Подготвяйте разсадите за ранно полско производство

12 януари 2018 Зеленчуци 0     
Няма снимка
 

Производството на ранните разсади започва още през януари.

За малката градина или вила разсадите обикновено се отглеждат при домашни условия на подходящи прозорци в отопляеми помещения.

За да прецените най-точно кога да засеете семената за ранно полско производство, трябва да знаете някой подробности:

. Различните култури изискват различно време, за да се произведе разсад от тях.

. Кога настъпва най-благоприятният срок за засаждане на открито на разсадите във вашия регион.

. Разсадът се засажда на точно определена възраст. Ето каква е при основните зеленчукови култури:

- домати - около 70-75 дни;

- пипер - 75-85 дни

- патладжана - 75-85 дни.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Зеленчуци
Няма снимка

Сеитба на моркови

Любителите могат да се направят предзимна сеитба на моркови. Засяването продължава продължителен период от време – от средата на октомври до началото на декември.

Няма снимка

Сезонно в лехата

 . Приключва сеитбата на спанака. . Продължава сеитбата на лука и чесъна за зелено, а също така и на репичките. . Ако растенията са пораснали, започва разсаждането на салатата и марулята,

Няма снимка

Прибиране на късно зеле

Ориентировъчно късното зеле се прибира след падане на първите есенни слани. Това може да стане на няколко пъти, в зависимост от приложението му. Препоръчително е прибирането да приключи преди

Няма снимка

Спанакът се подхранва с амониев нитрат

Ако в края на лятото сте засели спанак, растенията вече са поникнали. За да получите добре реколта, трябва да полагате съответните грижи - разрохкване на почвата, плевене, поливане и торене.

Няма снимка

Брюкселското зеле набира почитатели

Брюкселското зеле се отличава с малките си зелчета, които са разположени като грозд по стъблото. То е сравнително нова зеленчукова култура за нашите градинари,

Няма снимка

Цъфтящите зеленчуци се берат, когато формират глави

Цветно зеле След като карфиолът се оформи добре и достигне оптимална големина е готов за прибиране. В зависимост от сорта главата е с размери от 300 грама до 2-3 килограма.

Още от Фермер
Няма снимка

Търговищки прасета с холандско качество

Таня Демирова с. Алваново, Търговищко Най-много им върви бизнесът на щастливите хора. Може би затова Милена Митова-Борисова е един изключително успешен млад агробизнесмен в сектор,

Няма снимка

Зрелостта влияе върху съхранението на плодовете

Много е важно плодовете да се прибират навреме, тъй като степента им на зрелост в момента на беритбата оказва влияние върху продължителността на съхранението им.

Няма снимка

На места в Източна България може да превали днес

От изток облачността ще се увеличава и по-късно след обяд в източните райони са възможни слаби превалявания.Такава е прогнозата на НИМХ към БАН, предаде БТА.

Няма снимка

Първи признаци за инсулт

Изследванията показват, че мозъчният кръвоизлив често изпраща предупредителни сигнали няколко часа или дори дни преди началото. Има така наречените “прекурсори” на инсулт,

Няма снимка

Противоречиви мнения за медосбора от облепиха

Повечето източници съобщават, че облепихата се опрашва от вятъра, а не от пчелите. Но един руски форум според пчелари пчелите посещават облепихата по време на цъфтеж, за да събират прашец,

Няма снимка

Здравната инспекция в Габрово предупреждава за Ку-треска по животните

Районната здравна инспекция (РЗИ) в Габрово предупреждава за усложнена епидемиологична обстановка в областта в следствие на регистрирани огнища на Ку-треска по животните, предава БНР.