Перфектна подготовка на семенното легло с култиваторите POTILA

14 декември 2017 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5
 

Пролетните култури са взискателни към подготовката на почвата. От нейното качествено извършване зависят качеството на сеитбата, бързото и дружно поникване, нормалното протичане на отделните фази на развитие и в крайна сметка добивът.

Последната обработка преди сеитбата се извършва на дълбочина 6-8 см, за да се създаде рохкав слой с твърдо легло под него. При некачествена обработка семената попадат на различна дълбочина. Една част от тях се заравят много плитко, други - на по-голяма дълбочина, а една голяма част остават на повърхността на почвата.

Фирма "Универсал-НВГ" ООД гр. Долна Оряховица от няколко години предлага финландските предсеитбените култиватори POTILA, които отлично доказаха качествата и способностите си вече и в българските полета.

Благодарение на тяхната здрава и опростенна конструкция, голямата работна ширина, способността им за работа в трудни условия и високата работна скорост, култиваторите извършват бърза и качествена почвоподготовка на семенното легло само с една обработка.

Правилното разпределение на работните органи в 8 и 9 реда значително снижава изискването за голяма мощност на машината, което от своя страна намалява разхода за гориво.

Култиваторите POTILA са конструирани в няколко основни работни секции за предсеитбената подготовка. Предна дъска, която подравнява почвата и разбива по големите буци. Следва секцията с S-образни вибриращи работни органи, които интензивно миксират почвата, запълват празнините като осигуряват перфектна предсеитбена обработка на семенното легло и намаляват теглителното изискване на машината.

Сеитбеното легло е обработено толкова добре, че дори дребнозърнестите култури имат оптимални условия за поникване.

Когато работните органи разкъсат изораните бразди, задната Crossboard подравняваща дъска ефективно разбива останалите буци и подравнява терена.

След задния подравнител са пружиниращите органи, които спомагат за разрохкването на повърхността на почвата и създават ефективна защита срещу образуването на кора.

Благодарение на тези пружиниращи органи по-дребната фракция от почвата слиза в дълбочина 5-6 см, където са семената. За добрата маневреност и равномерното регулиране на работната дълбочина се грижат 8 броя широки гуми, с разрохквачи след тях.

Всички модели са с хидравлично сгъване до 3 м транспортна ширина с осветление за движение по пътищата.

Култиваторите POTILA се предлагат в два основни модела

Модел MASTER е предназначен за малки и средни стопанства и има възможност за избор на работни ширини от 5 до 8 метра, за агрегиране към трактори с мощност от 100-260 к.с. Работните органи са с размер 10х45 мм и са разпределени в 8 реда, като образуват разстояние по между си от 8 см.

По-големият модел MAGNUM PLUS e подходящ и за предсеитбена почвообработка, и за стърнища и тежки почви с наличие на повече растителни остастъци. Предлага се в работни ширини от 7 до 11 метра, с изискване за минимална мощност на трактора от 175 до 330 к.с.

Работните органи са разположени в 9 реда, като размерът им е 11х45 см с възможност за разстояние между тях до 6 см. Самостоятелното хидравлично регулиране на предния и задния подравнител значително улеснявa работата с машината и спестява време за настройки.

При използването на POTILA в предсеитбената почвообоработка се формира рохкав пласт, с твърдо легло за семената, осигурявайки им влага за поникване. Изборът му е печеливша комбинация, ако желаете бърза и качествена предсеитбена подготовка, само с една обработка. Всички производители могат да се възползват от "Акция с промоционално по-ниски цени, за ранни поръчки на култиватори POTILA, до края на януари".

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Ръст на регистрираните нови агромашини до края на септември

Положителна тенденция е, че се купуват повече нови и по-продуктивни   Сектор Контрол и техническа инспекция към Министерство на земеделието, храните и горите представи своята традиционна справка за

Няма снимка

Agrosalon събра профи земеделци от цял свят

Повече от 500 компании от 32 държави представиха последните си разработки в областта на агропромишления комплекс, селскостопанското инженерство, биоенергията и системите за управление на

Няма снимка

Тежката машина е безопасна и ускорява работата на фермерите

За трактора серия 9 на Deutz Fahr Жан-Филип Годо казва: “340 к.с. в животновъдна ферма е невероятен избор, но не и лукс!” Френските фермери Жан-Филип Годо и брат му Жан-Кристоф обработват 350 ха.

Няма снимка

Универсал-НВГ направи полева демонстрация на пръскачки и почвообработваща техника (Снимки)

На полева демонстрация днес в землището на гр. Долна Оряховица  компанията "Универсал-НВГ" представи прикачни пръскачки (NAPA 3324), оборудвани със секционен и дистанционен контрол и на няколко дюзи

Няма снимка

Предимствата на автоматиката и безжичния обмен на данни

RAVEN TECHNOLOGIES е новият търговски партньор на “УНИВЕРСАЛ-НВГ” Американският лидер предлага иновативни технологични решения в областта на прецизното земеделие "Универсал-НВГ" ООД, гр.

Няма снимка

В Москва стартира световното изложение AGROSALON 2018

Организаторите очакват над 40 000 посетители тази година Технологична платформа за демонстрация на най-нови решения в аграрно-промишления комплекс Специално за в.

Още от Фермер
Няма снимка

Евродепутатите от Комисията по заетостта искат да засилят правата на работниците

Нови правила за минималните права на работници, работещи на повикване, със заплащане чрез ваучери или през платформи като Uber и Deliveroo, бяха одобрени от Комисията по заетостта.

Няма снимка

От какво зависи образуването/отделянето на нектар

Събирането на нектар и преработката му в мед е една от основните дейности на пчелите. При това те се запасяват с хранителни запаси за собственото си съществуване и дават ценна стопанска продукция,

Няма снимка

България изпреварила по туризъм Кипър и Черна гора

Все по-голям става напоследък интересът към 4 и 5-звездните хотели в България, към луксозните ни туристически дестинации, заяви пред журналисти в Смолян заместник-министърът на туризма Любен Кънчев,

Няма снимка

Най-подходящото място за новото дръвче

Когато решавате какви нови дръвчета искате да засадите в градината, трябва да се съобразите и с изискванията им към факторите на средата. . Надморската височина и районът са определящи дали може да

Няма снимка

Помощ от 34 млн.евро за България, Гърция, Полша и Литва

За нашата страна са 2,2 млн. евро Подпомагането е от фонд "Солидарност" по предложение на Еврокомисията и е одобрено от Европарламента и Съвета заради природни бедствия през изминалата година.

Няма снимка

Започва смяна на водопроводната мрежа в 3 села в община Генерал Тошево

Договор с държавен фонд „Земеделие” за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на селата Спасово, Кардам и Люляково подписа кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров.