Какво знаем и какво не за видовете лук

10 февруари 2018 Кулинария / Полезни съвети 0     
Няма снимка
 

Повечето от нас неправилно избират сорта за готвене

Сортовете лук са толкова много, че никак не е чудно и да се объркаш! И ако избереш грешния лук кулинарният ти шедьовър може да се превърне в ястие, което е трудно за преглъщане, предупреждава Рantry Сooker. Сега ще ви кажем за плюсовете и минусите на най-разпространените видове от този зеленчук и кой за какво ястие подхожда.

Жълт лук

Плюсове: Евтин и достъпен през цялата година.

Недостатъци: Няма.

Приложение: Този лук е подходящ за почти всичко. Започвайки с супи и завършвайки със салати, жълтият лук има превъзходен вкус! Сортът е подходящ за карамелизиране, тъй като съдържа много захари

Червен лук

Плюсове: Изразен пикантен вкус в суров вид.

Недостатъци: Не е подходящ за карамелизиране и продължителна термична обработка.

Приложение: Този лук е много подходящ за салатите. Много вкусен става и печен! Подходящ е като гарнитура на бургери и сандвичи - когато имате нужда от суров лук, използвайте именно този сорт!

Сладък лук

Плюсове: Мек вкус в сурова форма, отлично подхожда за много рецепти.

Недостатъци: Не може продължително да се съхранява.

Приложение: Подходящ е за много и различни рецепти. Сладкият вкус е чудесен и в сурова и варена форма. Перфектно се съчетава с домати и картофи!

Бял лук

Плюсове: Лют пикантен вкус и универсалност при готвенето.

Недостатъци: Тънка люспа и предизвиква обилно сълзене.

Приложение: Белият лук е неразделна част от латиноамериканската кухня! Може да се използва при приготвянето на салса, гуакамоле, такос или нещо подобно. На фона на неговия остър вкус най-добре ще изпъкнат меките аромати. Също така белият лук е подходящ за пица.

Бонус: Шалот

Плюсове: Мек вкус с нотка вкус на чесън.

Недостатъци: Скъп!

Приложение: Използвайте за украсяване на празнични ястия или в ястия от азиатска кухня. Тънко нарязан шалотът е отлична гарнитура за печено и пилешко месо.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария / Полезни съвети
Няма снимка

Видео показва как да стържем кашкавал по-лесно

Според видеоклипче, пуснато в социалните мрежи, ние цял живот сме настъргвали кашкавала неправилно, като държим рендето вертикално, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Няма снимка

Съхранение на плодове във фризера

Подходящи за замразяване са добре узрели, но не презрели плодове. Препоръчително е ягодоплодните видове - ягоди, малини, къпини, боровинки, касис и други,

Няма снимка

Как да изсушим смокини?

Сушенето на смокини става по два начина - на слънце или във фурна (пещ). Почистените смокини се нареждат цели върху мрежеста рамка, застлана с хартия или някаква материя и се слагат на слънце.

Няма снимка

Как да почистим лесно месингови предмети

Месингът се използва често като материал за бижута, аксесоари, архитектурни елементи и украшения за дома. Напоследък ретро и винтидж стиловете превзеха модните тенденции и месингът се завърна.

Няма снимка

Макаронени трикове

При приготвянето на паста има тънкости, които е добре да се спазват Макароните сами по себе си са вкусни. Достатъчно е леко да се поръсят със зехтин.

Няма снимка

Печени кюфтета в бекон

Продукти: 600 г кайма, 1 мини-франзела или 2-3 филии хляб, 2 глави лук, 1 чаена чаша прясно мляко, сол и черен пипер на вкус, 100 г кашкавал, 200 г бекон, растително масло за пърженето,

Още от Фермер
Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.

Няма снимка

Австралийските козевъди намаляват поголовието

Австралия е най-големият износител на козе месо в света. Но износът на живи кози е намалял от 88 897 глави през 2014-2015 г. до 16 578 глави през миналата финансова година,

Няма снимка

Как да съхраните гранулите за котката

В запечатани опаковки годността е 1-1,5 година Започваме с предупреждение - внимавайте да не дадете мухлясала суха храна! Когато се съхранява неправилно, това често се случва.

Няма снимка

Идват още облаци, дъжд и сняг

През следващото денонощие, под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг.