Сочно ястие от пилешки гърди

01 юни 2018 Кулинария 1     
Няма снимка
 

Който го опита ще поиска допълнително

В последно време все по-често се налага да прибягваме до пилешкото месо - хем е месо, хем цената му не гони космическите стойности на свинско, телешко и агне.

Когато ви омръзне традиционното печено или варено пиле, можете да опитате тази несложна, но затова пък много вкусна рецепта.

Някои предпочитат пилешкото заради ниската калоричност. За други, напротив, бялото месо е прекалено сухо. Днес ще задоволим всички желания.

Продукти: 1 кг пилешко филе, 5 картофа, 3 домата, 200 мл прясно мляко, 2 глави лук, 2 яйца, 200 г кашкавал, 3 суп. лъжици сметана, 3 скилидки чесън, 2 суп. лъж. олио, сол, черен пипер и зелени подправки на вкус, станиолени форми за печене.

Приготвяне: Филето се реже на кубчета. Залейте го с прясното мляко и оставете го в хладилника да се маринова за около час. Така филето ще остане меко и сочно. Металните формички се намазват с олиото и се подреждат върху тавата на фурната.

Картофите се обелват и се нарязват на тънки филии. Разпределете ги на дъното на формичките. Посолете и поръсете с черен пипер. По същия начин постъпваме и с лука. Най-отгоре разпределяме месото, което също е посолено и поръсено с черен пипер. Разбийте яйцата и сметаната и с получената смес полейте месото. Следват доматите, които също са нарязани на филии, смачканият чесън и настърганият кашкавал.

Фурната се загрява до 180 градуса. Ястието се пече около 40 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки бутчета с моцарела на фурна

Това са сочни пилешки бутчета, приготвени във фурната с ароматна коричка и много вкусна плънка. Продукти: 5-6 бутчета, 50 г моцарела, 1-2 домата, 1 ч. л. мед, 1 ч. лъжица горчица, 1 суп.

Няма снимка

Вкусна туршия от кисели ябълки и малко шипки

Тази година бе много богата на ябълки. Някои стопани дори казват, че се чудят какво да ги правят. Наш читател сподели една много стара и рядка рецепта, по която още дядо му е правил вкусна туршия.

Няма снимка

Вкусни и полезни

Най-добре е да консумираме ябълките в прясно състояние. Но, за да ги съхраним правилно, ни трябват здрави плодове. Трябва да се наредят в щайги на 1 или 2 реда, като всяка е обвита с хартия.

Няма снимка

Кюфтета от карфиол с кашкавал

Искате да приготвите нещо вкусно, лесни и необичайно. Тези карфиолени кюфтета са точно това, което търсите. Продукти: 200 г карфиол, 50 г твърд кашкавал, 1 яйце, 3 супени лъж. брашно, 3 суп. лъж.

Няма снимка

Сладкиш със сини сливи

Сладкишът със сини сливи ще освежи есенните дъждовни дни. С него можете да почерпите приятелките или да поглезите фамилията. Продукти: 1 кг сини сливи, 270 г брашно, 240 г масло, 150 г захар, 4 яйца,

Няма снимка

Вкусен сок от тиква

Без пастьоризация Предварително подготвената тиква се пропуска през сокоизстисквачка. На всеки литър сок се добавят по 5 суп. лъж. захар. Поставя се на котлона и се загрява до 90 градуса.

Още от Фермер
Няма снимка

Грижи за инвентара в края на сезона

Инструментите се почистват и прибират В момента работата в зеленчуковата градина е съсредоточена върху почистването на зеленчуковите лехи, торенето и обработката на почвата.

Няма снимка

Дъжд, на места и сняг, с облаци днес

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, предаде БТА.

Няма снимка

Не пропускайте първото претакане на виното

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.