Салата от домати и маслини със зехтин

30 май 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Настърган зеленчук се смесва със зехтина

Необходими продукти: 2 домата, 5-6 едри маслини, супена лъжица зехтин, лимонов сок, магданоз, сол.

Начин на приготвяне: Доматите се измиват и почистват, единият се настъргва на ренде, посолява се и се разбърква със зехтина.

Другият домат се нарязва на филийки. В чиния за сервиране се поставя малко нарязан магданоз, върху него се нареждат филийките домат и се поливат със соса.

Преди поднасянето салатата се поръсва със ситно нарязан магданоз и се украсява с почистените от костилките маслини, нарязани на кръгчета. Поръсва се със сока на лимона.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки бутчета с моцарела на фурна

Това са сочни пилешки бутчета, приготвени във фурната с ароматна коричка и много вкусна плънка. Продукти: 5-6 бутчета, 50 г моцарела, 1-2 домата, 1 ч. л. мед, 1 ч. лъжица горчица, 1 суп.

Няма снимка

Вкусна туршия от кисели ябълки и малко шипки

Тази година бе много богата на ябълки. Някои стопани дори казват, че се чудят какво да ги правят. Наш читател сподели една много стара и рядка рецепта, по която още дядо му е правил вкусна туршия.

Няма снимка

Вкусни и полезни

Най-добре е да консумираме ябълките в прясно състояние. Но, за да ги съхраним правилно, ни трябват здрави плодове. Трябва да се наредят в щайги на 1 или 2 реда, като всяка е обвита с хартия.

Няма снимка

Кюфтета от карфиол с кашкавал

Искате да приготвите нещо вкусно, лесни и необичайно. Тези карфиолени кюфтета са точно това, което търсите. Продукти: 200 г карфиол, 50 г твърд кашкавал, 1 яйце, 3 супени лъж. брашно, 3 суп. лъж.

Няма снимка

Сладкиш със сини сливи

Сладкишът със сини сливи ще освежи есенните дъждовни дни. С него можете да почерпите приятелките или да поглезите фамилията. Продукти: 1 кг сини сливи, 270 г брашно, 240 г масло, 150 г захар, 4 яйца,

Няма снимка

Вкусен сок от тиква

Без пастьоризация Предварително подготвената тиква се пропуска през сокоизстисквачка. На всеки литър сок се добавят по 5 суп. лъж. захар. Поставя се на котлона и се загрява до 90 градуса.

Още от Фермер
Няма снимка

Мановият мед превъзхожда 8 пъти нектарния по съдържание на минерали

Впечатляващо е високото съдържание на калий – повече в сравнение с нектарния мед, заради което в много страни от Западна Европа ценят мановия като компонент в лечебното хранене, уточняват от myfood.

Няма снимка

Преддиабет - знаем ли всичко за него

Преддиабетът е състояние, при което е налице трайно повишение на кръвната захар, но недостатъчно, за да бъде определено като диабет. Затова се разглежда като преходно между нормалното метаболитно

Няма снимка

Австралийци намират шевни игли в плодовете

Служителката на ABC News Breakfast Клеър Бонзер открила игла в круша. "Аз просто дъвчех крушата, случайно погледнах надолу преди следващата хапка и видях иглата", разказва Клеър.

Няма снимка

Температурите се понижават още, максималните - до 6 градуса

През следващото денонощие над страната ще остане предимно облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има през нощта и утре до обяд над Западна България.

Няма снимка

Ако засаждате дръвче, имайте предвид

. Повечето овощни видове предпочитат добре огрявани от слънцето места, които са добре защитени от ветровете. . Най-ниските и затворени места не са подходящи за засаждане на овощни дръвчета. .

Няма снимка

Министър Порожанов: Основната цел е поддържане на конкурентоспособен и устойчив отрасъл

„Основната цел за всички нас е поддържане на конкурентоспособен и устойчив отрасъл, с баланс между опазването на околната среда, икономическия растеж и социалната отговорност,