няма снимка

Сериозен дъжд по морето понеделник срещу вторник

Сериозен дъжд ще падне понеделник срещу вторник по Черноморието. Дотогава в цялата страна ще е горещо. Температурите ще достигнат 34-35, а на места - 36-37 градуса.

Няма снимка

Евростат: Повече от 1/3 от фермерите у нас са на възраст над 65 г.

Близо 36 процента или повече от една трета от българските фермери са на възраст 65 и повече години, показват данни от анализ на Евростат за земеделската професия "фермер" през 2016 г.

Няма снимка

Днес ще е предимно слънчево, но следобед ще вали

Ще бъде предимно слънчево, но през деня ще има временни увеличения на облачността и отново, главно в следобедните часове, ще има валежи и гръмотевици - в Централна и Източна България,

Няма снимка

Собственичка на стадо в Болярово: Откакто са взети първите проби, нито 1 животно не ми е умряло

"Искам да ми се представи тази марка с положителна проба, да изнамеря животното в стадото и тогава ще си помисля дали да допусна господата за втори проби. Изгубих доверие в тях.

Няма снимка

Синоптик: През уикенда ще е предимно слънчево, температурите ще се повишат

"Ще настъпи относително стабилизиране на времето през почивните дни - предимно слънчево време, температурите ще се повишат. Само в планинските райони се очакват валежи".

Няма снимка

Илинден е, морето взима най-много жертви

Илинден - свети пророк Илия На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужва празнична Света

Няма снимка

Порожанов: В стадото на баба Дора няма зараза

"Цяла България ме гледа. Вие и докторите казахте, че моите проби са отрицателни", каза баба Дора при срещата на животновъди от Болярово с министъра на земеделието Румен Порожанов.

Няма снимка

Втора проба ще се вземе от стадото в град Болярово

Втора проба ще се вземе от стадото в град Болярово, където по-рано днес Българската агенция по безопасност на храните обяви вторично огнище на чума по дребните преживни животни.

Няма снимка

Еврокомисията поздрави България за мерките по пресичането на чумата по животните

Еврокомисарят по здравеопазването Витянис Андрюкайтис поздрави днес българските власти за действията по предотвратяването на разпространението на чума по животните, съобщи БТА.

Няма снимка

Пътят Смолян-Мадан ще бъде частично отворен от 15 септември

От ръководството на АПИ се ангажират до 15 септември да приключат аварийно-възстановителните дейности на срутището при Тикале и да се отвори едното платно за движението по пътя Смолян-Мадан.

Няма снимка

Ловците започват да вземат проби от убитите диви свине като важна мярка срещу АЧС

До края на седмицата стопанисващите дивеча във всички ловностопански райони на страната ще получат необходимите комплекти за вземане на проби от отстреляните диви свине за изследване на месото за

Няма снимка

21 организации настояват шефът на директните плащания Праматаров да остане на поста

В отворено писмо до премиера с копие до земеделския министър представителите на 21 браншови организации от земеделието настояват шефът на дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските

Няма снимка

БАБХ нареди да се умъртвят животните, засегнати от чума, в Болярово

Вторично възникнало огнище на чума по дребните животни в обект в град Болярово, област Ямбол, са констатирали от Българската агенция по безопасност на храните.

Няма снимка

Национален кризисен щаб за 3 болести създадоха в БАБХ

Щабът функционира от днес, след като бе създаден в БАБХ със заповед на изп.-директор д-р Дамян Илиев от вчера. Изграждането на звеното е във връзка с усложнената епизоотична обстановка у нас по