Пилешко филе с гъби и кашкавал в станиол

09 януари 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Това е оригинален начин да сготвите пиле с гъби и да сервирате в купички от домакинско фолио. Бързо, лесно и евтино. Насладете се на чудесното съчетание на вкусовете на сочно пиле с гъби покрито с хрупкава кашкавалена коричка.

Продукти: 300 г пилешко филе, 200 г пресни гъби, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 2 суп. лъж. заквасена сметана, 1 ч. лъж. джинджифил, 1 ч. лъж. сушен чесън, растително масло, сол и черен пипер на вкус, фолио

Приготвяне: От фолиото изрежете квадрати с размери 15/15 см. Сложете по два пласта станиол и с помощта на стъклена чаша оформете купичките. Леко огънете ръбовете.

Нарязаният наситно лук и филето, нарязано на малки парченца, се запържват в олиото в продължение на 5-7 минути.

Добавете подправките. Излишната мазнина се излива. Разпределете в купичките от фолиото. В същия тиган добавете масло и запържете за 2-3 минути нарязаните гъби. Добавете сол. Разпределете върху пилешкото месо. Прибавете заквасената сметана и покрийте с настърган кашкавдал.

Печете във фурната при 200°С в продължение на 10-12 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Класическа шарлота с ябълки и извара

Продукти: Френски кифлички или франзела (Количеството е в зависимост от размера, в който ще приготвяте сладкиша. По-добре е да вземете вчерашен хляб), 2-3 големи ябълки, 3 яйца, 1 чаша прясно мляко,

Няма снимка

Правила, за да приготвим патладжани на фурна

Сините домати са склад на полезни вещества! Патладжаните съдържат почти всички витамини и микроелементи, от които се нуждаем. За съжаление ние се сещаме по-рядко за тях.

Няма снимка

Салата от пиле и зелен грах

Вкусно и засищащо предястие, което бързо се приготвя и още по-бързо свършва. Продукти: 1 пилешко бутче, 3 яйца, 50 г грах от консерва, 3 суп. лъж. майонеза, 1 краставичка, 150 г твърд кашкавал,

Няма снимка

Консервирано грозде без захар

В собствен сок Зърната от прясно узряло сладко грозде трябва да изберете и добре да измиете. Премахнете всички клонки и повредени зърна и оставете водата да се

Няма снимка

Лесно домашно сладко на фурна

Бързо се прави, как става стъпка по стъпка Опитвали ли сте някога това гроздово сладко. Ако не, вие сте пропуснали много! Полезно, вкусно, лесно за приготвяне и съхранение,

Няма снимка

Месо със зеленчук в гювеч

Продукти: 300 г свинско (бут, шол), 2 домата, 1 патладжан, 1 чушка, 1 глава лук, 2 суп. лъж. олио, подправки за стек на вкус, сол Приготвяне: Месото се нарязва на кубчета.

Още от Фермер
Няма снимка

Търговищки прасета с холандско качество

Таня Демирова с. Алваново, Търговищко Най-много им върви бизнесът на щастливите хора. Може би затова Милена Митова-Борисова е един изключително успешен млад агробизнесмен в сектор,

Няма снимка

Зрелостта влияе върху съхранението на плодовете

Много е важно плодовете да се прибират навреме, тъй като степента им на зрелост в момента на беритбата оказва влияние върху продължителността на съхранението им.

Няма снимка

На места в Източна България може да превали днес

От изток облачността ще се увеличава и по-късно след обяд в източните райони са възможни слаби превалявания.Такава е прогнозата на НИМХ към БАН, предаде БТА.

Няма снимка

Първи признаци за инсулт

Изследванията показват, че мозъчният кръвоизлив често изпраща предупредителни сигнали няколко часа или дори дни преди началото. Има така наречените “прекурсори” на инсулт,

Няма снимка

Противоречиви мнения за медосбора от облепиха

Повечето източници съобщават, че облепихата се опрашва от вятъра, а не от пчелите. Но един руски форум според пчелари пчелите посещават облепихата по време на цъфтеж, за да събират прашец,

Няма снимка

Здравната инспекция в Габрово предупреждава за Ку-треска по животните

Районната здравна инспекция (РЗИ) в Габрово предупреждава за усложнена епидемиологична обстановка в областта в следствие на регистрирани огнища на Ку-треска по животните, предава БНР.