Как се приготвя шербет

08 юли 2018 Зеленчуци 0     
Няма снимка
 

Шербетът може да се приготви от всякакъв вид оборски тор. Освен това става както с пресен, така и с угнил оборски тор. При пресния тор обаче трябва да протече процесът ферментация.

Ако се използва пресен тор, първо се изсипва в бидон, като се пълни половината от неговия обем. След това торът се залива с вода – кацата се пълни догоре. В продължение на 7-8 дни разтворът се бърка по няколко пъти на ден. След този период шербетът е готов.

Преди да се подхранят растенията, концентрираният шербет се разрежда с вода.

Към всяка 1 част от шербета се добавят 10 части вода.

. Ако за приготвяне на шербет се използва прегорял тор, той може да се използва още на другия ден след разреждането му с вода, без да се оставя да ферментира. И тук се спазва съотношението 1:10 (шербет:водата).

Шербетуването може да започне от началото на плододавнето на зеленчуците и да се приложи 2-3 пъти през две седмици до края на тяхната вегетацията.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Зеленчуци
Няма снимка

Грижи за инвентара в края на сезона

Инструментите се почистват и прибират В момента работата в зеленчуковата градина е съсредоточена върху почистването на зеленчуковите лехи, торенето и обработката на почвата.

Няма снимка

Черно гниене по морковите

Черното гниене по морковите може да се наблюдава по растенията както в градината, така и при съхранението им. Отначало признаците се наблюдават по листата и листните дръжки,

Няма снимка

Черно гниене по морковите

Черното гниене по морковите може да се наблюдава по растенията както в градината, така и при съхранението им. Отначало признаците се наблюдават по листата и листните дръжки,

Няма снимка

Зимуващото зеле се храни и загърля

Побързайте с разсаждането му Ако през септември сте засели семена за производство на разсад, то през октомври сте засадили растенията на постоянно място в лехата.

Няма снимка

Есенните торове се заравят по-дълбоко

В зависимост от периода на торене се определя и дълбочината на внасяне на торовете. През есента основното торене на почвата се прави непосредствено преди дълбоката оран на почвата.

Няма снимка

Компост за биоторене

Използването на органични торове в дворната градина се отразява много добре на културните растения. Този вид торене може да се прилага не само в биоградинарството,

Още от Фермер
Няма снимка

Дъжд, на места и сняг, с облаци днес

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, предаде БТА.

Няма снимка

Не пропускайте първото претакане на виното

То се прави около месец след приключване на тихата ферментация Тогава вината се забистрят и следва да се отделят от грубата утайка, което е всъщност първото претакане.

Няма снимка

Прима е устойчива на струпясване

Сортът е подходящ за любители, тъй като при отглеждането му се правят по-малко пръскания с фунгициди. Той е първият признат като генетично устойчив сорт на струпясване. Дървото има силен растеж.

Няма снимка

Умря рядка двуглава змия, открита във Вирджиния (Видео)

Рядката двуглава змия, която беше открита преди няколко месеца в щата Вирджиния, се е споминала, съобщава Асошиейтед прес. Агенцията цитира репортаж на в. "Вашингтон пост".

Няма снимка

Домашният вермут

Той е подсилено и ароматизирано вино Домашно произведеният вермут е напитка на винена основа от билков тип, която има десертен характер. Може да съдържа до 20% захари и от 13 до 20% об.% алкохол.

Няма снимка

Австралийските козевъди намаляват поголовието

Австралия е най-големият износител на козе месо в света. Но износът на живи кози е намалял от 88 897 глави през 2014-2015 г. до 16 578 глави през миналата финансова година,