Какви видове зимни градини има

05 декември 2017 Цветна градина / Полезни съвети 0     
Няма снимка
1 2
 

* За да се ориентирате какво искате, проучете възможностите

I. Зимни градини според предназначение и вид отопление

* Тип буфер - необитаеми, неотопляеми стаи. Това може да са ложите и терасите или например, оформено като зимна градина антре (особено подходящо за къщи).

* Зимна градина веранден тип -сезонно обитаема, неотопляема, почти необзаведена. В частност, този тип "зимни градини" могат да бъдат определени като приспособени веранди.

* Сезонна зимна градина - сезонно обитаема, частично отоплена, слабо обзаведена.

* Жилищна "зимна градина" - постоянно обитаема, напълно отоплена, обзаведена.

* Оранжерия - почти необитаема, частично отопляема, необзаведена, озеленена.

II. Зимни градини според интеграцията им към жилищната постройка

* Прикрепена към къщата (зимна градина в близост до къщата) - до едната или на ъгъла (до двете) страни.

* Интегрирана в къщата - помещение със стъклен покрив, в общия обем на къщата (може да бъде прикрепена към стените на къщата, но от вътрешната страна). 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Цветна градина / Полезни съвети
Няма снимка

Хризантемата в дизайна на градината

Хризантемата е истинската кралица на есента. Тя е наслада за очите с ярките си цветове, чак до първия сняг. Голямо е разнообразието от сортове (около 10 хил.).

Няма снимка

Есенни цветя красят лехите

Много хора погрешно смятат, че с настъпването на есента градината трябва да премине във фаза "сън". Истината е, че есенните цветя могат да внесат невероятен колорит с характерните за този сезон

Няма снимка

Есенна висяща кошница

Петуниите, засадени във висящите кошници се поразвалиха и ни дадоха възможност да се разделим с тях и да ги заменим с есенни цветя. Висящите кошници имат своето запазено място в озеленяването на

Няма снимка

Проблеми при отглеждането джинджифиловите растения

Един от най-честите проблеми при отглеждането на растения с видоизменени корени, каквито са изброените (куркума, сиамско лале, джинджифил) е загниването на ризомите.

Няма снимка

Джинджифил в саксия

Ризоми от джинджифил можете да намерите в магазини или щандове за плодове и зеленчуци. Подберете си свежа грудка с няколко разклонения и по възможност зелени растежни точки.

Няма снимка

Есенна градинка в саксии

Есенната саксийна градина ни радва не само с красивите цветове на тревистите многогодишни растения. Листата също са важни. Впечатление могат да направят „облечените" в златисто-жълти багри

Още от Фермер
Няма снимка

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за директни доставки

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за 2018 г. по схемата на държавната помощ „Инвестиции за изграждане на търговски помещения и закупуване на търговско оборудване за земеделски стопани,

Няма снимка

Още 63 хил. лв. са отпуснати за компенсации от неблагоприятни климатични условия

Средствата ще бъдат изплатени на земеделските стопани до 22 октомври 2018 г. Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФ "Земеделие" по схемата на

Няма снимка

35 млн. лв. ще получат животновъди и овцевъди

Плащанията са за първи транш по схемите за преходна национална помощ Управителният съвет  на ДФ "Земеделие"-РА утвърди общ финансов ресурс до 35 335 830 лв.

Няма снимка

Непознат медонос се появи на пчелина?

Пчелар споделя на to-bee.blogspot.com: Опитах се да открия това растение с функцията на Google за търсене по изображения, но за жалост не даде резултат.

Няма снимка

Новото дръвче да е от близък разсадник

Ако ще засаждате ново дръвче, купете го от най-близкия разсадника. Задължително той трябва да е лицензиран. Така се гарантира произходът на дръвчетата, както и здравния им статус,

Няма снимка

Рекордна реколта от царевица в Украйна

В момента износът на царевица за ЕС от Украйна и Русия е доста незначителен. Въпреки това, ситуацията трябва да се промени бързо, поради рекордната украинска реколта - 2018.