Колко години реално може да оцелее у дома бялото и червеното вино

12 януари 2018 В лозята и под асмата / Полезни съвети 0     
Няма снимка
1 2
 

Бутилките е добре да се съхраняват хоризонтално заредени в стилажи - това е важно, за да не поемат въздух.

Ако някои имат теч, това лесно се установява и виното може да се прехвърли в друга бутилка или да се консумира.

При съхранението помещението ви трябва да бъде без пряка слънчева светлина и да има температура до 20 градуса.

Затворените с тапа стъклени бутилки могат и да се парафинират за по-сигурно.

При съхранение в продължение на години, трябва да се знае, че бялото вино може да се съхранява от 1 до 3 години докато червеното в зависимост от плътността му и алкохолното съдържание може да се съхранява от 10 до 20 и малко повече години.

Не трябва да се боите от утайката на дъното на бутилката.

Тя е естествена при стареенето, защото виното е жив организъм и протичат химични процеси, които до определен момент са благоприятни за качеството на напитката.

Но след много продължително отлежаване вече може да започнат и нежелани процеси на деградация, които да влошат качеството. Тогава цветът на червеното вино става ръждиво кафяв и част от багрилната материя пада като утайка - от това виното става по-светло на цвят.

Затова е добре при подходящи случаи да отваряте по една бутилка вино, като внимателно го разделяте от утайката и проследявате промяната на вкусовите му качества.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята и под асмата / Полезни съвети
Няма снимка

Коe устройство как ще напоява

Когато става дума за твърде разпространените разпръсквачи Кръговият разпръсквач за двора например може да напоява различни по големина площи с кръгла форма,

Няма снимка

Евтино се полива с дъждовна вода

* Ако се прибавят цистерна и помпа, ефектът е голям и икономията е налице Всичко в двора се нуждае от различни количества вода според сорта и сезона.

Няма снимка

Вино без алкохол

* Как да се направи, пита Ваня Костадинова от Варна Основно изискване при приготвяне на сладко (безалкохолно) вино в домашни условия е да не се допуска заферментиране на сока (мъстта).

Няма снимка

Коя лозичка е качествената

* Когато я купувате - гледайте 5 неща Наши читатели попитаха какви са гаранциите при покупката на вкоренени лози от пазара - как да разберат дали те са качествени или не.

Няма снимка

Нейно величество бъчвата има място и в двора ви

Тя върши работа за сто неща в лятната къща и градината, как се обработва - питат читатели От бъчвата, която сте решили да свалите от сцената на винарството,

Няма снимка

Кейк с грозде

Лек десерт, който се приготвя за ,10 минути Искате ли да получите лек и въздушен десерт с гроздето от двора. Набавете си пудра захар - 80 грама, масло - 120 грама, 3 яйца, брашно - 150 грама,

Още от Фермер
Няма снимка

Евродепутатите от Комисията по заетостта искат да засилят правата на работниците

Нови правила за минималните права на работници, работещи на повикване, със заплащане чрез ваучери или през платформи като Uber и Deliveroo, бяха одобрени от Комисията по заетостта.

Няма снимка

От какво зависи образуването/отделянето на нектар

Събирането на нектар и преработката му в мед е една от основните дейности на пчелите. При това те се запасяват с хранителни запаси за собственото си съществуване и дават ценна стопанска продукция,

Няма снимка

България изпреварила по туризъм Кипър и Черна гора

Все по-голям става напоследък интересът към 4 и 5-звездните хотели в България, към луксозните ни туристически дестинации, заяви пред журналисти в Смолян заместник-министърът на туризма Любен Кънчев,

Няма снимка

Най-подходящото място за новото дръвче

Когато решавате какви нови дръвчета искате да засадите в градината, трябва да се съобразите и с изискванията им към факторите на средата. . Надморската височина и районът са определящи дали може да

Няма снимка

Помощ от 34 млн.евро за България, Гърция, Полша и Литва

За нашата страна са 2,2 млн. евро Подпомагането е от фонд "Солидарност" по предложение на Еврокомисията и е одобрено от Европарламента и Съвета заради природни бедствия през изминалата година.

Няма снимка

Започва смяна на водопроводната мрежа в 3 села в община Генерал Тошево

Договор с държавен фонд „Земеделие” за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на селата Спасово, Кардам и Люляково подписа кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров.