Как Систива помага на житните

03 юли 2018 Растениевъдство 0     
Няма снимка
 

Годината наистина е доста трудна за земеделците, казва регионалният търговски мениджър на БАСФ за Южна България Върбан Върбанов.

Но някои от тях успяха да постигнат почти идеалната защита срещу неприятелите.

Безспорно се открой продуктът Систива, който по същността си е супер иновативно решение и предоставя нова генерация фунгицидна защита, която започва още със сеитбата.

Препаратът е от новаторите, които се приемат от семената с обеззаразител.

Защитата върви с поникването осигурявайки изключително дълго действие до първите месеци при възобновяване на пролетната вегетация.

Първите резултати са още от 2017 г., когато се убедихме в отличната му защита, а после това стана и през 2018 г., която се оказа доста тежка като климатични условия, обяснява Върбанов.

Систива доказа отличното си фунгицидно действие.

Растенията останаха със здрави и добре развити корени, чисти от болести. Стеблата до късно останаха зелени, а класовете - добре изхранени до последно преди жътвата.

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 5 юли.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Растениевъдство
Няма снимка

Микроби-изтребители на сушата, помагат на земеделието

Случаeн експеримент откри нови възможности за задържане на вода в почвата Алма Давидова Нека си спомним какво се е случило на 28 септември 1928 година: Александър Флеминг се върнал в лабораторията

Няма снимка

Качествената продукция вдига нивото на земеделие

Интензивното земеделие все повече налага приложението на листни торове като част от технологията на отглеждане, категорична е Татяна Михайлова, изпълнителен директор на Екофол.

Няма снимка

SOS грижа за есенните посеви

И тази година сушата, която вече придоби застрашителни размери, подложи на риск есенниците – пшеница, ечемик, рапица. Съветът на агроспециалистите е задължително прилагане на продукта Амино Експерт

Няма снимка

Аалтернативи за обработка на почвата

Основните спорове в устрема ни към устойчиво земеделско производство през последните 10-15 години са за използване или не на плуга, и изиграл ли е той своята роля,

Няма снимка

Сигурна защита от вредители с Кортева

Фирма Кортева разполага с продукти, които са насочени към разнообразни вредители, в това число и болести и неприятели по лозя, зеленчуци, овощни, коментира Иван Дражев, продуктов мениджър на Кортева,

Няма снимка

7 препоръки за правилно хранене на растенията

Какви изводи от практиката са направили експертите от Екофол Земеделието в голямата си част е съпроводено от всякакви изненади. Тук не могат да се планират нито времето, нито добивите, нито цените...

Още от Фермер
Няма снимка

Грижи за инвентара в края на сезона

Инструментите се почистват и прибират В момента работата в зеленчуковата градина е съсредоточена върху почистването на зеленчуковите лехи, торенето и обработката на почвата.

Няма снимка

Дъжд, на места и сняг, с облаци днес

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, предаде БТА.

Няма снимка

Не пропускайте първото претакане на виното

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.