Износът ни за ЕС с 10.9 % повече през януари - октомври 2017 г.

12 януари 2018 Новини 0     
Няма снимка
 

През периода януари - октомври 2017 г. износът на България за ЕС се увеличава с 10.9 на сто спрямо същия период на 2016 г. и е на стойност 28 769.3 млн. лева, показват предварителни данни на Националния статистически институт. През октомври 2017 г. износът за ЕС нараства с 11.2 на сто спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 3 226.5 млн. лева.

Вносът на България от ЕС през периода януари - октомври се увеличава с 10.9 на сто спрямо същия период на 2016 г. и е на стойност 30 838.7 млн. лв. по цени CIF. Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Германия, Италия, Румъния, Испания и Гърция.

През октомври 2017 г. вносът на България от държавите - членки на ЕС, нараства с 9.5 на сто спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 3 560.6 млн. лева.

Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с ЕС за периода януари - октомври 2017 г. е отрицателно и е на стойност 2 069.4 млн. лева. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото също е отрицателно и е в размер на 183.5 млн. лева.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Новини
Няма снимка

На места в Източна България може да превали днес

От изток облачността ще се увеличава и по-късно след обяд в източните райони са възможни слаби превалявания.Такава е прогнозата на НИМХ към БАН, предаде БТА.

Няма снимка

Здравната инспекция в Габрово предупреждава за Ку-треска по животните

Районната здравна инспекция (РЗИ) в Габрово предупреждава за усложнена епидемиологична обстановка в областта в следствие на регистрирани огнища на Ку-треска по животните, предава БНР.

Няма снимка

Очаква се недостиг на бира в света поради глобалното затопляне

Поради глобалното затопляне предлагането на бира на световния пазар може да падне с 16% - това е сравнимо с потреблението на пенливата напитка в Съединените щати.

Няма снимка

Нено Димов и Петя Аврамова подписаха договор по ОПОС за рисковите свлачища

Министрите на околната среда и водите Нено Димов и на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова подписаха договор за превантивни дейности в регистрирани свлачищни райони.

Няма снимка

Хоби и здраве – акцент на есенните изложби в Пловдив

Много атракции и новости ще предложат есенните изложби в Международен панаир Пловдив, които стартират на 17 октомври. Любителите на градинарството, филателията и колекционерството, кинологията,

Няма снимка

ЕК започва спешен одит на ситуацията с африканската чума по свинете в Румъния

Европейската комисия съобщи, че започва този месец спешен одит за еволюцията на африканската чума по свинете в Румъния в контекста на бързото разпространение на вируса в лични стопанства и свинеферми

Още от Фермер
Няма снимка

Търговищки прасета с холандско качество

Таня Демирова с. Алваново, Търговищко Най-много им върви бизнесът на щастливите хора. Може би затова Милена Митова-Борисова е един изключително успешен млад агробизнесмен в сектор,

Няма снимка

Зрелостта влияе върху съхранението на плодовете

Много е важно плодовете да се прибират навреме, тъй като степента им на зрелост в момента на беритбата оказва влияние върху продължителността на съхранението им.

Няма снимка

Първи признаци за инсулт

Изследванията показват, че мозъчният кръвоизлив често изпраща предупредителни сигнали няколко часа или дори дни преди началото. Има така наречените “прекурсори” на инсулт,

Няма снимка

Противоречиви мнения за медосбора от облепиха

Повечето източници съобщават, че облепихата се опрашва от вятъра, а не от пчелите. Но един руски форум според пчелари пчелите посещават облепихата по време на цъфтеж, за да събират прашец,

Няма снимка

Класическа шарлота с ябълки и извара

Продукти: Френски кифлички или франзела (Количеството е в зависимост от размера, в който ще приготвяте сладкиша. По-добре е да вземете вчерашен хляб), 2-3 големи ябълки, 3 яйца, 1 чаша прясно мляко,

Няма снимка

Видео показва как да стържем кашкавал по-лесно

Според видеоклипче, пуснато в социалните мрежи, ние цял живот сме настъргвали кашкавала неправилно, като държим рендето вертикално, пише в. "Метро", цитиран от БТА.