Лазаня от макарони

18 май 2018 Кулинария 1 81504
Няма снимка
 

Продукти: 250-300 г макарони, 500 г кайма, 1-2 глави лук, 3-4 супени лъжици доматен сос, 500 мл прясно мляко, 2-2,5 суп. лъж. масло, 1,5-2 суп. лъж. брашно, около 100 г кашкавал, олио за пържене, сухи подправки на вкус, сол на вкус

Приготвяне: В олиото запържете ситно нарязания лук и посолете. Добавете каймата и добре разбъркайте.

Поръсете с предпочитаните от вас подправки и задушете. Прибавете доматения сос и продължете задушаването до готовност.

За белия сос запържете леко брашното в масло. Внимателно, на порции, прибавете прясното мляко като непрекъснато бъркате, за да не стане на бучки. Посолете на вкус и поръсете с мляно индийско орехче. Варете, без да спирата да бъркато, докато кипне и се сгъсти.

Кашкавалът се настъргва или се нарязва на дребно. Макароните се сваряват до готовност или полуготовност. Подготвената форма за печене се намазва с малко мазнина. Ако искате, можете да използвате фолио.

Започваме "сглобяването" на лазанята: слой макарони, кашкавал, бял сос, доматен сос с каймата, макарони, кашкавал, бял сос, кайма, макарони, бял сос... Завършете с настърган кашкавал.

Запечете лазанята в предварително загрята до 180 градуса фурна за около час. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнени зеленчуци

5 интересни рецепти за вашата трапеза Който поне веднъж е опитал да приготви запечени пълнени зеленчуци, със сигурност се е влюбил в тях. Лятото е най-добрият сезон да си приготвите тези вкусни ястия

Няма снимка

Здравословни салати с поширано яйце

Ако обичате яйца или просто искате да приготвите и опитате нещо ново и различно, направете си интересна и апетитна салата с поширани яйца. Как? Предлагаме готини рецепти! Какво е „поширано“ яйце

Няма снимка

Салата от тиквички

Пригответе си няколко буркана за зимата и няма да съжалявате. Докато тиквичките все още са в изобилие, ви препоръчваме страхотната рецепта за приготвянето им за зимата

Няма снимка

Чеснова паста за зимата

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки

Няма снимка

Ястия от останало печено месо

Какво можем да приготвим от пилешкото в хладилника  Пилешкото месо е здравословен и засищащ продукт, който често присъства в много кулинарни рецепти. Ако в хладилника ви е останала порция печено месо

Няма снимка

Лятна супа с прясно мляко и варено яйце

Много вкусна и лека зеленчукова супа. Тя ще се хареса както на възрастни, така и на малки деца. Гъстотата на супата може да се регулира по ваш вкус, например като добавите малко повече зеленчуци

Още от Фермер
Няма снимка

Защо козето сирене е с шупли?

Каква е причината, иска да разбере нашата читателка Надка Стоянова от Шумен. Съветите са от друг наш читател – Славчо Расков от с. Дружево, който от години гледа кози и си произвежда сирене

Няма снимка

Бордолезовият разтвор – как да го прилагате

Бордолезовият разтвор е сред препаратите, които много често се използват в любителските градини. Все още обаче той не винаги се приготвя правилно. Понякога листата и стъблата на зеленчуците изглеждат

Няма снимка

Колко да поливате различните видове зеленчуци

* По време на плододаването е важно доматите и пиперът да се напояват всяка седмица, разбира се, ако не вали дъжд. Доматите, колкото по-често се поливат, толкова по-бързо зреят

Няма снимка

Утре ще има валежи в Западна и Централна България, по Черноморието - слънце

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за август. През нощта в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има

Няма снимка

Трябва ли да се загърля дръжковата целина?

Въпросът е на Здравка Стоянова, която за първи път отглежда такъв вид целина. Не е съвсем загърляне, казваме на читателката. По-точно е да се каже, че дръжковата целина се избелва

Няма снимка

Умен плод казва как е третиран

SmAvo използва интелигентна сензорна платформа за количествено определяне на щетите по авокадо от овощната градина до опаковката Грубата обработка на продукцията по време на и след прибиране на