Нова и полезна техника за фермерите предлага Ростселмаш

21 декември 2017 Агротехника 6     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Машините и технологиите бяха представени на Агритехника 2017 в Хановер

Агритехника 2017 протече под знака на екологията - централна тема бе "Зеленото бъдеще - умните технологии".

Оправдан е интересът към технологиите, които пестят ресурси и не вредят на околната среда и този девиз напълно отговаря на развойната политика на Ростселмаш. Целта е повишаване на добивите и качеството на обработваемата земя, минимизация на загубите, снижаване на негативното въздействие върху околната среда и разумно управление на селското стопанство. Само през настоящия сезон 2017/2018 Ростселмаш пуска на пазара 30 нови продукта като общото помежду им е поддържането на ново, умно селско стопанство.

Дистанционно следене на техниката и параметрите на работа, автоматизацията и интелектуализацията на техниката и точното земеделие са трите обединяващи направления за технологичните примери, които бяха демонстрирани на хановерското изложение. А какво ново от Ростселмаш?

Най-дългоочаквана бе премиерата на комбайна NOVA най-съвременният в света комбайн от компактния клас. NOVA е машина в клас 3, създадена за прибиране на зърно на неголеми площи със сложен релеф и нестандартни контури. Лек, бърз и маневрен, комбайнът е универсален и се агрегатира с разширен набор хедери за бяла жътва, бобови и окопни култури.

NOVA е комбайн с класическа система на вършитба, с плавна и икономична работа, осигурена от нестандартния вършачен барабан с диаметър 600 мм, снабден с уникален контрабарабан с обхват 154 градуса. Това решение осигурява плавна постоянна работа даже при високи добиви, като при това качеството на зърното е отлично. Всички възли на комбайна са унифицирани, а глобалната платформа осигурява надеждност и бърза подмяна на компонентите, както и възможност да се контролират много процеси и да се облекчи труда на оператора.

Редом до иновативния "мъник" се нареждат и по-производителните машини роторният TORUM 770 и вече

Известният RSM 161 който е любима "рожба" на същата глобална платформа.

RSM 161 вече промени представите на европейците за това, каква трябва да бъде производителността на комбайн с двубарабанна система на вършитба и на Агритехника успехът му да се затвърди още повече. Той е способен да ожъне до 20 000 дка различни култури в сезон, производителността му е около 40 тона в час, а при създаването на машината са вложени 22 патента. На самостоятелен стенд беше демонстрирана работата на уникалната система за очистване при RSM 161. 5D - очистването на зърното изглеждаше внушително: освен традиционните движения на сламотръсите, те могат да се движат и в трета равнина - диагонално, още 2 равнини осигурява вентилатора с променлива скорост на въртене в зависимост от наклона и отворите на ситата, които могат да се променят също в зависимост от наклона и обема на подаваната маса по особени нелинейни алгоритми.

През миналата година този комбайн предизвика голям интерес на европейските пазари поради съчетаването на високи технологии с относителна непретенциозност и оптимална стойност за придобиване.

TORUM 770 с 9-метров хедер бе друг интересен комбайн на изложението - машина за големи полета с високи добиви, способни да захранят напълно уникалния роторен вършачно-сепариращ апарат с въртящ се контрабарабан.

Новото поколение TORUM е с обновена електроника и е отличен избор за големи стопанства. Наличието на роторен комбайн в продуктовата гама на Ростселмаш задоволява напълно голям сегмент в търсенето на европейските пазари. Способността му да прибира широк спектър от култури, неговата простота, стабилност и техническо оборудване на високо ниво осигуряват голям интерес към "руския гигант". Европейските дилъри и клиенти са впечатлени от показателите му - над 45 тона зърно в час, над 20 000 дка за сезон.

Разбира се, машините на Ростселмаш прибират не само зърно.

Два принципно нови силажокомбайна също бяха представени на Агритехника 2017. RSM F 1300 - силажокомбайн от трети мощностен клас и RSM F 2650 - от пети мощностен клас, бяха един до друг, за да подчертаят своето сходство - идентичността на технологичното им устройство. И двете машини демонстрират новите съвременни тенденции в използването на оборудване за събиране на силаж. Машините се агрегатират с нови адаптери For Up 300 и Maize Header 750 и показват как Ростселмаш вижда развитието в отрасъла.

RSM F 1300 с двигател 330 к.с. работи с 4 различни големини на нарязване 4/7/10/14 мм и е снабден със система за бързо навесване и агрегатиране на хедери, с роторен подаващ апарат. RSM F 2650 е в средния пети мощностен клас и предлага набор от преимущества: дължина на частиците от 4 до 22 милиметра; универсална система за внасяне на консерванти, осигуряваща и влажността на масата и равномерността на разпределянето на консерванта в силоза; система за видеонаблюдение; улеснено агрегатиране и настройка на хедера. Машината разполага с голям арсенал от автоматизации - комбайнът се предлага със система автопилот, управление с GPS.

Техниката, представена в Хановер, е само част от продуктовата гама на компанията, показваща актуалните трендове в земеделския бизнес. Днес Ростселмаш осигурява селскостопански машини за целия комплекс от земеделски операции.

Ростселмаш не само прибира реколтата, но и обработва почвата, сее, внася добавки, подхранва, претоварва и обработва зърното.

Подробности за техниката и изгодни предсезонни предложения за поръчки на комбайни търсете при вносителя за България - Оптиком ООД.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Предимствата на автоматиката и безжичния обмен на данни

RAVEN TECHNOLOGIES е новият търговски партньор на “УНИВЕРСАЛ-НВГ” Американският лидер предлага иновативни технологични решения в областта на прецизното земеделие "Универсал-НВГ" ООД, гр.

Няма снимка

В Москва стартира световното изложение AGROSALON 2018

Организаторите очакват над 40 000 посетители тази година Технологична платформа за демонстрация на най-нови решения в аграрно-промишления комплекс Специално за в.

Няма снимка

Нова пръскачка Horsch Leeb за по-малки ферми

Horsch Leeb 4 AX разполага със същата технология, подобна на съществуващите версии LT и GS, но е с по-базова спецификация за по-малките ферми. Разположен точно под 4000 литра 4 LT,

Няма снимка

John Deere актуализира трактори 9R и 8R

За сезон 2019 John Deere обяви няколко актуализации за повишаване на производителността и промени за комфорта на оператора при тракторите си от сериите 9R и 8R.

Няма снимка

Премиум машини за царевицата, готови са и за точната сеитба

Екипът на фирма “Хелга” активно използва икономичната иновативна система от специални полиетиленови тунели за съхранение на зърното на полето, без да има нужда да се пази в силози Любомир

Няма снимка

Как да намалим разходите на гориво и смазочни материали

Професионални съвети, препоръки и тънкости за тяхното ефективно и рационално използване Не смесвайте безразборно масла от различен тип и марки, без да сте проучили дали са взаимозаменяеми Сп.

Още от Фермер
Няма снимка

Търговищки прасета с холандско качество

Таня Демирова с. Алваново, Търговищко Най-много им върви бизнесът на щастливите хора. Може би затова Милена Митова-Борисова е един изключително успешен млад агробизнесмен в сектор,

Няма снимка

Зрелостта влияе върху съхранението на плодовете

Много е важно плодовете да се прибират навреме, тъй като степента им на зрелост в момента на беритбата оказва влияние върху продължителността на съхранението им.

Няма снимка

На места в Източна България може да превали днес

От изток облачността ще се увеличава и по-късно след обяд в източните райони са възможни слаби превалявания.Такава е прогнозата на НИМХ към БАН, предаде БТА.

Няма снимка

Първи признаци за инсулт

Изследванията показват, че мозъчният кръвоизлив често изпраща предупредителни сигнали няколко часа или дори дни преди началото. Има така наречените “прекурсори” на инсулт,

Няма снимка

Противоречиви мнения за медосбора от облепиха

Повечето източници съобщават, че облепихата се опрашва от вятъра, а не от пчелите. Но един руски форум според пчелари пчелите посещават облепихата по време на цъфтеж, за да събират прашец,

Няма снимка

Здравната инспекция в Габрово предупреждава за Ку-треска по животните

Районната здравна инспекция (РЗИ) в Габрово предупреждава за усложнена епидемиологична обстановка в областта в следствие на регистрирани огнища на Ку-треска по животните, предава БНР.