Листен тор със скален произход вдига добивите до 50-60%

15 декември 2017 Растениевъдство 0     
Няма снимка
 

Това се доказа в много стопанства в България през 2017 година

Какво представлява Панамин Агро, интересуват се много фермери, които са чували за продукта, но не са го използвали още.

Това е 100% биологичен продукт за листно подхранване от ново поколение, който от близо година се предлага в България.

В какво се състои неговата уникалност и защо се смята за революционен и в световен мащаб?

Панамин Агро е вид листен тор - смес от скални брашна, добити от най-висококачествени австрийски вулканични скали, минерали и варовици по иновативна технология. С него вече и у нас са постигнати отлични резултати във фермерските стопанства, които са го прилагали.

Благодарение на иновацията за смилане, размерът на частиците, които го съставят, е сведен до нанониво, което пък допринася за лесното разтваряне и максималното усвояване от различните видове култури на полето.

По този начин торът е приложим за реминерализация на растенията и дори на почвите при всички видове култури след листното торене.

Основните компоненти на продукта са калциев и магнезиев карбонат, както и силициев диоксид. Чрез тях Панамин Агро осигурява на земеделските култури необходимите им запаси от естествено свързан въглероден диоксид и по този начин помага за удължаването и ускоряването на фотосинтезата, както и благоприятства и рН нивата на почвата.

Микро и макроелементите, които се съдържат в него, помагат за укрепване на клетъчните стени, а запасът на СО2 помага на растенията да държат устицата си затворени през по-голямата част от денонощието, което е фатално важно, защото допринася за намаляване на транспирацията на влага и

осигурява толерантност към суша, слани, измръзване

както и възпрепятства проникването на гъбни патогени и заразяването с тях. Това естествено намалява и приложението на фунгициди.

Според специалистите от компанията, към които се обърнахме, всички тези изредени екстри на съставките гарантират редовно да има положителни резултати от прилагането на Панамин Агро.

Тази година ефектът от него се е доказал в България в много стопанства и се изразява в 3 икономически важни аспекта, според фермерите, докладвали резултатите си:

- намалена себестойност на продукцията - чрез редуциране и дори пълно елиминиране на нуждата от употреба на други торове и снижаването на употребата на препарати за растителна защита,

- в чувствително повишени добиви с над 50%,

- в завишени показатели за качество на продукцията.

Повече подробности за иновационния продукт очаквайте в новия брой на в."Български фермер" от 28 декември

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Растениевъдство
Няма снимка

Корените на рапицата трябва да са добре развити

Поникването на рапицата е един от най-критичните моменти в отглеждането на маслодайната култура. През тази есен в някои райони на страната много от земеделските производители основателно отложиха

Няма снимка

Оценката на пестицидите се прави от различни организации

Пестицидите са стриктно регулирани в повечето региони на света, редица международни организации, като Световната здравна (WHO) и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD)

Няма снимка

Как се регулират пестицидите в Европейския съюз

EFSA и оценката на активните субстанции Д-р Ирена Богоева Дирекция ОРХВ, ЦОРХВ Търговията и разпространението на продукти за растителна защита (ПРЗ) се регулира от законодателството в Европейския

Няма снимка

LED осветление оптимизира добивите в оранжерийното производство на зеленчуци

Най-големият в света проект с изкуствено осветление в оранжерия за производство на зеленчуци ще удвои площта си. Причината са постигнатите успехи за подобряване на добивите.

Няма снимка

Ангел Кинанов, Панамин Ко.: „Сега е моментът да осигурите по-добро презимуване на есенниците!“

- Г-н Кинанов, 2018 г. беше изключително тежка за много от зърнопроизводителите, поради нестабилното време – пролетна суша, обилни летни валежи, които възпрепятстваха жътвата.

Няма снимка

Почвени подобрители ПН-98 и ПП-76 неутрализират кисели почви

Може без ограничение да се ползват както в класическото земеделие, така и в производството на биопродукти Почвени подобрители за неутрализиране на кисели почви ПН-98 и ПП-76 предлага на пазара

Още от Фермер
Няма снимка

Евродепутатите от Комисията по заетостта искат да засилят правата на работниците

Нови правила за минималните права на работници, работещи на повикване, със заплащане чрез ваучери или през платформи като Uber и Deliveroo, бяха одобрени от Комисията по заетостта.

Няма снимка

От какво зависи образуването/отделянето на нектар

Събирането на нектар и преработката му в мед е една от основните дейности на пчелите. При това те се запасяват с хранителни запаси за собственото си съществуване и дават ценна стопанска продукция,

Няма снимка

България изпреварила по туризъм Кипър и Черна гора

Все по-голям става напоследък интересът към 4 и 5-звездните хотели в България, към луксозните ни туристически дестинации, заяви пред журналисти в Смолян заместник-министърът на туризма Любен Кънчев,

Няма снимка

Най-подходящото място за новото дръвче

Когато решавате какви нови дръвчета искате да засадите в градината, трябва да се съобразите и с изискванията им към факторите на средата. . Надморската височина и районът са определящи дали може да

Няма снимка

Помощ от 34 млн.евро за България, Гърция, Полша и Литва

За нашата страна са 2,2 млн. евро Подпомагането е от фонд "Солидарност" по предложение на Еврокомисията и е одобрено от Европарламента и Съвета заради природни бедствия през изминалата година.

Няма снимка

Започва смяна на водопроводната мрежа в 3 села в община Генерал Тошево

Договор с държавен фонд „Земеделие” за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на селата Спасово, Кардам и Люляково подписа кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров.