Вкусни суджуци от прасето

06 март 2018 Кулинария / Полезни съвети 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Припомняме домашна рецепта

Изискване: Месото трябва да е без тлъстини.

За 10 кг суджук ще ви трябват 3,5 кг кайма от телешки шол, 3,5 кг кайма от свинско гръдно месо, 3 кг кайма от свински бут, тънки свински черва, 220 г сол, 55 г кимион, 45 г червен пипер,15 г черен пипер , 10 г чубрица, 10 г селитра.

Начин на приготвяне

Оставете трите вида месо да престоят една нощ на студено. На другия ден ги смелете и смесете трите вида кайма. Подправете със солта, червения пипер, кимиона, чубрицата и селитрата. Омесете добре с ръце. После оставете да престои няколко часа в хладилник.

Следваща стъпка - почистете добре червата

Нарежете ги на парчета, дълги по 15 см. Завържете единия им край.

Махнете решетката и ножовете на месомелачката и на тяхно място сложете фуния. Пълнете червата с месо бавно и много сбито. Завържете и другия край.

Може да сварите за 15 минути суджучетата или след като ги цепнете на няколко места, да ги запечете на скара и ги свържете така, че да получите подкова.

И накрая 

закачете ги да съхнат

и след едно денонощие ги надупчете с игла. След това ги наредете между две дървени плоскости и ги затиснете с нещо тежко. Оставете ги така 48 часа на проветриво място. След 2-3 дни разточете с точилка. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария / Полезни съвети
Няма снимка

Майонеза или майонезен сос

Как да изберем натурален и качествен продукт Ако искате да купите качествена майонеза, задължително трябва да обърнете внимание на това, което пише на етикета

Няма снимка

Какви продукти можете да замразявате във фризера

Във фризер може да се замразяват не само с месо, риба и горски плодове. Има много продукти, които могат да бъдат замразени, без от това да страда качеството или вкусът им.

Няма снимка

Какво можем да приготвим от старо кисело мляко?

Ако в хладилника откриете кисело млако или айрян, които са остарели, не бързайте да го изхвърляте. Разбира се, не трябва да го ядете или пиете, но спокойно можете да го използвате за приготвянето на

Няма снимка

Как да различим телешко от говеждо месо

В менюто на всеки, който се грижи за здравето си, присъства телешкото. Месото е богато на белтъчини, витамини от група В, цинк и желязо. То е много по-полезно от по-мазното свинско.

Няма снимка

Целина в саксия

Целината може спокойно да се отнесе към лечебните растения. Благодарение на уникалния си състав тя помага при редица заболявания. Ароматните, изненадващо сочни и вкусни листа лесно се превръщат в

Няма снимка

Видео показва как да стържем кашкавал по-лесно

Според видеоклипче, пуснато в социалните мрежи, ние цял живот сме настъргвали кашкавала неправилно, като държим рендето вертикално, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Още от Фермер
Няма снимка

Защо пак отложиха закона за земята

Диана Ванчева Новият закон за земята, който трябваше този път да поеме за обсъждания в парламента, обединявайки цялото поземлено законодателство, отново е отложен

Няма снимка

По 5 лв. от продажбата на жива елхичка в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

МЗХГ стартира благотворителна под надслов „Посади надежда" Министерство на земеделието, храните и горите обяви днес старта на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов

Няма снимка

Още един вариант за подхранване: Питка от пчелен мед, обвита с гъста марля

Трябва ви 1 кг пчелен мед (от здрави семейства), който се обвива в гъста марля и се полага върху рамките над кълбото. След приключване на зимния период – края на февруари (за Южна България) и средата

Няма снимка

Индонезия остава нетен вносител на мед

Вносът на този продукт е 10 пъти по-висок по стойност и обем от износа. Според ФАО за година  Индонезия е внесла 2,2 хиляди тона мед за 8,3 милиона долара и е изнесла 207 тона за 2

Няма снимка

Осигурете съставките на почвата за разсадите

Още през януари най-нетърпеливите градинари ще започнат подготовката по производството на разсад в домашни условия. Наред с важното условие да си осигурите качествени семена

Няма снимка

Предзимни сеитби на студоустойчиви зеленчуци

Застудяването ще държи посевите в относителен покой Дукена Жолева, агрометеоролог Настъпилото застудяване в началото на декември, с превалявания от сняг и отрицателни минимални температури (Кнежа -