АГРИТЕХНИКА 2017 : Най-важният световен форум за бъдещето на агросектора

09 ноември 2017 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

От 12 до 18 ноември 2900 изложители от 52 страни ще покажат най-новото от своите производствени листи, иновационни модели на машини, които ще работят с висок капацитет и ефективност в дигиталната ера

Тазгодишното издание на водещото в света на техниката международно изложение Агритехника ще се проведе от 12 до 18 ноември в Хановер, Германия, където световни компании ще демонстрират своите най-нови постижения в производството на машини за земеделието.

В продължение на седем дни 2900 изложители от 52 страни ще покажат на площ над 40 хектара най-новото от своите прозводствени листи, иновационни модели на машини, които вече работят и ще работят с висок капацитет и ефективност в дигиталната ера.

Техните щандове ще бъдат разположени в 23 зали и открити площи. Там хилядите посетители /очакват се над 500 000 души профи земеделци/ от петте континента на планетата ще могат на живо с помощта на супер специалисти от фирмите да разгледат и оценят иновационните разработки и дизайнерски изделия на най-изявените инженери, конструктори и дизайнери в сферата на техниката за земеделие. Това прави Агритехника 2017 огромен търговски център за земеделски машини и производството на свързаните с тях отрасли в индустрията. Ще бъдат изложени модели на автоматични системи за управление, модули, компоненти и принадлежности за технопарковете на фермерите.

Ще бъдат представени секторите:

- техника за обработка на реколтата, за обработка на почвата, сеитба, торене, напояване

- трактори, транспортни средства, подемна техника

- горска и комунална техника, съоръжения за опазване на околната среда

- машини за плодове, специални култури, винопроизводство

- машини за прибиране на фураж, царевица, кореноплодни култури

- електроника, аграрен софтуер, прецизно земеделие

- биоземеделие и оборудване за други важни сектори.

В съпътстващата техническа програма на изложението се планират различни международни събития, форуми, семинари и технически срещи.

Ще бъдат показани образци от най-високи технологични решения за селското стопанство и неговото бъдещо развитие.

Всички те са насочени към главната цел: да се повиши производителността на земеделския труд, така че той да се адаптира по най-успешен начин към изискванията на цифровизацията на агропроизводството. Не случайно на това сериозно изложение ще се състои и европейският дебют на множество нови високопроизводителни селскостопански машини.

Другият основен акцент в цялостната работа на изложението са усилията на фирмите да предлагат екологично чисти продукти и машини, предназначени както за екологичното земеделие, така и за прецизното земеделие. Затова един от главните слогани на Агритехника 2017 е "Зелено бъдеще с умните технологии". Специалистите в тази област с основание нарекоха панаира "един от най-важните форуми за екологичното бъдеще на агросектора", който ще осигурява и екосъществуването на човечеството. На биоземеделието, тази особено актуална тема днес, са посветени и голяма част от конференциите, работни групи, кръгли маси и дискусии, предвидени в програмата на панаира от организаторите - Германското земеделско дружество /DLG/.

Специалното жури на изложението огледа и обсъди иновативния принос за техническия прогрес на над 300 технологични решения, предложени от водещи компании в сектора. Журито награди две тях

CLAAS и KEMPER-JOHN DEERE със златен медал

Още 29 разработки получиха сребърни отличия за висок професионализъм и оригинален подход към различни селскостопански дейности и усъвършенстване на техниката, с която ще работят в следващите месеци и години земеделските стопани от Европа и света.

Сред различните премиери на нови уникални технологични продукти се нареждат и двата експоната от щанд В 66 в 12-та панаирна палата- специални плугове на РАЛОМЕКС от гр. Завет в Лудогорието. Това е единствената българска фирма, която сама разработва машините си, предлагани на агропазара. Те са напълно оргинални, съобразени са с агротехническите и климатични условия, както и с новите тенденции в развитието на модерния инвентар за обработка на почвата.

Фирмата гарантира високото европейско качество и надеждност на произвежданите в нейния завод продукти. Без тези предварителни условия тя не би могла да издържи на силната конкуренция на брандовете, предлагащи свои машини и на панаира, и на балканския, и на европейския агропазар.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Универсал-НВГ направи полева демонстрация на пръскачки и почвообработваща техника (Снимки)

На полева демонстрация днес в землището на гр. Долна Оряховица  компанията "Универсал-НВГ" представи прикачни пръскачки (NAPA 3324), оборудвани със секционен и дистанционен контрол и на няколко дюзи

Няма снимка

Предимствата на автоматиката и безжичния обмен на данни

RAVEN TECHNOLOGIES е новият търговски партньор на “УНИВЕРСАЛ-НВГ” Американският лидер предлага иновативни технологични решения в областта на прецизното земеделие "Универсал-НВГ" ООД, гр.

Няма снимка

В Москва стартира световното изложение AGROSALON 2018

Организаторите очакват над 40 000 посетители тази година Технологична платформа за демонстрация на най-нови решения в аграрно-промишления комплекс Специално за в.

Няма снимка

Нова пръскачка Horsch Leeb за по-малки ферми

Horsch Leeb 4 AX разполага със същата технология, подобна на съществуващите версии LT и GS, но е с по-базова спецификация за по-малките ферми. Разположен точно под 4000 литра 4 LT,

Няма снимка

John Deere актуализира трактори 9R и 8R

За сезон 2019 John Deere обяви няколко актуализации за повишаване на производителността и промени за комфорта на оператора при тракторите си от сериите 9R и 8R.

Няма снимка

Премиум машини за царевицата, готови са и за точната сеитба

Екипът на фирма “Хелга” активно използва икономичната иновативна система от специални полиетиленови тунели за съхранение на зърното на полето, без да има нужда да се пази в силози Любомир

Още от Фермер
Няма снимка

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за директни доставки

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за 2018 г. по схемата на държавната помощ „Инвестиции за изграждане на търговски помещения и закупуване на търговско оборудване за земеделски стопани,

Няма снимка

Още 63 хил. лв. са отпуснати за компенсации от неблагоприятни климатични условия

Средствата ще бъдат изплатени на земеделските стопани до 22 октомври 2018 г. Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФ "Земеделие" по схемата на

Няма снимка

35 млн. лв. ще получат животновъди и овцевъди

Плащанията са за първи транш по схемите за преходна национална помощ Управителният съвет  на ДФ "Земеделие"-РА утвърди общ финансов ресурс до 35 335 830 лв.

Няма снимка

Непознат медонос се появи на пчелина?

Пчелар споделя на to-bee.blogspot.com: Опитах се да открия това растение с функцията на Google за търсене по изображения, но за жалост не даде резултат.

Няма снимка

Новото дръвче да е от близък разсадник

Ако ще засаждате ново дръвче, купете го от най-близкия разсадника. Задължително той трябва да е лицензиран. Така се гарантира произходът на дръвчетата, както и здравния им статус,

Няма снимка

Рекордна реколта от царевица в Украйна

В момента износът на царевица за ЕС от Украйна и Русия е доста незначителен. Въпреки това, ситуацията трябва да се промени бързо, поради рекордната украинска реколта - 2018.