344 породи и над 2600 ценни животни за фермерите на изложение в Париж

05 януари 2018 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Това ще представи Международното аграрно изложение, което ще се проведе в Париж Експо от 24 февруари до 4 март и както научаваме ще бъде посетено и от немалко български земеделски производители и фирми.

Какво ще има в палатите на SIA 2018.

В сектора за животновъдство - едър рогат добитък, овце, свине, кози. Специална палата е посветена на конете, на отделни места ще бъдат новостите за растителни култури, зеленчукови градини.

Държавата домакин представя в отделна палата и 13-те френски региона, където ще има земеделски продукти и деликатеси от Бретан, Бургундия- Франш Конте, Гранд Ест, Ил дьо Франс, Корсика, Нова Аквитания, Нормандия, Оверн-Рона-Алпи, О дьо Франс, Окситания, Лоар, Прованс-Алпи-Лазурен бряг, Център - Вал дьо Лоар.

Представени ще бъдат услуги за селскостопанския сектор, горско стопанство, околна среда и енергия, двор с пернати животни, дигиталното "Земеделие 4.0", както и продукти от отвъдморските територии на Франция и земеделие, деликатеси и животни от цял свят, както и кучета и котки.

Ще се видят реномирани продукти от френската гастрономия - 5 249 продукта са фермерски, занаятчийски или индустриални и 16 799 ще бъдат видовете вина.

Животновъдите ще намерят най-доброто от генетиката при животните и най-високия клас селскостопански животни от Франция в областта на говеда, овце, свине, кози, коне, магарета, кучета, котки. Ще се видят 344 породи и над 2600 животни.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Няма особен оптимизъм за цените на слънчогледа

ЕС е пред рекорден внос на царевица, което обещава добри цени у нас Първите теренни данни от реколтирането на пролетниците в Северното полукълбо не са донесли съществени изменения в оценките на

Няма снимка

Днес избират млад фермер на Европа

Днес, по време на конгреса на младите фермери, ще бъде избран най-добрият в конкурса за фермер на Европа Днес/, по време на конгреса на младите фермери,

Няма снимка

Надяваме се на 150-160 хил. т грозде за вино

Трудната за стопаните година ще завърши с гроздобер до края на октомври Диана Ванчева Прекалено и силно шарена се оказа тази година за лозаро-винарския сектор.

Няма снимка

Шанс за българската царевица

Спад в производството и повишен внос в ЕС Алма Давидова Добрите новини тази есен за фермерите в България са не само чудесните добиви от царевица, но и гладният за тази фуражна култура европейски

Няма снимка

До 22 октомври приемат проектите от малките стопанства по 4.1.2

Каква земеделска техника може да се купува, обяснява Петя Куманова, зам.-главен директор в НССЗ Диана Ванчева Броени дни остават до края на кондидатстването по подмярка 4.1.

Няма снимка

Рекордна реколта от царевица в Украйна

В момента износът на царевица за ЕС от Украйна и Русия е доста незначителен. Въпреки това, ситуацията трябва да се промени бързо, поради рекордната украинска реколта - 2018.

Още от Фермер
Няма снимка

Евродепутатите от Комисията по заетостта искат да засилят правата на работниците

Нови правила за минималните права на работници, работещи на повикване, със заплащане чрез ваучери или през платформи като Uber и Deliveroo, бяха одобрени от Комисията по заетостта.

Няма снимка

От какво зависи образуването/отделянето на нектар

Събирането на нектар и преработката му в мед е една от основните дейности на пчелите. При това те се запасяват с хранителни запаси за собственото си съществуване и дават ценна стопанска продукция,

Няма снимка

България изпреварила по туризъм Кипър и Черна гора

Все по-голям става напоследък интересът към 4 и 5-звездните хотели в България, към луксозните ни туристически дестинации, заяви пред журналисти в Смолян заместник-министърът на туризма Любен Кънчев,

Няма снимка

Най-подходящото място за новото дръвче

Когато решавате какви нови дръвчета искате да засадите в градината, трябва да се съобразите и с изискванията им към факторите на средата. . Надморската височина и районът са определящи дали може да

Няма снимка

Помощ от 34 млн.евро за България, Гърция, Полша и Литва

За нашата страна са 2,2 млн. евро Подпомагането е от фонд "Солидарност" по предложение на Еврокомисията и е одобрено от Европарламента и Съвета заради природни бедствия през изминалата година.

Няма снимка

Започва смяна на водопроводната мрежа в 3 села в община Генерал Тошево

Договор с държавен фонд „Земеделие” за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на селата Спасово, Кардам и Люляково подписа кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров.