Зеленчуково предястие с патладжани и домати

08 юни 2018 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 2-3 патладжана, 3-4 домата, 2 скилидки чесън, пресен магданоз, майонеза, сол, олио или зехтин

Приготвяне: Патладжаните се измиват, подсушават и нарязват на кръгчета. Подреждат се в купа на редове, като всеки ред се посолява добре. Изчаква се 30 минути и отделилият се черен горчив сок се излива. Запържват се от двете страни в тиган с олио до златисто. Извадете върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина и ги оставете да поизстинат.

Майонезата се смесва със ситно нарязания чесън.

Върху чиния за сервиране подредете кръгчетата патладжан и ги намажете с чесновата майонеза. Отгоре наредете парченца от домата (ако доматите са дребни, можете и тях, както патладжана, да нарежете на кръгчета). Намажете отгоре с майонеза и поръсете със ситно нарязания магданоз.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки бутчета с моцарела на фурна

Това са сочни пилешки бутчета, приготвени във фурната с ароматна коричка и много вкусна плънка. Продукти: 5-6 бутчета, 50 г моцарела, 1-2 домата, 1 ч. л. мед, 1 ч. лъжица горчица, 1 суп.

Няма снимка

Вкусна туршия от кисели ябълки и малко шипки

Тази година бе много богата на ябълки. Някои стопани дори казват, че се чудят какво да ги правят. Наш читател сподели една много стара и рядка рецепта, по която още дядо му е правил вкусна туршия.

Няма снимка

Вкусни и полезни

Най-добре е да консумираме ябълките в прясно състояние. Но, за да ги съхраним правилно, ни трябват здрави плодове. Трябва да се наредят в щайги на 1 или 2 реда, като всяка е обвита с хартия.

Няма снимка

Кюфтета от карфиол с кашкавал

Искате да приготвите нещо вкусно, лесни и необичайно. Тези карфиолени кюфтета са точно това, което търсите. Продукти: 200 г карфиол, 50 г твърд кашкавал, 1 яйце, 3 супени лъж. брашно, 3 суп. лъж.

Няма снимка

Сладкиш със сини сливи

Сладкишът със сини сливи ще освежи есенните дъждовни дни. С него можете да почерпите приятелките или да поглезите фамилията. Продукти: 1 кг сини сливи, 270 г брашно, 240 г масло, 150 г захар, 4 яйца,

Няма снимка

Вкусен сок от тиква

Без пастьоризация Предварително подготвената тиква се пропуска през сокоизстисквачка. На всеки литър сок се добавят по 5 суп. лъж. захар. Поставя се на котлона и се загрява до 90 градуса.

Още от Фермер
Няма снимка

Грижи за инвентара в края на сезона

Инструментите се почистват и прибират В момента работата в зеленчуковата градина е съсредоточена върху почистването на зеленчуковите лехи, торенето и обработката на почвата.

Няма снимка

Дъжд, на места и сняг, с облаци днес

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, предаде БТА.

Няма снимка

Не пропускайте първото претакане на виното

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.