Какви свойства приписват на цветята

17 декември 2017 Цветя 0     
Няма снимка
 

Отдавна хората приписват на цветята и растенията магически свойства. Едни цветя носели на своите стопани успех в работата и богатство, други – мир и спокойствие у дома, трети прогонвали злите сили, на четвърти помагали да намерят дългоочакваната любов.

Кактус

Този бодлив гост от субтропиците е истински страж на дома. На всички растения имащи бодли се приписва свойството да пазят дома от нечисти сили. Затова се смята, че кактусът е пазител на мира и спокойствието. Той трябва да се разположи "на пътя на тъмните сили" – до вратата или на прозореца. Кактусът поглъща компютърното излъчване, затова се препоръчва да се постави около монитора.

Циклама

Това цвете е получило названието миротворец. То помага за преодоляване на конфликтите, успокоява капризните деца. Цикламата помага на стопанина си да преодолее комплексите си, затвореност и излишна стеснителност. Дарява вяра в доброто и надежда на отчаяния.

Лимон

Този представител на семейството на цитрусовите влияе положително на настроението. Стопаните на дом, в който има лимон не страдат от депресия, нямат проблем с финансиите. И ако говорим не за мистичните, а за реалните свойства на лимона, то той отлично дезинфекцира въздуха в помещенията, убива микробите, ароматизира приятно помещението.

Традесканция

Счита се за най-проверено средство за прогонване на недоброжелатели. Това е цветето източник на радост и оптимизъм. Зарежда обитателите на дома с енергия, дарява ги с чувство за хумор и самоирония, пази от заболявания на горните дихателни пътища.

Азалия

Това красиво цвете създава около себе си положителна енергия. Действа благотворно на съпружеската любов, затова се подарява на младоженци. Помага да се намери правилното решение и да се решат спорни въпроси.

Теменужки

Теменужкете се приемат за символ на нежност, девственост и скромност, закрилят романтичната любов.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Цветя
Няма снимка

Хризантемата - кралицата на есента

Как да съчетаем хризантемата и от какво да я пазим С есента разцъфтяха пищни и цветни хризантемите. Няма как да пропуснем да си поговорим за тях, колкото и да са обсъждани.

Няма снимка

Самодивско цвете се засажда сега

Еритрониумът цъфти напролет Erythronium dens-canis е луковично растение, което расте в цялата страна предимно в широколистни гори до 1200 м надморска височина.

Няма снимка

Есенната циклама издържа на студ

Цената за грудка е около 5 лева   Цикламата е едно от най- продаваните растения през студените месеци. Малко хора, обаче знаят, че у нас един вид циклама расте в диво състояние.

Няма снимка

Грижи за лилиума, след като прецъфти

Лилиумите са толкова красиви и непретенциозни, че можете да ги отглеждате почти навсякъде. За препоръчване е да засадите луковиците в градината, но ако нямате и голяма саксия ще свърши работа.

Няма снимка

Кога е най-подходящо да се садят рози

Розата е най-познатото и разпространено цвете. Дали за украса в градината или в красив букет, тя си остава и най-търсеният цвят. Сортовете и вариатетите са неизброими,

Няма снимка

Какво е това цвете и как се отглежда?

Растението от снимката е вид сансевиера, а за да бъдем по- точни - Sansevieria trifasciata Сhahniit. Народното наименование е свекървин език. Сансевиерите са красиви растения с декоративни,

Още от Фермер
Няма снимка

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за директни доставки

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за 2018 г. по схемата на държавната помощ „Инвестиции за изграждане на търговски помещения и закупуване на търговско оборудване за земеделски стопани,

Няма снимка

Още 63 хил. лв. са отпуснати за компенсации от неблагоприятни климатични условия

Средствата ще бъдат изплатени на земеделските стопани до 22 октомври 2018 г. Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФ "Земеделие" по схемата на

Няма снимка

35 млн. лв. ще получат животновъди и овцевъди

Плащанията са за първи транш по схемите за преходна национална помощ Управителният съвет  на ДФ "Земеделие"-РА утвърди общ финансов ресурс до 35 335 830 лв.

Няма снимка

Непознат медонос се появи на пчелина?

Пчелар споделя на to-bee.blogspot.com: Опитах се да открия това растение с функцията на Google за търсене по изображения, но за жалост не даде резултат.

Няма снимка

Новото дръвче да е от близък разсадник

Ако ще засаждате ново дръвче, купете го от най-близкия разсадника. Задължително той трябва да е лицензиран. Така се гарантира произходът на дръвчетата, както и здравния им статус,

Няма снимка

Рекордна реколта от царевица в Украйна

В момента износът на царевица за ЕС от Украйна и Русия е доста незначителен. Въпреки това, ситуацията трябва да се промени бързо, поради рекордната украинска реколта - 2018.