Сладолед от ягоди с кисело мляко

04 юли 2018 Кулинария 1     
Няма снимка
 

Превъзходен на вкус, нискокалоричен

Продукти: 2 чаени чаши ягоди, килограм кисело мляко, 2 чашки захар.

Начин на приготвяне: Киселото мляко се изсипва в тензухена торбичка или кърпа и се отцежда 1-2 часа.

Ягодите се почистват, измиват, нарязват и се посипват с половината от захарта за 1-2 часа. Киселото мляко се подслажда с останалата захар, разбива се добре и се разбърква с ягодите.

Получената смес се поставя в съд, подходящ за хладилна камера. По време на замразяването се разбърква два-три пъти.

Плодовият сладолед се отгребва със специална лъжица и се сервира с украса по желание.

Към него може да се прибави разбита сметана- 100 г. сметана със супена лъжица захар. Вкусът на сладоледа е превъзходен и е ниско калоричен.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки бутчета с моцарела на фурна

Това са сочни пилешки бутчета, приготвени във фурната с ароматна коричка и много вкусна плънка. Продукти: 5-6 бутчета, 50 г моцарела, 1-2 домата, 1 ч. л. мед, 1 ч. лъжица горчица, 1 суп.

Няма снимка

Вкусна туршия от кисели ябълки и малко шипки

Тази година бе много богата на ябълки. Някои стопани дори казват, че се чудят какво да ги правят. Наш читател сподели една много стара и рядка рецепта, по която още дядо му е правил вкусна туршия.

Няма снимка

Вкусни и полезни

Най-добре е да консумираме ябълките в прясно състояние. Но, за да ги съхраним правилно, ни трябват здрави плодове. Трябва да се наредят в щайги на 1 или 2 реда, като всяка е обвита с хартия.

Няма снимка

Кюфтета от карфиол с кашкавал

Искате да приготвите нещо вкусно, лесни и необичайно. Тези карфиолени кюфтета са точно това, което търсите. Продукти: 200 г карфиол, 50 г твърд кашкавал, 1 яйце, 3 супени лъж. брашно, 3 суп. лъж.

Няма снимка

Сладкиш със сини сливи

Сладкишът със сини сливи ще освежи есенните дъждовни дни. С него можете да почерпите приятелките или да поглезите фамилията. Продукти: 1 кг сини сливи, 270 г брашно, 240 г масло, 150 г захар, 4 яйца,

Няма снимка

Вкусен сок от тиква

Без пастьоризация Предварително подготвената тиква се пропуска през сокоизстисквачка. На всеки литър сок се добавят по 5 суп. лъж. захар. Поставя се на котлона и се загрява до 90 градуса.

Още от Фермер
Няма снимка

Грижи за инвентара в края на сезона

Инструментите се почистват и прибират В момента работата в зеленчуковата градина е съсредоточена върху почистването на зеленчуковите лехи, торенето и обработката на почвата.

Няма снимка

Дъжд, на места и сняг, с облаци днес

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, предаде БТА.

Няма снимка

Не пропускайте първото претакане на виното

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.