Американските млекопроизводители преминават на биопроизводство

02 януари 2018 Животновъдство 0     
Няма снимка
 

Американските млекопроизводители масово преминават на биопроиводство. Ерик Шефър е шесто поколение говедовъд, съобщава Times Union. Семейството му е собственик на млечната ферма Sheffer’s Grassland Dairy в село Хусик Фолз (щата Ню Йорк) от 1774 г. И въпреки колосалния опит в традиционното млекопроизводство, предаван от поколение на поколение, Ерик решава да премине на биологично производство. Целият процес отнема 3 години, като едва през октомври 2017 г. му е издаден сертификат за биопроизводител.

Исках фермата ми да оцелее, казва 31-годишният млекопроизводител. Смятам, че ферма с такъв размер (225 млечни крави) и на такова място може да е конкурентоспособна на млечния пазар, казва Ерик Шефър. И допълва, че биомлякото съставлява една 5% от общия млечен обем, произвеждан в Щатите.

И допълва, че основната причина за прехода му към биопроизводство са все по-трудните условия за традиционните млекопроизводители. В същото време цените на биомлякото са значително по-високи, което е добре за производителя.

Но според прогнозите на Департамента по земеделие на САЩ през 2018 г. се очаква пренасищане и на пазара на биомлякото. Основни играчи на този пазар са многобройните биопроизводители от Средния запад на САЩ, с многобройно поголовие и обширни пасища.

Но Ерик Шафер не се притеснява за бизнеса си, защото е сключил доста изгоден договор за 5-годишна доставка с производителя на биомлека Stonyfield Yogurt.

Преходът към биопроизводство не беше много сложен, тъй като ние поначало отглеждаме кравите си пасищно и на практика не използваме хормони и антибиотици. За нас основното средство за производството беше тревата, а тя е основен елемент от органичното фермерство, обяснява Ерик Шефър.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

35 млн. лв. ще получат животновъди и овцевъди

Плащанията са за първи транш по схемите за преходна национална помощ Управителният съвет  на ДФ "Земеделие"-РА утвърди общ финансов ресурс до 35 335 830 лв.

Няма снимка

Търговищки прасета с холандско качество

Таня Демирова с. Алваново, Търговищко Най-много им върви бизнесът на щастливите хора. Може би затова Милена Митова-Борисова е един изключително успешен млад агробизнесмен в сектор,

Няма снимка

С 1% са намалели млечните ферми в света през 2017 г., но са увеличили производството си

По данни на IFCN (Международната мрежа за сравнение на земеделските стопанства, обединяваща изследователски партньори чрез задълбочен анализ на типичните системи за млекопроизводство в цял свят)

Няма снимка

Германските свиневъди още са европейски лидери

Въпреки стремителния растеж на производство на испанско свинско месо през последните години Германия си остава най-големият износител на свинско месо в ЕС и през 2018 г.

Няма снимка

1,4% ръст на европейското млекопроизводство въпреки сушата

Сухото лято не е оказало чак толкова силно влияние на европейското млекопроизводство, колко се очакваше, е оценката на аналитиците на USDEC (Американският млечен експортен съвет).

Няма снимка

Опаразитяването може да ви “изяде” приходите

В Германия за угояване на свине фермерът получава 130 евро, след разходите за фураж остават едва 7,50 евро, напомнят от Федерацията на ветеринарите в Европа (FVE) Жени Владинова Много производители

Още от Фермер
Няма снимка

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за директни доставки

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за 2018 г. по схемата на държавната помощ „Инвестиции за изграждане на търговски помещения и закупуване на търговско оборудване за земеделски стопани,

Няма снимка

Още 63 хил. лв. са отпуснати за компенсации от неблагоприятни климатични условия

Средствата ще бъдат изплатени на земеделските стопани до 22 октомври 2018 г. Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФ "Земеделие" по схемата на

Няма снимка

Непознат медонос се появи на пчелина?

Пчелар споделя на to-bee.blogspot.com: Опитах се да открия това растение с функцията на Google за търсене по изображения, но за жалост не даде резултат.

Няма снимка

Новото дръвче да е от близък разсадник

Ако ще засаждате ново дръвче, купете го от най-близкия разсадника. Задължително той трябва да е лицензиран. Така се гарантира произходът на дръвчетата, както и здравния им статус,

Няма снимка

Рекордна реколта от царевица в Украйна

В момента износът на царевица за ЕС от Украйна и Русия е доста незначителен. Въпреки това, ситуацията трябва да се промени бързо, поради рекордната украинска реколта - 2018.

Няма снимка

Лек спад на зърнените котировки в САЩ

Ръстът в цените на зърнените котировки в Чикаго, наблюдаван в понеделник, не продължи. Цените на соята, царевицата и пшеницата показват лек спад. Повишените котировки,